It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Prioritatea de pieTONT

Adăugat de Huffy
Raportează ca șters! 55

Vad, masina de politie cu semnalele acustice si luminoase, dar si pietonul pe care ei nu puteau sa-l vada in prima faza, si care, desi toti ceilalti s-au oprit, a ales sa isi continue deplasarea fara nici un fel de intentie de acorda prioritate cuvenita unui vehicul cu regim de circulatie prioritara, aflat in misiune. Vazand ca nu da nici cele mai mici semne de oprire, am inceput sa claxonez si sa dau flash-uri, in incercarea de a atrage cumva atentia politistului de la volan, lasand in acelasi timp spatiu pentru o eventuala manevra de evitare. Desi din filmare nu se prea vede, politistul a redus foarte mult viteza, pentru a evita o situatie neplacuta.

Dragi pietoni, drepturile pe care le aveti, vin insotite de niste obligatii, unele scrise in lege, altele de bun simt, iar prioritatea absoluta pe care credeti ca o aveti pe trecerile semaforizate sau nu, este doar un mit!

7 comentarii

 1. plictisitor… vino prin Bucale sa vezi cetatenii responsabili ca asta cum traverseaza nestingheriti, indiferent ca e Politie, Ambulanta sau Pompieri, verdele si timpul lor sunt mai importante decat orice interventie.

 2. doctor faust

  ar trebui sa primesti un fel de premiu Nobel, sau ceva…
  te-ai gandit ca o fi pur si simplu surd? ca pare in categoria aia de varsta…
  tocmai de-aia orice autospeciala cu regim prioritar are obligatia de a spori atentia cand face manevre d-astea…

  ai ainticipat tu, ai lasat loc, ai flashuti, ai claxonat, le-ai facut tu pe toate…dar nu te-ai gandit ca batranul ala poate nu aude, pur si simplu…

  noroc ca existi tu in trafic!

  • Claxonul meu l-a auzit. I-a revenit auzul pentru o secunda? La asta te-ai gandit, sau ai fost prea preocupat sa dai cu bata in balta, domnule DOCTOR? Din filmare, nu se vede fata acra pe care mi-a aruncat-o. In afara de asta, cei cu deficiente de auz, au in reflex sa se asigure stanga-dreapta si in timpul traversarii.

  • PS: bine ca nu l-a lovit masina de politie, ca unul ca tine, era in stare sa ma declare pe mine vinovat, pentru faptul ca i-am distras atentia :)))

  • Doctor Faust e cel de pe partea dreapta care iti face semn suparat ca il deranjezi cu claxonul si este si medic ORL imediat si-a dat seama ca pieTontul nu aude.
   Oricum felicitari pentru modul in care ai procedat incercand pe cat ai putut sa eviti o tragedie!

  • Huffy, eu cred ca doctoru’ are boala pe tine. „Te-ai gandit la asta?” 🙂

 3. Huffy De data asta ai dreptate. Este SINGURA situatie in care pietonul NU are prioritate pe zebra.

  Cat despre clipul tau precedent, si remarca ta („prioritatea absoluta pe care credeti ca o aveti pe trecerile semaforizate sau nu, este doar un mit!”) din descrierea de aici, clar legata de comentariile noastre de acolo, sa stii ca atunci cand iti zic mai multi ca esti beat, mergi si te culci 🙂
  Daca nu am fost noi suficienti care ti-am zis ca TU trebuia sa acorzi prioritate pietonului, nu el sa se asigure ca sa vada ca treci tu cu masina pe trecere, poftim: am primit si un raspuns pe cale oficiala, de la Politia Rutiera:
  „Legislatia rutiera in vigoare nu prevede obligativitatea pietonului de a se asigura in momentul traversarii drumului public prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
  Obligativitatea este prevazuta in mod expres la articolul 72 alin. 3 din OUG 195/2002 republicata, atunci cand pietonul este angajat in traversarea drumului public, in localitati, pe la coltul intersectiilor, in lipsa locurilor special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator.

  Sper ca macar acum sa intelegi ca nu e ok sa injuri pietonul care traverseaza pe trecerea de pietoni, cum ai facut-o la clipul precedent, si sa intelegi cine ar fi fost de vina daca l-ai fi atins.

  Si ca sa nu fie discutii cu cei care citesc in graba, repet, vorbesc despre clipul precedent („Sinucigas sau inconstient?”)

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!