It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cum rămâne cu prioritatea în sensurile giratorii?

Adăugat de Vlad
Raportează ca șters! 46

Faza de mai sus mi se intampla in 9 din 10 cazuri. Pana nu de mult timp si eu credeam ca odata intrat in giratoriu am prioritate si la iesire din el chiar daca is pe banda de interior. Acuma, chiar daca incerc sa ma tin de regula asta nu-mi iese defel pentru ca se pare ca mare parte din soferi nu cunosc legislatia sau pur si simplu nu-i intereseaza.

Soferul din Fabia de firma se pare ca nu stie regulile si pe langa ca nu mi-a acordat prioritate, s-a mai si infipt la intimidare inspre masina mea. Poate trebuia sa-mi fac de lucru totusi.

Ce mai caută lumea:
 • prioritatea an giratorii

12 comentarii

 1. Din pacate exact cum ai prezentat-o tu ramane: http://www.trafictube.ro/wtf-moments/ faza a 2-a 🙁
  +

 2. Nu era mai logic si de bun simt sa fi pe banda 2 pentru stanga ?

 3. @RSU: ar fi, dar nu intotdeauna poti sau vrei din motive obiective. Aia nu inseamna ca daca mergi la stanga sau intorci si esti pe B1 ala de pe B2 trebe sa iti taie calea sau sa iti indoaie tabla (ca de comportament maimutesc nu are rost sa comentez).

 4. @RSU: legea din pacate nu e facuta dupa bun simt si de multe ori nici logic. Exista niste reguli pe care trebuie sa le respecti. Eu eram incadrat pe banda de exterior si trebuia sa mi se acorde prioritate. Eu nu schimb sensul de mers, sunt pe banda mea si nu o schimb. In schimb cel din interior vroia sa intre peste banda mea ca sa iasa din giratoriu. Logica spune ca la schimbare benzii te asiguri. De bun simt nu mai are rost sa aduc aminte, cel putin nu in faza de mai sus.

 5. Am avut si eu o cearta cu un taximetrist acum cateva luni. concluzia era ca el pe orice iesire merge, circula be banda exterioara ca in caz de accident sa nu fie el de vina. Daca toti am circula asa ar fi haos. De aceea bunul simt ar trebui sa fie la fel de important ca si legea.

 6. ShadowGreywolf

  Rsu, intrebare: nu era mai logic si de bun simt ca vita din skoda rosie sa fie pe banda din dreapta daca voia sa iasa in dreapta ? Legea e foarte buna asa cum e. Doar ca prea putini o cunosc si conduc dupa cum cred ei ca e logic. Despre bunul simt n-are rost.

 7. Robert Sry

  Sper sa nu ma bag aiurea in seama caci nu cunosc zona respectiva, dar acolo in giratorui exista 3 benzi( mi se pare foarte lat sensul)? Daca da, consider ca zotton a procedat foarte bine parasind sensul la a 3 a iesire.

 8. @RSU – in sensurile giratorii nu exista stanga 🙂

  E logic si recomandat sa folosesti b2 daca vrei sa iesi la a 3-a iesire, dar nu intotdeauna se poate. Dar e la fel de logic si, de data asta, obligatoriu prin lege, ca la schimbarea benzii de pe b2 pe b1 (cum s-a miscat soferul de pe masina „Kotami”) sa te asiguri si sa acorzi prioritate.

  Acuma, pe bune, @RSU, daca in 9 cazuri din 10 patesti asta, nu ti s-a aprins inca un beculet cu semnul intrebarii inauntru? Ia incearca sa te pozitionezi pe b2 data viitoare cand vrei sa iesi la iesirea 3, 4, + etc (dar fii atent la cei de pe b1 cand iesi) si numara de cate ori ti se mai intampla ceva 🙂

  In multe state civilizate (eu stiu de Australia) e chiar obligatoriu sa procedezi asa: cei care ies pe prima iesire (I1) trebuie sa foloseasca b1, cei care ies pe I2, pot folosi b1 sau b2, cei care vor sa iasa pe I3, I4, sau sa faca tot rondul trebuie sa se incadreze cel putin pe b2. Si la ei cei care schimba benzile la iesire trebuie sa se asigure, etc, ca si la noi.

  La noi nu e obligatoriu, dar e de bun simt sa conducem asa.

 9. erata – a doua parte a discursului era adresata lui @ zetton. Rog un Admin sa modifice si sa stearga aceasta erata ulterior

 10. in cazul acesta a cedat cel mai destept.

  trimite un email cu faza la kotanyi, poate il premieaza pe sofer.

  http://ro.kotanyi.com/despre-kotanyi/contact/

 11. robwin_75

  Prea prosti ca sa conduca masina , iti inchipui cum este ca om ? El INTOTDEAUNA ARE DREPTATE !!!

 12. Mihai Pop

  Uneori (trafic, gabarit, banda a doua retrocedata urmasilor) te „trezesti” pe prima banda si nu e frumos sa te urci peste cei de pe banda 2, nu? Mergi legal si esti atent la alde dinastia mai destepti, cu tabla tare si proprietari de banda… ps. Si da, in sens se poate face stanga, daca mergi inainte! Problema e ca de obicei nu mai apuci sa faci si dreapta… 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!