It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Pieton atent vs sofer neatent

Adăugat de Huffy
Raportează ca șters! 59

Pietonii au prioritate, dar ca sa dai prioritate, prima data trebuie sa-l vezi? CAnd nu il vezi in timp util? Atunci cand ploua, are haine de culoare inchisa si sare de dupa stalp/[ sau o alta masina fara nici un strop de asigurare. De asemenea, atunci cand pietonul merge in lungul trotuarului si se arunca pe sau pe langa trecere fara sa intoarca macar capul spre sensul de mers, sansele de ajunge sub rotile unuei masini, sunt maxime. PRioritatea este prioritate, iar dreptuurile vin cu niste obligatii, minime si de bun simt in cazul pietonilor. Belesti ochii ca sa nu mori, pentru ca aruncatul pe sau pe langa trecere, ca porcul la cucuruz, nu mai tine de vina soferului. Aruncatul ca porcul la cucuruz, inseamna traversare in fuga dintre oameni sau de dupa un obstacol. Daca toti pietonii s-ar asigura ca cel din clip inaintea si in timpul traversarii, accidentele in care sunt implicate masini si pietoni ar fi aproape inexistente!

2 comentarii

  1. Felicitari pietonului (ca tine la integritatea sa corporala), probabil e si sofer (cai care nu conduc constientizeaza mai greu pericolul de a fi lovit de o masina de pe banda urmatoare). Culmea e ca noaptea, pe o vreme ca cea din clip, soferii ar trebui sa fie mult mai atenti deoarece pietonii se schimba radical (grabiti, cu privirea in pamant, parca rupti de realitate).
    De obicei, in situatii precum cea din clip, atentionez pietonul cu un claxon scurt. Aici insa nu era cazul, s-a oprit din timp, la distanta sigura.

  2. Am un fost coleg care era invizibil pe trecere. Oricum se imbraca, orice moment al zilei, anotimp sau conditii nu ii dadea nimeni prioritate si nu era nici foarte mic nici foarte slab. Dupa ce a trebuit intr-o zi sa sara din fata a 3 idioti de genul celui din clip, la al 4-lea i-a ars un sut in aripa dreapta fata lasand o indoitura de toata frumusetea… Soferul s-a dus la Politie cu colegul meu, adica s-au injurat, certat si au ajuns la concluzia ca merg la Politie sa stabileasca politistul cine e vinovat.

    Politistul i-a explicat aluia ca doar daca colegul meu e suficient de prost sa recunoasca ca a lovit intentionat isi poate repara bara pe banii lui dupa un proces, pana atunci, oricum ar fi, va ramane fara carnet pentru neacordare de prioritate pietonului.

    Ce vreau sa spun e ca sunt de acord cu asta:
    „Daca toti pietonii s-ar asigura ca cel din clip inaintea si in timpul traversarii, accidentele in care sunt implicate masini si pietoni ar fi aproape inexistente! „ si cu asta „Belesti ochii ca sa nu mori” dar la trecerile de pietoni corect semnalizate, strict dpdv legal in schimb, am confirmarea repetata (pe propria piele dar si pe a altora) ca toata responsabilitatea asigurarii si evitarii pietonului cade in sarcina soferului, indiferent cum e imbracat, ce conditii sunt de vizibilitate si cum se arunca pe trecere.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!