It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Rânjet pe zebră + prioritate de BMW

Adăugat de stefan_moraru
Raportează ca șters! 33

1. Zebra e paravan pentru orice fel de comportament. Zebra nu dă dreptul nimănui de a traversa brusc. Din păcate, camera nu a putut surprinde momentul în care persoana respectivă își desprinde, brusc, privirea din telefon și își schimbă, tot brusc, direcția de mers către zebră, chiar dacă văzuse că pusesem mașina în mișcare; după care se mai uită cu coada ochiului și rânjește (am încercat un zoom mai decent) cu satisfacție că m-a oprit. Noroc că nu fac plecări de pe loc ca la curse. E un fel de continuare pentru clipul anterior.
2. După faza cu traversarea cu pricina apare o „prioritate de BMW” pe linia dublă continua.

P.S. Nu există suport audio, deoarece cuprinde date și informații cu caracter personal.

15 comentarii

 1. Sper ca vezi diferenta intre cum ai oprit aici si cum ai oprit in clipul anterior. E OK sa constientizezi ca pietonii pot avea comportament de oi si sa fii pregatit la asta.

  P.S.: „Zebra nu dă dreptul nimănui de a traversa brusc.” – asta fals. Zebra nu da dreptul de a alerga (desi nu o gasesc asta), a se opri sau intoarce (daca nu ai semafor) si a prelungi timpul de traversare. Vezi art. 167. Tu ai obligatia sa te asiguri ca cineva nu o poate face prea brusc cat sa te surprinda… cum ai facut in clipul asta.

  P.P.S.: Nu sunt fan de dat lectii, dar daca cred ca o discutie poate fi constructiva si nu se lasa cu insulte aiurea o sa o continui 🙂

  • stefan_moraru

   Pe zebră și nu doar acolo, în general în traficul rutier, mai trebuie să existe și partea de moralitate și nu doar cea de legalitate. Sunt destui frustrați care și-au format o plăcere în a folosi zebra pt a-și bate joc de șoferi.

 2. pinguinu nuclear

  prea le iei personal. Copiii sunt copii.

  • stefan_moraru

   Copiii de ieri parcă era mai responabili decât de cei de azi. Când se uită fix în ochi și-ți râde în față, e greu să n-o iau personal; acuma nu te gândi că-mi vine să fac un road rage pe zebră, dar nici bine nu-mi pică situația. Cred că mi se trage și de la faptul că în timpul anului școlar am un traseu plin de licee, școli și grădinițe, unde mai ales drăcanii de liceu au o plăcere sadică în a se juca cu nervii șoferilor.

 3. Ala cu Bmw ma mir ca totusi a semnalizat manevra….macar atat ca altceva……

 4. Pe langa „prioritatea de BMW”, mai avem acolo si-o frumoasa intoarcere peste marcajele de spatiu interzis si linie continua. Giratoriul era doar cativa metri mai incolo, dar nicio problema pentru individul de la volan, el a semnalizat si bineinteles „nu a incurcat” si nici „nu a deranjat” pe nimeni.
  +

  • stefan_moraru

   E unul din „marii” soferi din oras. Mereu face cate-o prostie. Din clip nu prea se vede numarul de BG si volanul pe dreapta.

 5. Astazi te-ai incadrat cu succes la categoria „asa da” sau „vezi ca se poate?” (referire fara rautate la :
  http://www.trafictube.ro/copchilu-bizonu-telefonista/ ).Plus.

  • stefan_moraru

   Nu caut sa ma incadrez la nicio categorie, poate doar la cea: reflexe rapide. 🙂 Tu ai impresia ca eu zilnic fac frâne bruște cu aiuritii pe trecere. Cu siguranța vei păți și tu la fel într-o bună zi, și vei constata ca am avut dreptate.

 6. Treaba cu incadrarea la o anumita categorie,e un mod de exprimare.Nu am impresia asta.Nu-i nevoie sa-mi repeti urarile cu patitul.N-am patit-o in 23 de ani de condus zilnic,n-o s-o patesc nici de acum inainte.Stiu de ce spun asta.Sa ai drumuri bune si clipuri pe masura.

  • stefan_moraru

   Ok, m-am lamurit la aspectul cu impresia, insa, toate au un inceput. 🙂 De aceea e bine, sa ne mentinem reflexele fresh, folosind simulatoare, jocuri sportive sau alte metode. Drumuri bune, clipuri pe masura si tie ! Numai bine !

 7. Am impresia ca tu ai o frustrare legata de pietoni… Ce filme iti faci, ca aia iti rad demonic si mai stiu eu ce… E dreptul lor sa treaca pe trecere si tu ca sofer ai obligatia de a incetini cand te apropi de una. Punct. Restul sunt discutii aiurea cu instinct de conservare si etc.
  Parca ai fi unul din soferii aia din comunism, care nu te-ar lasa sa te bagi pe banda lor pt nimic in lume, cu discursul tau impotriva celor care trec pe trecerea de pietoni :))

  • stefan_moraru

   N-am nicio frustrare, iar realitatea de zi cu zi nu se incadreaza mereu in contextul unde au „…dreptul lor sa treaca pe trecere si tu ca sofer ai obligatia de a incetini cand te apropi de una”. Instinctul de conservare nu e o discutie aiurea pt ca e complementar cu regula traversarii zebrei. Nu se poate una fara alta. Nu prea poti trece zebra fara sa te asiguri…iar cand te asiguri esti dirijat, in principal, de instinctul de conservare. Daca masinile ar fi din burete, da, as zice ca e o discutie aiurea, iar instinctul de conservare ar disparea din context. Inca n-ai avut parte de-o trezire brusca la realitate din partea vreunui pieton. Dar nu-i nimic, nimeni nu scapa de asa ceva. O sa-ti faca unu figura candva, dandu-ti impresia ca mai sta pe trotuar ca sa termine ceva de facut… si cand colo, te trezesti ca ai facut milk-shake cu ce ai prin portbagaj. 😀

  • Cum sa nu se incadreze??? Daca ii surprinzi prin locuri nepermise sau pe rosu, nu e vina ta. Dar daca ei sunt angajati pe trecere regulamentar, tu ai obligatia de a le acorda prioritate. Punct.

  • stefan_moraru

   ..da, corect, daca sunt angajati pe trecere, nu si daca stau de vorba langa trecere sau fac orice altceva din care sa reiasa ca nu au intentia de a a traversa.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!