Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Prioritate in giratoriu

Adăugat de Ciprian
Raportează ca șters! 24

Sa invatam prioritatea in giratoriul cu doua sau mai multe benzi!

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/prioritate-giratoriu/
 • neacordarea priorităţi în sen
 • contraventie pentru neacordare de prioritate in sens giratoriu

21 comentarii

 1. „Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund aici, mai ales că e una dintre situațiile des întâlnite la „Tamponări” şi nu de puține ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat.
  Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri.
  În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare.”

  Sursa:
  https://www.facebook.com/godinamarian/posts/1775036236059799:0

 2. Da da schimba directia de mers si atunci autorul ar fi avut prioritate. Dar dat fiind ca cel putin prima masina (SUV volvo) era deja in sensul giratoriu inainte ca autorul sa intre -> autorul trebuie sa ii cedeze prioritatea, nu era de bun simt sa nu intri pe b1 sa accelerezi ca sa te plangi dupa aceea ca nu ti-a acordat prioritate? E ca si un motociclist care se plange ca soferul nu s-a uitat in oglinda dar el circula cu 160 prin oras…

  • Bravo pentru observatie.
   Uite ca eu nu am observat ca-l depaseste in sens.
   Ce a gresit volvo e ca nu a intrat din timp peste banda 1 astfel sa il oblige pe @ciprian sa-i cedeze trecerea la intrarea in giratoriu.

  • Ii cedeaza prioritatea inca 10 sau inca 100 de Km ?

  • Prioritatea este numai la intrare, după ce ești deja în sens nu mai contează cine a intrat primul, se aplică regulile de circulație la schimbarea direcției de deplasare (schimbarea de bandă, din banda superioară în banda inferioară până ajungi pe banda 1 și de aici poți să ieși fără probleme, nu mai ai cui să acorzi prioritate) dacă sunt marcajele cercuri concentrice, iar dacă sunt gen „elice / spirală” acestea de regulă te ghidează ele afară din sens fără să schimbi banda.
   Ca principiu respectă „marcajele” să nu fii în „culpă”.
   Ceea ce a citat @vasco este perfect corect / adevarat.

  • @vasco N-a fost propriu-zis chiar o depasire acolo in sens la 0:07-0:13. Au circulat unul in paralel cu altul, apoi cei doi cu Volvo si Toyota au schimbat directia de mers pentru a parasi sensul giratoriu la iesirea respectiva.

 3. „Sa invatam prioritatea in giratoriul cu doua sau mai multe benzi!”

  Inainte de a invata prioritatea in sensul giratoriu invata intrarea in el ! Daca intrai dupa ce dadeai prioritate era ok. Dar ai fortat intrarea si mai apoi te miri ca nu ti-au dat prioritate la iesire…

  • Cred că te uiți la alt „film”, asta ca să nu fiu „rău” și să spun că ești „pe lângă subiect”.

  • @catalln… Ma intreb daca ai permis… Cunosti cumva ce inseamna semnul ala sub forma unui triunghi cu varful in jos ?

  • Nu confunda „cedeaza trecerea” cu „stop”.
   Din cate se poate observa, nu a incalcat prioritatea asa cum este definita in lege, „acordare a priorităţii – obligaţia oricărui participant la trafic de a nu-şi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să-şi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească”.
   Nu trebuie sa astepti sa se elibereze sensul giratoriu pentru a patrunde in el, atat timp cat nu fortezi pe nimeni sa-si modifice brusc directia si viteza de deplasare ori sa opreasca.

  • @catalln… de unde tot apareti ? Te-am întrebat clar : cunoști semnul respectiv ? Citeste ce scrie despre el ! Cu voce tare, poate pricepi. Incearca si fa-mi așa când întâlnești semnul asta si te ard fără comentarii. Baftă!…. Eu consider discuția incheiata.

  • @pug, prima data când vei „arde” pe cineva în condiții identice, să-ți aduci aminte de ce ți-am spus aici cu privire la prioritate, circulația pe benzi, regulile de circulație la schimbarea direcției de deplasare și să ne împărtășești și nouă rezultatul actului tău de „justiție / ardere / etc.”
   Baftă și … să nu fie cel ars cu „tabla mai groasă” de cât a ta, legile fizicii nu pot fi „eludate / interpretate / fentate” așa cum sunt cele rutiere în cazul de față.
   Punct, eu am spus ce am avut de spus, fiecare este responsabil pentru acțiunile sale.
   O zi frumoasă.

 4. robwin_75

  Prima banda , din sensul giratoriu , este pentru prima la dreapta sau inainte ! Dupa cum ai facut , si te pupai cu altu amandoi erati vinovati !!!

 5. adica dupa tine, ai acordat prioritate la intrare… de aia e bine sa mergi numai pe banda 1 in giratorii, ca sa nu mai intre gusterii in stilul tau.

 6. ing.tudor

  Incadrarea nu mai conteaza la un eventual impact.
  Este sens giratoriu cu o singura banda si totul se intampla pe aceasta banda larga, unde exista doua randuri de mers.

  CAPITOLUL IV – Reguli pentru circulația vehiculelor
  Secţiunea 1 – Începutul deplasării şi schimbarea direcţiei de mers.
  40.
  2) Înaintea virării la dreapta, conducătorul de vehicul trebuie:
  a) să ocupe DIN TIMP marginea dreaptă a carosabilului;
  6) În cazurile în care traiectoriile de deplasare a vehiculelor se intersectează, iar ordinea de trecere nu este prevăzută de prezentul Regulament, conducătorul trebuie să cedeze trecerea vehiculului ce se apropie din dreapta.

  Asta e cea mai interesanta:
  2) Înaintea virării la dreapta, conducătorul de vehicul trebuie:
  b) să cedeze trecerea bicicliştilor şi conducătorilor de ciclomotoare care se deplasează pe pista destinată lor, precum şi pietonilor.

  Ar fi culmea ca Volvo sa ajunga intr-un sens si sa aiba prioritate fata de autovehiculele din dreapta si sa cedeze doar ciclomotoarelor din dreapta. Ar fi ambiguu ca uneori sa dai de dreapta (conditionat de existenta pistei) si uneori sa nu dai. Tot timpul la iesirea din sens se da prioritate de dreapta, cu exceptia vehiculelor prioritare.

 7. @Ciprian Poate titlul articolului a creat putina confuzie, nefiind vorba de acordare/neacordare de prioritate in sensul giratoriu, ci de neasigurare la schimbarea directiei de mers (Volvo si Toyota).
  +

 8. HosmiMubarak

  Am mai zis-o, sunt socat cat de putina lume stie cum se conduce in giratoriu. Eu as obliga toti soferii sa mai faca obligatoriu un curs de circulatie in giratorii.
  + pt @Ursul Grizonat care vad ca se tot straduieste

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.