It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Prioritate de trecere

Adăugat de AdrianT
Raportează ca șters! 16

Un video doar pentru Timișoreni!!!

Pun și eu această filmare aici, în speranța că mulți dintre voi își vor observa și corecta greșeala, deoarece este ceva care se întâmplă zilnic în această întersecție. Lumea nu știe ce obligații are cel care trece de pe o bandă pe alta.

P.S. Am rugămintea ca cei care îl cunosc pe soferul din imagini să îi prezinte acest filmuleț. Poate, poate îl ajută să-și înțeleagă greșeala. Mulțumesc!

Locația: Intersecția străzilor Glad-Drubeta, Timișoara
Maps: Maps / StreetView

imagine mai clara

23 comentarii

 1. Scuza-ma ca m-am uitat, am vazut tarziu…. ” Un video doar pentru Timișoreni!!!’

 2. Iveco Stralis

  Mie imi pare ca tu AdrianT i-ai taiat fata.De la sec 37 se vede ca masina alba e incadrata pe banda corespunzatoare,iar tu aveai un obstacol(masina) pe banda ta.Deci trebuia sa-i dai prioritate ptr ca tu schimbai banda.
  Dar…cand se intalnesc doi incapatanati,tablele si buzunarele sufera.

  • @Iveco Stralis
   Suntem incadrati amandoi corespunzator pe cate o banda la intrarea in intersectie, eu pe banda stanga, el pe banda dreapta, traversam in paralel intersectia si dincolo de intersectie banda mea este libera, a lui ocupata de masini parcate. Eu merg direct inainte de pe banda stanga pe banda stanga. Ce obstacol ? cui am taiat fata ? Vezi filmarea din spate unde se vede clar ca eu merg perfect drept iar el schimba banda.
   Strada este cu sens unic, amblele benzi au dreptul sa mearga inainte, doar ca banda lui se blocheaza cu masini stationate.
   Eu zic sa revezi…

  • Nu vezi bine. Oricum, în intersecție n-ai voie să schimbi banda.

  • incepatorul

   AdrianT:
   „Ce obstacol ?” daca te uiti la 0:45, o sa vezi perfect aliniat cu tine un Duster, pe care l-ai evitat tragand de volan putin dreapta (la 0:47 esti la 10-20 cm de bordura din stanga iar la 0:49 esti la 100-120 cm de ea, nu zice ca te-ai dus „perfect drept” ca te minti singur.
   Schita facuta dedesubt arata aproape bine, daca desenai traiectoria ta ca fiind spre dreapta era corect. Daca e sa consideri ca exista un marcaj intrerupt intre cele doua benzi, amandoi ati luat marcajul ala intre roti, deci amandoi ati inceput o manevra de schimbare a benzii … care are prioritate/dreptate acolo, voi timisorenii stiti. Daca lasai filmarea putin mai lunga s-ar fi vazut foarte clar ca esti cu marcajul intrerupt intre roti, deci nu esti pe banda ta.

  • @incepatorul , cand am ajuns eu la duster si am tras dreapta el deja facuse schimbarea de banda spre stanga. In clip vorbeam de situatia la intalnirea cu prima masina parcata pe dreapta dupa intersectie, nu cu dusterul care e mult mai in fata. De la duster, da, am intrat si am mers pe mijloc, pentru ca doar asa este loc din cauza masinilor parcate. Abia la intersectia urmatoare se revine la 2 benzi.

 3. Strada de pe care vii este cu sens unic. Incadrarea ta este corecta pentru mers in directia inainte ?

  • P.S. Pentru schimbarea de banda (neasigurare la schimbarea directiei de mers) nu se suspenda permisul.

  • SP, da. De ce Nu ? Art 107, alin 2, lit. c
   Marcaje pe jos nu exista, indicator cu directii nu exista.

