Raspuns la sesizare ridicari abuzive

Adăugat de eXistenZ
Raportează ca șters! 19

In postul http://www.trafictube.ro/ridicari-abuzive/   am surprins o ridicare auto fara politist.

Am sesizat Politiei Locale acest fapt, iar acesta este raspunsul lor.

PS  Interesant este ultima fraza…

Ce mai caută lumea:
 • sesizare trafic
 • model sesizare politia locala
 • ridicare masina fara prezenta unui agent de politie

15 comentarii

 1. sa iti povestesc de o trecere de pietoni?
  radar si ridicari – cam asta stiu ei. efort minim, profit maxim!
  ne lipseste o piata taxim….

 2. sincer, sunt foarte multe situatiile in care prezenta unui agent constatator mi se pare pierdere de timp
  am o relatie care sta la 50m de o piata, omul isi baga masina in curte dupa ce a gasit-o atinsa de 2 ori, si cu toate ca are semn de parcarea interzisa, acces garaj, se trezeste blocat. Are politia locala S1 pe speeddial 1 si imi zicea ca a dat cel putin 50 de amenzi. Am aflat de chestia asta dupa ce a intarziat la o intalnire pe care o aveam intr-o vineri pe la 9:30… nu a putut iesi.

 3. @florin, de ce sa fie pierdere de timp prezenta agentului constatator.Sunt niste reguli si legi care trebuie respectate, atit de noi cit si de ei.Daca iti uiti acasa talonul,permisul sau buletinul si esti oprit, primesti o amenda.Agentul constatator(politistul local sau de circulatie) este la fel de necesar ca si in cazul intocmirii unui proces verbal(amenda sau suspendare de permis).Daca miine vine femeia de servici de la politie sa iti retina permisul, ce zici ? Asta este si meseria celor de la ridicari, de „femeie” de servici.Ei trebuie sa faca curat, dar in prezenta agentului constatator, atunci cind si unde le spune.In normativele lor, scrie clar cu negru pe alb : prezenta agentului constatator,fotografierea autoturismului, filmarea intregii operatiuni de la sosirea la fata locului pina la depunerea autoturismului in incinta parcului firmei de ridicari, etc.
  Din partea mea, pot sa ridice toate masinile parcate aiurea(care incurca traficul…la restul amenzi), dar sa respecte si ei legea si normele ei de aplicare.

 4. Total de acord.
  Călăii sunt manipulanţii şi judecătorul, cine? Tot călăii?

 5. N-am nici un fel de mila fata de cei care parcheaza in fata zebrelor, in statiile autobuzelor sau in buza intersectiilor. Dar un stat de drept trebuie sa fie un stat de drept. Orice fel de masura luata de autoritatile statului si care ating sau limiteaza dreptul la proprietate trebuie luata in prezenta si cu aprobarea reprezentatului legal, in baza unor dispozitii legale si cu respectarea scrupuloasa a legii. In speta: in prezenta politistul agent constatator. Care lipsea cu desavarsire.

  Bref: avem de-a face cu o magarie. Ba mai rau: cu o atingere adusa statului de drept.

  @ eXistenZ – nu ti-au luat in considerare proba video? N-ai martori?

 6. privernezu

  „Stationarea neregulamentara a autovehiculelor se constata cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate , …. bla bla bla ” dar nu trebuia sa fie si omologate ? Doar rigla trebuie sa fie omologata ? Intreb doar , nu dati cu pietre .

 7. @kor Nu stiu daca au luat in considerare proba video, in sesizare am facut trimitere catre linkurile de pe TT, unul al meu, cel mentionat si vreo 2 ale Ursului Grizonat. Nu cred ca au avut „placerea” sa le vizualizeze, au facut raspunsul din birou fara sa verifice.
  In clipul postat de mine, eram prin trecere pe Apusului, cand am vazut ridicarile fara politist.
  PS Si eu sunt de acord cu ridicatul masinilor parcate nelegal, care blocheaza accesul, trotuarul, trecerea de pietoni, dar sa se faca legal, nu sa fie ridicate si apoi la baza sa se intocmeasca hartiile de militian.

