It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Prioritatea se ia si se da!

Adăugat de mccdrive
Raportează ca șters! 23

Se mai schimba prioritatile la intersectii, dar nu pentru toti.
Fiecare isi da/ia o prioritate in functie de nevoia de moment.

Localizare:

View Larger Map
Aici se vede situatia veche.

9 comentarii

 1. @mccdrive Dupa cum a intrat in intersectie, ultimul si-a meritat claxonul (2:07)!
  +

 2. Totusi, daca nu esti din acele locuri sau nu stii intersectia sau pur si simplu esti pe alt drum cu un indicator de cedeaza trecerea, tu ce faci ? Nu te opresti sa cedezi trecerea tuturor participantilor la trafic care sunt pe drum prioritar ?

  Eu cred ca d-aia statea matizul, ca nu intelegea care are prioritatea. Ca nu sunt multe intersectiile astea cu 4 indicatoare de cedeaza. Eu cel putin n-am vazut decat la voi (prin clipuri).

  Si eu m-as fi oprit mai lung acolo, si abia cand vedeam ca masinile de pe drumul perpendicular cu al meu stau si ele, m-as fi uitat la semnele lor. Ca din pacate n-avem un semn specific pentru situatia asta, gen „doar prioritate de dreapta” (corect, daca ar fi lasat-o nedirijata, toti ar fi mers fara sa se opreasca crezand ca au prioritate, pentru ca sunt numeroase strazi fara semn de prioritate inaintea lor).

 3. @georgyc Asa cum unii au observat din prima schimbarea situatiei, asa m-as astepta ca oricine trece prima data pe acolo sa observe, in primul rand, ca el are semnul de cedeaza trecerea, apoi sa se uite la toti ceilalti 3 si sa observe ca toti au la fel (apoi sa traga concluzia ce are de facut). Cred ca poti sa o faci in mai putin de 7 secunde (1:15-1:22). Sau e prea mare pretentia mea, sunt prea multe procese mintale in asa scurt timp? 😀

 4. Da, am zis deja: daca vedeam masinile oprite de pe drumul prioritar, imi lua doar o secunda sa le observ semnul, si nu 7. Se prea poate chiar sa fie mai mult, ca parca e in intersectie de la 1:12.

  Deci nu-i luam apararea, ca nici nu ma uitasem sa vad de cat timp statea acolo. Dar macar omul acorda prioritate mai multor persoane decat trebuia, decat sa nu acorde nimanui cum a facut cel din ultima faza si punand lumea in pericol 🙂

  + oricum.

 5. @georgyc Nu sunt chiar atat de rare aceste intersectii cu patru indicatoare „Cedeaza trecerea” pe toate drectiile 🙂 Fara prea mult efort as putea sa-ti enumar vreo opt-noua astfel de intersectii in Cluj si s-ar putea ca in viitor numarul lor sa mai creasca. Vezi te rog de exemplu si:
  http://www.trafictube.ro/prioritate-drum-drept-5-ordinea-trecere/
  http://www.trafictube.ro/prioritatea-drum-drept-6-aproape-impact/

 6. self-quote: „Eu cel putin n-am vazut decat la voi (prin clipuri).”

  La voi = la clujeni. Eu sunt ploiestean, deci nu, nu mai vazusem/auzisem in viata mea inainte de TT 🙂 Da, le-am vazut si p-alea.

 7. @GeluCJ LA primul video al tau zice @Costel (http://www.trafictube.ro/prioritate-drum-drept-5-ordinea-trecere/#comment-157527) ca o astfel de intersectie e echivalenta cu una in care nu ai pune nici un indicator, dar mi se pare falsa o asemenea afirmatie, tocmai din cauza a ce zice Vali mai sus ca daca toti au cedeaza, toti vor incetini si se vor asigura. Daca niciunul nu are nici un indicator….poate sa fie dezastru.
  http://goo.gl/maps/m2hvh Aici imi aduc aminte aceeasi situatie ca si in clipul meu, brusc m-am trezit intr-o zi cu o noua sistematizare, fara nici un preaviz. Si aceleasi tipuri de reactie din partea soferilor….cei care au observat si care sunt cu ochii-n patru si restul lumii.

 8. @mccdrive E si parerea colegului @ghitaCJ exprimata aici:
  http://www.trafictube.ro/prioritate-drum-drept-5-ordinea-trecere/#comment-157606 a altora si a mea personala. Cu indicatoarele „Cedeaza trecerea” in fata, stii mai clar ce trebuie sa faci ajungand in intersectie. Daca soferii sunt atenti la aceste indicatoare, intersectiile astea desi putin mai atipice, isi fac treaba calmand traficul si reducand frecventa accidentelor.

  @georgyc Unul dintre avantajele de a fi un user TT 🙂 Atentie atunci cand ajungeti prin Cluj si circulati prin astfel de intersectii 😀

 9. Dupa parerea mea intersectiile cu 4 „cedeaza trecerea” reprezinta o incercare destul de nereusita de a copia intersectiile de tipul 4-way STOP care se intalnesc in US si Canada, care au reguli specifice si care nu se limiteaza doar la prioritate de dreapta. Altfel, este cum se spunea mai sus: cu sa fara ele este exact la fel, avantajul este doar ca se aduce aminte de regula, cumva…

  In plus, cate o linie transversala pe asfalt, in intersectie, mai ales cand intersectia este modificata (old habits die hard) ar fi mai mult decat indicata…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!