   Art. 107
   (1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
   (2) La intersecţiile fără marcaje de delimitarea benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
   a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
   b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
   c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

  • P.S. ai dreptate, este contravenție cu amendă în clasa a II-a 🙂

  • Clipul incepe chiar langa trecerea de pietoni si nu se vad marcaje de obligare, de aceea am si intrebat.
   Acum am vazut si link-ul pt Street View. Ai procedat corect.
   +

 4. Eu sunt din Bucuresti, dar m-am uitat. Pot sa te asigur ca la fel se procedeaza si la noi aici…dupa ce ca nu se uita pe unde ar trebui sa mearga fac si scandal. Drumuri bune!

 5. @Adrian.T: vina nu este a celuilalt (desi legal e un articol cam incert dupa mine care zice ca masina de pe banda din stanga are prioritate in situatii de astea) la fel cum nu este nici a ta. Acolo e o problema de semnalizare rutiera.

  Eu cand am circulat ultima data pe acolo nu stiu ca Glad sa aiba benzi marcate, deci circulam pe randuri. Tinand cont ca nu ai voie dreapta cum mergeti in clip, mi s-ar parea de bun simt sa stea pe stanga cei care merg la stanga si pe dreapta cei care merg inainte, si eu as face in locul celor din zona sesizare sa se marcheze si semnalizeze ca atare (cum e la Odobescu cu Porumbescu). Cat despre obstacole, ambii aveti pe banda voastra obstacole, el il avea mai repede (tu aveai Dusteru’ pe care il ocolesti si de acolo toata lumea merge pe mijlocul drumului) dar s-a gandit ca o sa faceti un fermoar cum au facut mai in fata sa treceti unu’ de pe stanga unu’ de pe dreapta.

  Si inca o mentiune, daca te atingea nu ramanea fara carnet ca il incadra la neasigurare la schimbarea directiei de mers (aia cu circulatia pe benzi – 6 puncte). Doar daca avea cumul de puncte il suspenda.

 6. citind unele comentarii de aici, mi se face pielea de gaina cand ”vad” cu cine sunt ”coleg” pe drumurile publice ale patriei !!
  iveco, niels, sp, d11 voi unde ati luat carnetul (si mai ales cum)?? sa va dea doamne-doamne ocazia sa patzitzi ce NU a patit adrian (sa fie lovit in acea intersectie) si apoi, (re?)studiind codul rutier, sa va ”aud” comentariile !!

  • @irolfus: N-ai înțeles nimic…

  • Cine ii d11? 😆

   Acuma adu’ si contraargumente. Ca si eu iti pot dori nasoale cum le doresti tu tuturor, dar nu vad argumentele.

  • @irolfus
   Precizeaza-ti punctul de vedere, ca sa putem discuta in mod rational si politicos. La fel de bine as putea si eu sa te intreb unde ai crescut si cum ti-ai pierdut bunul simt, dar prefer sa nu te jignesc.

  • Iveco Stralis

   Iertati-l,probabil irolfus a avut o zi proasta si na,unde sa-si descarce si el oful decat pe noi.Sunt oameni si oameni pe site.Din spatele tastaturii oricine e viteaz…

 7. Eu sunt curios de ce toata lumea considera acolo ca fiind 2 randuri… eu consider a fi un singur rand. Astept argumente si sa mentioneze negru pe alb(cu articole concise nu lagune) ca latimea drumului sa fie minim x pentru ca circulatia sa se poata desfasura in randuri. Momentan eu nu stiu sa fie, deci eu daca ma duc acolo ma pun pe mijloc fie ca virez dreapta fie ca virez stanga fie ca ma duc inainte; daca ar fi sa o luam dupa mintea unora daca drumul are 3.7 metri(medie latime masina 1.8 cu oglinzi) latime deja sunt 2 randuri, nu conteaza daca este colt de strada, sunt 2 randuri automat… aici cate randuri avem? 3?4?2?1? eu zic tot un rand…
  https://goo.gl/maps/PGu5ZqAMc8T2

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!