 8. @eXistenZ – O simpla sesizare n-are sorti de izbanda cand scopul ei este semnalarea unui abuz. Cand vrei sa lupti cu Statul (la orice nivel, inclusiv cel al administratiei locale) trebuie sa fii beton in legislatie. Trebuie sa ai martori si dovezi cat mai multe: video, foto, declaratii, etc. Trebuie sa faci referire precisa la articolele de lege incalcate de mandatarii Statului sau ai Administratiilor. In plus, ai putea si sa sugerezi modalitatile legale de reparare a prejudiciilor aduse. Dar daca nu esti parte vatamata, iar vei fi plimbat cu hartii si vorbe.

 9. Frațila Paul

  Raspuns clasic, gen „Date-n m**tii m**i cu sesizarea ta cu tot”

 10. Tonul e mut prea tendentios pentru un document emis de o institutie catre un contribuabil.

  Politiile astea locale sunt pepiniere de personaje pe care nici macar maestrul Caragiale nu si le-a imaginat.

 11. cica sa aduci dovezi. Pai daca clipurile alea nu-s dovezi destul de bune ca sa inceapa ei o ancheta interna, ce dovezi ar fi bune? Sa-i aresteze politia pe aia care ridica abuziv? Sa-i legi tu cu sfoara de jur-imprejur, ca-n desene animate, sa vada ca nu-i niciun agent legat cu ei? Astea ar fi bune?
  Ce nesimtiti.
  Eu cred ca un agent din ala absent ti-a raspuns la mail.

  Curios cum de presarii, care de obicei stau cu ochii pe-aici, nu baga in seama subiectul asta…

 12. Ursul Grizonat

  Ce-am scris cu vreme in urma ? Raspunsul primarului nu va veni, sau va veni printr-o limba de lemn a uni purtatror de cuvant.

  Dovada pe care o vor primi intr-o zi va fi raspuns armat prompt din partea unuia suparat. Le doresc din tot sufetul asta. Unul care sa-i umple de plumbi reali pe motiv ca fura masina. De ce? agentul constatator lipseste. 112 call apoi foc de voie.
  Spray paralizant la greu. Cu piper si arahide, poate gasesti vreunul alergic.

  Pana la proba contratie sunt niste neica numeni care au furat o mainsa de ridicari si fura masini cu ea. Doar prezenta politaiului rutier legal, adevarat, nu d’ala clonat ca in Sectorul 3 poate da o luminita de legalitate.

 13. Ursul Grizonat

  Asta cu „dovezile privind lipsa” e de rasul curcilor. Tipic romaneste. Sa aduci dovada ca NU.
  Sa aduca ei dovezi ca au fost politaii acolo. Nu proces verbal fals, ci fotodocument. Poza d’aia din camera cu timestamp. Alea cu GPS pe care le au ei si nu asteapa sa deie „fix”.
  Adica ne-am gasit o gasca de nebuni care spun ceva, dar ei igora. O sa le iasa pe nas ignranta asta.
  E pacat ca nu-mi pot folosi arma pentru a apara bunul altuia.

 14. Romania e stat de drept? De cand?

 15. Lucrurile sunt atat de simple..in opozitie blamam,dam cu parul,promisiuni,cand ajungem la putere,imediat dam mana cu dracu sa ne vedem interesul,apoi uitam imediat ce am promis,ba mai mult exact ce NU ne placea inainte la cei de la putere,exact asta facem si inmultim cu 2.Locala este un instrument,care este folosit dupa voie ,ea mai are un rol important,este unul din mijloacele prin care se pot recompensa persoanele supuse sau cei care scot castanele din foc…restul e’ cancan.Astea le-am auzit aseara la MacDrive cand comandam un MacBaboi !

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!