It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Patru ilegalitati dintr-o miscare

Adăugat de HamuTraffic
Raportează ca șters! 24
 1. Nu are ce cauta in statia de autobuz.
 2. Calca linia dubla continua.
 3. Taie patru benzi dintr-o data.
 4. Intoarce la 30 de metri de trecerea de pietoni.
 5. Bonus, nici nu se asigura!

8 comentarii

 1. Atat timp cat te-ai asigurat si marcajul o permite, la o manevra de intoarcere poti sa executi virajul si peste 3-4-5 benzi. Cand am dat eu examen, elevul din masina din fata s-a incadrat pentru intoarcere pe ultima banda, pe sensul opus erau 2 benzi libere si un rand de masini parcate… n-a avut loc sa execute manevra dintr-o bucata, a ramas aproape perpendicular pe benzi, o situatie extrem de periculoasa, n-a trecut. Chiar discutam cu instructorul cum trebuia procedat… tras pe dreapta, lasate masinile din spate sa treaca, semnal stanga si intoarcere dintr-o bucata.
  Situatia asta o vad aproape zilnic pe sos. Progresului, masini care vor sa intoarca sa intre la Carrefour Vulcan, pentru ca este interzis virajul la stanga sa intre, merg inca 100m pana unde dubla linie continua devine discontinua, lucru pentru care ii respect, dar problema e ca nu au cum sa execute intoarcerea si trebuie sa mai dea cu spatele, de multe ori blocand traficul de pe sensul opus.
  Chestia cu intoarcerea la 30m de trecere mi-a starnit curiozitatea, unde ai gasit tu o astfel de restrictie?

  • Deci instructorul ți-a spus că ai voie să tragi pe dreapta în (sau chiar înainte) de intersecție și apoi să o iei la stângă de pe prima bandă?
   Nu e de mirare că nu știi că oprirea este interzisă la 25 de metrii (e adevărat că nu sunt 30) de trecerile de peitoni și deci este interzisă și întoarcerea în cazul acesta.

  • De ce l-a picat? Nu a acordat prioritate? Din cate stiu, intoarcerea se poate executa cu manevrele de inainte si inapoi, exceptand intersectiile.

  • @alexd:
   – unu la mana, vorbim de manevra de intoarcere, nu de schimbat directia de mers la stanga de pe b1
   – doi la mana, unde ai gasit tu cuvantul „intersectie” in ce am spus eu?
   – trei la mana, diferenta aia de 5m e cam esentiala cand vorbim de stabilirea unei contraventii… si n-am intrebat ca sa ma aflu in treaba, ci pentru ca stiam exact ca e vorba de 25m.

   @DNI: pentru ca examinatorul i-a specificat, intoarcere dintr-o singura manevra, si pentru ca nu i-a reusit, pana a manevrat spate-fata, masina care venea pe sensul opus a fost obligata sa reduca viteza. Respectivul a fost baiat finutz, era departe, a redus din timp (cat poti sa reduci pe o sosea cu limita de 30km/h in zona) si tot a ajuns la 10m de elev cand asta a reusit sa plece… la examen asta e cam definitia neacordarii de prioritate in executarea unei manevre.

  • florin
   Ai dreptate. Habar n-am ce-am citit când am răspuns de am rămas cu impresia că vorbești de intersecție. Cred că m-am gândit că doar într-o intersecție nu ai linie dublă continuă între sensuri dacă ai mai multe benzi pe sens.

   Pe filmare cred că sunt mai puțin de 25 de metri, deci probabil că ai priceput ce a vrut să spună autorul firlmării, iar răspunsul meu a fost pe măsura întrebării tale.

   Oricum tot ilegală este sugestia de a întorace de pe b1. Vezi regulile de schimbare a benzii de circulație.

  • @alexd – eu stiu doar art 54 din 195, respectiv 125,126 din normativ care reglementeaza manevrele. Ambele sunt extrem de clare si niciunul nu interzice stationarea pe dreapta/banda 1 (cu o exceptie)

   Ca un sfat, general valabil si pentru altii, incercati sa nu mai raportati codul rutier strict la experienta voastra personala de soferi de autoturism. Nu toate categoriile pot executa manevrele in aceleasi conditii. Exercitiu de imaginatie, pe situatia data sa presupunem se indeplineau toate conditiile de legalitate, 25m, linie discontinua… ce manevra era eficienta, mai fluenta si mai sigura pentru circulatie, intoarcere din 3 bucati inceputa de pe banda de langa axul drumului? sau o intoarcere dintr-o bucata de pe b1?

 2. Se numesc contraventii, dar nu ne mai luam de la atata.

 3. sa nu ne impiedicam in amanunte, multi nu fac diferenta intre contraventie si infractiune… de aia se umbla cu „penali” in gura peste tot

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!