Prevenție

Adăugat de JAX
Raportează ca șters! 28

Doar un mic exemplu de zen… Poate odată o să fac o compilație pe tema asta.

15 comentarii

 1. Confunzi prevenția cu toleranța dar e OK.

  • Prevenția presupune toleranță. Aici e diferența între România și țările cu oameni civilizați.

  • cetateanul turmentat

   T.C. are dreptate. Este o diferenta sa dai semnal si sa astepti (in cazul asta i-ai lasat pe amandoi, mai ales ca era trafic) si sa te bagi ca ghiolbanul, fara semnal, ulterior poate sa mai faca si alte scheme si artificii sa isi arate „valoarea”.

 2. Si cand stai in coloana ca un bun samaritean, asteptand randul la semafor si vine unu care fenteaza coloana (pe linia de tramvai, pe banda dedicata altui sens, pe contrasens), tot asa ingaduitor esti? (vezi exemplu Tico din filmare, linie continua -> incalcare legislatie rutiera)
  Civilizatie inseamna sa atragi atentia animalelor care incalca legislatia, nu inseamna sa le permiti accesul in coloana ca maine sa faca acelasi lucru.
  Atentie insa, asta nu inseamna sa intrii in ei, sau sa te injuri cu ei, inseamna doar simplu fapt de a iti vedea de drumul tau respectand legislatia.
  Dar noi sa fim sanatosi, ca au altii grija de noi …

  • Polițistul îți va spune la fel: fiecare e responsabil pentru el și pentru propriile acțiuni.

 3. Ce arăți tu aici nu e conducere preventivă, ci acceptarea încălcării codului rutier (în toate cazurile prezentate). Cei din stația de autobuz găseau alte locuri pentru a opri, nu acolo. Cel cu linia continuă se putea încadra din timp pe banda pentru dreapta.

  Poate pare aiurea, dar în acest mod se perpetuează comportamentul celor care încalcă regulile de circulație, acceptând.

  Asta cu „oameni civilizați” e ușor contradictorie.

  • E ok. Când eu am trecut de pe o bandă pe alta peste linie întreruptă (nu continuă) cel puțin 10 oameni mi-au spus că încalc legea. Ca un infractor ce sunt îi tolerez pe cei ca mine. 🙂

 4. Un clip bun: ASA DA 🙂

  „greseala „altora,poate fi „indreptata” de fiecare dintre noi,numai si numai prin rabdare 🙂
  App: ai 1 like la video 😀

 5. Si da si nu !

 6. Una e sa schimbi banda cu semnal si sa astepti sa intrii pe banda pana nu incomodezi pe nimeni si alta e sa te bagi peste banda omului care circula bine, dat fiind marcajele si interesctia respectiva (vezi filmarea cu pricina)
  Im cazul de atunci nu se urca nimeni pe tine, tu fiind incadrat pe banda inainte vrei sa faci stanga, fortand pe cel din stanga la o manevra gresita, conducerea preventiva asa cum mentionezi, trebuia sa se aplice si atunci si sa astepti sa faci stanga atunci cand puteai fara sa incomodezi pe nimeni.
  As vrea insa sa iti adresez o intrebare: cum faci virajul la stanga, intr-o intersectie?

 7. @Jax La 1:24 si 1:51 e vorba de cate un gest de amabilitate/politete in trafic. 1:07-1:24 isi semnalizeaza intentia de-a trece pe banda autorului, nu forteaza, nu e mojic sa-ti ia fata. La fel si la 1:43-1:52, poate s-a incadrat gresit sau doar s-a razgandit in privinta directiei de deplasare.
  Spre deosebire de cele doua situatii de mai sus, la 1:28 se poate vorbi de atentie in trafic si anticiparea actiunii celuilalt care a fortat intrarea pe banda (1:27-1:29).
  +

 8. Dacă ar putea fi toți ca tine, aș conduce doar de drag…
  +

 9. Hai ca exagerezi putin cu bunatatea asta. Este ok ca ai lasat de la tine la statia RATB, dar la cel cu Tico nu inseamna ca l-ai ajutat cu ceva. Si eu incalc regulile uneori, dar fac tot posibilul sa nu-i incomodez pe ceilalti participanti la trafic. Faptul ca esti amabil nu inseamna ca celalalt a invatat ceva din gestul tau. Probabil a inteles ca l-ai lasat, nu si ca a incalcat regulile. Personal cred ca fiecare face cum crede ca este mai bine pentru el, dar asta este ok atat timp cat nu platesti amenzi, nu lovesti masina si nu incomodezi. In rest drumuri bune sa avem.

 10. Nu putem sa vorbim de civilizatie. Civilizatie inseamna sa respecti legile si reguluile de circulatie.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!