Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

319,00 lei

319,00 lei

Vezi detailii

Politia pune girofarul si trece pe rosu

Adăugat de Mihai
Raportează ca șters! 59

masina politie – nu semnalizeaza trecerea de pe o banda pe alta,nu da prioritate,iar dupa 300m pune girofarul in functiune si trece pe rosu. in masina – doi „civili”.
ATENTIE! CONTINE LIMBAJ OBSCEN!!! :))

A dat semnal pentru a intra de pe B4 pe B3, dar nu si pentru B2,pe care eram noi.
Din video nu se vede clar,dar a trebuit sa intram pe B1 pentru a evita o coliziune cu Loganul cu nr. MAI29332

Ce mai caută lumea:
 • ce faci cand trece politia cu girofarul aprins
 • politia poate trece pe rosu

18 comentarii

 1. Ursul Grizonat

  Q: ce face un politai dupa ce face accident:
  A: da drumul la girofar si zice ca asa era de 5 minute.

  Asteptam cu interes episoadele urmatoare: Politia intra pe rosu si fae accident si Live : doua masini se politei se busesc !

 2. +
  Clar nesimtiti! Intr-o alta ordine de idei, n-au decat sa fie nesimtiti dar macar sa faca totul in siguranta – ceea ce la noi nu se intampla.

  Uite, americanii folosesc un sistem numit „Traffic signal preemption” care ajuta politia, pompierii sau ambulanta sa fluidizeze traficul din timp. Uneori sistemul e folosit si de transportul in comun mai special (de exemplu autobuzele care au traseu si pe autostrazi si trebuie sa respecte un timp de ajungere la destinatie).

  In functie de traseul pe care trebuie sa mearga unitatile speciale, dispozitivele respective determina semaforul de la o anumita distanta sa se faca verde pe directia lor de mers si rosu pentru toate celelalte.

  Detalii: http://www.youtube.com/watch?v=-f2-n4sPRHk

  Macar sa fie siguranta!

 3. Meh, problema e ca, ne place, nu ne place, legal vorbind, daca e misiune, masina politiei are voie sa calce toate regulile de circulatie (exceptand cele legate de trecerea la nivel cu calea ferata).

  Art. 91
  Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.
  […]
  Art.32.
  (2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

  a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

  b) pentru lumina albastrã – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontierã, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, serviciului de ambulanţã sau medicinã legalã, protecţiei civile, Ministerului Apãrãrii Naţionale care însoţesc coloane militare, unitãţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pazã, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplaseazã în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţã;

  Iar daca aprinde girofarurile si / sau da drumul la goarna, are prioritate (dar misiunea trebuie sa fie urgenta).

  Cu toate acestea, chestia cu lipsa semnalizarii m-a deranjat si pe mine. Nu de alta dar, chiar daca sunt in misiune si incalca regulile, in cazul unui accident soferul unui vehicul prioritar nu scapa de raspundere.

  Dar trecrea pe rosu este perfect legala, iar atata vreme cat masina politiei are ori luminile ori goarna (ori amandoua) in functiune, are si prioritate. Nu inteleg ce te-a deranjat la faza aia… Nu stiai ca masinile de Politie, Pompieri si ambulantele pot trece pe rosu si au prioritate daca au cel putijn un semnal in functie?

 4. Am primit raspuns la clipul asta : http://www.trafictube.ro/politia-presus-lege/ – si cica este confidential si adresat doar mie si nu am voie sa il fac public ! Mda….. intelegeti ce vreti

 5. @oacky, dacă te întrebăm noi și răspunzi cu „da” sau „nu”, nu se pune ca turnătură 😉

 6. @oacky, formularea este standard, tu ai dreptul sa faci ce vrei cu raspunsul

  ” In cazul in care nu sunteti destinatarul vizat, va aducem la cunostinta ca dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii sunt strict interzise si atrag raspunderea juridica. ” .

  Observi? In cazul in care nu esti destinatarul vizat bla, bla, dar cum tu esti destinatarul, nu se aplica, deci poti dezvalui, copia sau distribui.

 7. @Kor se vede clar ca nu este in misiune!

 8. Ursul Grizonat

  Un pic cam off: dar e o semnatura „standard”

  ROMANIA – ***

  CONFIDENTIAL
  Acest e-mail si orice atasari reprezinta o corespondenta confidentiala destinata numai pentru utilizarea persoanei fizice sau juridice numite mai sus.
  This e-mail and any attachments is a confidential correspondence intended only for use of the individual or entity named above.

