It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sa ploua

Adăugat de vlad.sm
Raportează ca șters! 43

1. Ce risca biciclistul pt ca a trecut pe rosu?

2. Chiar asa de mare e graba?

3. Record local de viteza

4. Taximetris – am zis destul

5. – 6. Daca biciclistii vor piste pe sosea, soferii vor benzi pe trotuar.

7. Probabil a considerat ca era deja patruns in intersectie si trebuia sa-i permit s-o elibereze.

8. Semnalul, unde-i semnalul?

9. L-a vazut cineva? (din nou, unde-i semnalul?)

10. Asa te asiguri cand ocolesti ceva?

11. Alt pieton curajos

21 comentarii

 1. La ultima nu stiu daca el era de vina in caz de poc… is aproape sigur de fapt ca nu el era de vina… poate doar ca nu a semnalizat.

 2. cetateanul turmentat

  la 10: TU trebuie sa te asiguri in ambele sensuri, era linie discontinua, are tot dreptul sa depaseasca.

 3. @cetateanul turmentat uita-te atent, ca are timp sa ma vada, nu era in fundul vidanjei, avea ceva distanta.

 4. Ruhestand

  @vlad.sm: cum zici tu „ca are timp sa ma vada”, aveai si tu timp sa-l vezi. el are prioritate deci tu trebuia sa te feresti, nu el. singura lui greseala e ca n-a semnalizat, dar in caz de incidente erai vinovat „pe lege”

 5. 9. Damn! Eu nu l-am vazut 🙁

 6. Obligatiile celui care executa depasirea :
  – sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus
  – sa semnalizeze intentia de efectuare a depasirii

  La min 2.38, cand incepe el manevra de depasire (care dupa parerea mea o incepe de la o distanta cam mare de vidanja), eu eram deja intrat cu mult pe banda. Daca se apropia mai mult de vidanja, avea vizibilitate pe strada dinspre care veneam eu, si putea depasi mult mai in siguranta. Daca gandesc gresit, imi cer scuze.

 7. Exact:

  – sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus.

  De aia, eu, daca as fi legiutor, as merge si mai departe si as interzice depasirea in orice fel de intersectie, cu exceptia celor semaforizate (nu a tuturor celor dirijate – cum e acum). Si tot de aia eu evit sa depasesc in intersectii de genul ala, indiferent de prioritate.

 8. In plus – 2:38 – masina aluia nu e inca in nici o depasire, e pur si simplu pe contrasens, pentru ca a initiat-o mult prea devreme. De altfel omul a vazut situatia si a revenit pe banda lui – avea loc suficient de repliere.

  Sunt foarte periculoase situatiile de acest gen, dar si mai periculoasa e credinta unora ca, daca sunt in depasire, au prioritate absoluta. Or fi avand, dar nu e mai simplu sa-ti pastrezi tabla intacta si sa depasesti cand esti 100% sigur ca o poti face fara probleme?

 9. @Ruhestand de unde ai dedus ca are prioritate?

 10. Ruhestand

  @vlad.sm: pentru ca nu vad absolut nici-un semn rezulta ca se aplica prioritatea de dreapta: el vine din dreapta deci are prioritate 🙂

 11. @Ruhestand cumva viram la stanga ca sa dau prirotate de dreapta? si nefiind nici un marcaj in intersectie, nu se aplica regula cu depasirea interzisa in intersectiile nedirijate?

 12. Ruhestand

  @vlad.sm: 1. dai prioritate de dreapta in orice situatie, nu conteaza in ce directie mergi tu.
  2. aia nu e depasire ci ocolire de obstacol. daca aia aveau treaba 1 ora in locul ala inseamna ca nu mai trecea nimeni pana nu plecau?

 13. Zau? Deci eu daca vreau sa fac dreapta, tre sa astept sa treaca toti de pe sensul opus al strazii pe care intru, desi nici nu ma intersectez cu ei? Ciudat. Ok, nu e depasire, e obstacol, dar tot il ocoleste de la o distanta grosolana, si nu o face fara sa puna in pericol traficul de pe sensul opus (pe care ma aflam eu). Si nici nu semnalizeaza.

 14. Ruhestand

  nu trebuie sa astepti sa treaca toti, dar trebuie sa te asiguri ca prin intrarea ta pe drum nu creezi incidente. daca ala era mai aproape si mergeai pe principiul enuntat mai sus de tine postai un „poc live”. si da, il ocoleste de departe, dar tu trebuia sa te uiti daca vine ceva sau nu. el nu are de unde sa stie daca vii tu sau nu cand se apuca de manevra.

 15. Tocmai pt ca nu vede daca vine ceva, trebuie sa sea sigure. Este mult mai probabil ca lui sa-i apara o masina in fata de pe straduta, decat mie o masina PE CONTRASENS. Pt ca vizibilitatea era redusa in stanga de masinile parcate, trebuie sa inaintezi putin ca sa vezi ce vine din STANGA, iar in acel moment te faci vizibil pt cei din dreapta. Daca era mai aproape il vedeam inante sa intru in interscetie. Urmareste cu atentie unde se afla el cand eu intru in intersectie.

 16. Ruhestand

  te incapatanezi s-o tii pe a ta si nu ajungem nicaieri. ok ai dreptate, dar in caz de accident iti spun sigur ca un politist zicea sec „vinovat pentru ca nu s-a asigurat la intrarea pe un drum pe care circula masina X cu prioritate”. restul e cancan 🙂

 17. @Ruhestand – din pacate cam asa e, majoritatea agentilor asa vor spune. Atat doar ca o masina X in depasire n-are nicodata prioritate fata masinile de pe sens opus. Parerea mea.

 18. la ala cu vidanja nu ai dreptate. cand intri pe un drum trebuie sa te asiguri din ambele directii, nu conteaza ca mergi la dreapta la stanga, inainte sau paralel.

 19. Jumatate din clip este de pe sos. Fundeni 🙂 multi nepriceputi pe acolo

 20. autofidel

  E cu cantec la ultima faza, cea cu touareg-ul. Daca era sa fie poc, moral cred ca e culpa comuna, touareg-ul nu a semnalizat intentia de ocolire, dar legal orice politist ar da neacordare de prioritate autovehiculului care era in ocolire de obstacol pe drum cu prioritate. Chiar si cu filmul, nu prea se poate demonstra clar ca autorul era deja iesit din viraj cand touareg-ul a intrat in „ocolire” (si adevarul e ca ocolirea incepe de la o posta).

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!