It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Parteneri in trafic #78

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 33

Pana la urma, toti suntem parteneri in trafic. Exista insa unii care adapteaza regulile de circulatie potrivit intereselor personale de moment sau le „uita” atunci cand n-ar fi voie.
Azi, episodul 78.

Fundal sonor: Arc North – Vice.
Music provided by FreeSongsToUse:
https://www.youtube.com/channel/UCPSX-g40Ti1c5C7sbGNtGzA

8 comentarii

 1. Passat B6

  Din pacate MINUS. Deoarece te iei si de oameni care circula regulamentar. Belgianul, de exemplu: este o singura banda (nu exista marcaj pt doua benzi), asa ca in loc sa spui multumesc ca ti-a facut loc… La fel polo de la 2:04. Este tot o singura banda. Ala merge pe unde doreste el, nu spune niciunde in lege ca, la o banda pe sens, ala trebuie sa se incadreze pe stanga drumului pentru a vira la stanga.

  • @Passat B6: La faza cu belgianul a si spus „merci”, ca sa inteleaga si el :). La cel cu Polo, cred ca trebuie sa mai citesti prin regulament; nu prea „poate merge pe unde doreste el”, chiar trebuie sa vireze la stanga de pe randul (nu exista marcaje, deci nu sunt benzi) din stanga.

  • Lasa, mai trebuie sa furam curent si noi. Daca nu sti ca pe drum cu sens unic e interzis virajul la dreapta de pe banda stanga si invers, atunci mai fa cel putin odata orele de legislatie.

  • @Passat B6 Nu-i nicio problema 🙂

   In ambele cazuri e vorba de niste strazi cu sens unic. Pentru faza cu belgianul, inceputul:

   si sfarsitul strazii (ca in film):

   Pentru virajul la stanga (spre str. Cuza Voda) incadrarea se face in stanga si se asteapta verde la semafor. Astfel ramane si cale libera pentru cei care doresc sa mearga la dreapta avand verde intermitent.

   In cazul celui cu VW se vede atat inceputul strazii in film, cat si intersectia. Deocamdata nu mai exista acele marcaje de delimitare a benzilor:

   astfel incat virajul la stanga se executa … tot din apropierea bordurii din stanga 😉

   Ca obligatii avem asa:
   http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art107
   Art. 107 […]
   (2) La intersecţiile fără marcaje de delimitarea benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
   a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
   b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
   c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

   Si n-a fost doar asta acolo. Vezi te rog si drumul prioritar care-si schimba directia spre stanga, semnalizat atat cu indicator de prioritate, cat si cu panou aditional. Cine trebuia sa treaca primul, Polo sau taxiul care are „Cedeaza trecerea”? 😀

   P.S. La faza cu belgianul vezi te rog si cam cat timp trece din momentul in care apare verde intermitent si pana auzi acel scurt claxon. Sa mai zica cineva ca ardelenii n-au rabdare 😆

  • @anukoi Cred ca dl cu Polo n-a fost in ziua lui cea mai buna 🙁

   @Ducu TT De multe ori vad faze asemanatoare pe strazi cu sens unic. Mai rau este atunci cand virezi la stanga si se urca unul pe tine venind din dreapta ta, care de fapt tot acolo urmareste sa ajunga 🙁

 2. Exista notiune de „bun simt”, „cultura” in trafic. Daca ai posibilitatea sa nu -l incurci pa altul in trafic, trebuie sa profiti de ea. Gelule, ai un plus de la mine.

 3. @Cosmin Cosminel (FB) Mai trebuie sa iasa si ei de-acolo, sunt mari si se misca mai greu. Daca nu forteaza, pana la urma tot ii lasa cineva 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!