  @oacky Ce scrie in coltul dreapta -sus ? Exemplar unic / confidential / secret / strict secret ? Unii sau send la mail si hbar nu au ce semnatura au.
  Au fost si alte raspunsuri de la politie, puse pe site, cu acoperirea numelui destinatarului, a numarului de cerere, etc.

 9. @Kor: gresesti un pic. Daca este in misiune, masina trebuie sa aiba în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

  A se vedea art. 61 alin (1) din OUG 195. (http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art61)

  Art.61. – (1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

 10. Si eu stiam ca trebuie sa fie ambele in functiune pentru a avea prioritate… daca e doar una, e doar de design. 🙂

 11. @VladCatalin – Nu. Interpretezi gresit legea. Articolul 61 reglemneteaza doar regimul de circulatie prioritara. Articloul 91 este independent, si stipuleaza ca acele vehicule pot incalca regimul legal. Daca vor si prioritate, abia atunci trebuie sa se conformeze articolului 61.

  Nu spun ca imi place sau nu-mi place. Eu m-as multumi ca soferii acelor vehicule sa nu abuzeze de larghetea legii, atat tot.

  In plus:

  Art. 91 – (1) Semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase şi sonore se folosesc de către conducătorii autovehiculelor prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, republicată numai dacă intervenţia sau misiunea impun urgenţă.
  (2) Semnalele mijloacelor de avertizare luminoasă pot fi folosite şi fără a fi însoţite de cele sonore, în funcţie de natura misiunii ori de condiţiile de trafic, situaţie în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulaţie prioritară.

 12. @Kor: te rog sa imi zici ce inseamna pentru tine „regim de circulatie prioritar”.
  Ce are voie sa faca un vehicul care are „regim de circulație prioritar”?

  Si in functie de raspuns continui sau nu discutia.

 13. Adica termenii „prioritate”, „regim prioritar”, etc. nu iti sunt bine definiti si trebuiesc „interpretati”? Nu zic ca cei doi civili nu sunt cu cheresteaua groasa, dar arati si tu cat de frustrat esti… La faza cu schimbatul benzii, atat timp cat aveai liber in dreapta din bun-simt puteai sa ii lasi putin loc indiferent ca era politia, dricul sau masina de la circ. Legea e oricum permisiva, specimene sunt si de o parte si de alta.
  Faci pe lupul moralizator pentru un golan de militie dar spune-mi cand ai tras pe dreapta ultima oara la vederea girofarurilor rosii? Si nu ma refer cand te opreste rutiera, ci cand din sensul opus trec pompierii si tu sa tragi pe dreapta chiar daca esti pe celalalt sens 4 benzi mai incolo? Ca legea asta spune

 14. @Adydum: eu stiu foarte bine ce inseamna acei termeni. Vroiam sa aflu ce inseamna pentru @Kor. Pentru ca e posibil ca exact din faptul ca nu ii stapeneste bine sa fie in eroare.

  Si daca termenul frustat e pentru mine iti voi raspunde la ultima ta afirmatie prin acest scurt film: http://www.trafictube.ro/soferii-s-ambulantele/

  E drept ca nu sunt pompieri dar iti poti face o idee.

 15. @VladCatalin

  regim = fel, gen, manieră, mod, modalitate, sistem, stil
  prioritar = care are sau trebuie să aibă prioritate.

  Sursa: DEX online

  Un vehicul care are regim prioritar are prioritate fata de celelalte autovehicule in anumite conditii stipulate de lege. Am spus deja care sunt conditiile, nu ma fa sa ma repet.

  Nu confunda „autovehiculelor prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă” cu „autovehiculele care au regim prioritar” Primele pot sa se preleveze de „regimul prioritar” sau nu. Primele pot incalca legea (in anuite conditii) fara ca sa fie neaparat „in regim prioritar”.

  Prima fraza este o definitie, a doua este atribuirea unei calitati suplimentare autovehiculelor definite in prima propozitie.

 16. Din punctul meu de vedere discutia se opreste aici. Si asa am pierdut prea mult timp.

 17. Gând la gând cu bucurie… 🙂

 18. Daca aveam data setata la camera trimiteam filmarea la „ei”, sunt curios ce raspuns imi dadeau.
  Mai am o curiozitate – ce se intampla daca intra in ei o masina care venea din stanga de pe verde…

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.