RCA la trotinete electrice?

Adăugat de Asimplu
Raportează ca șters! 4
Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/rca-la-trotinete-electrice/

10 comentarii

 1. La întrebarea de la 4:53: Așa ceva în România nu este acoperit de o „simplă” asigurare de răspundere civilă (care mi se pare o chestie elementară de avut)?

  • Din pacate, nu. Cu exceptia firmelor de inchirieri trotinete, care au asigurari, persoanele fizice care circula la ora actuala cu trotinete electrice pe carosabil, nu sunt obligate sa aiba o asigurare de raspundere civila. Ba mai mult, cred ca nici daca vrei, nu-ti poti face. Propunerea de lege in discutie tocmai asta vrea, respectiv sa introduca obligativitatea acestei asigurari.

  • Asta nu prea înțeleg… cum adică nu-ti poți face? Păi asigurarea de răspundere civilă – obligatorie sau nu – nu este tocmai pentru a acoperi daunele pe care le cauzezi celorlalți, quasi în orice situație? De exemplu, asigurarea mea de răspundere civilă acoperă exact o chestie de genul ăsta, un accident cauzat de mine dacă sunt cu bicicleta si indoi mașina celuilalt, dar și dacă la cumpărături îmi cade puiul congelat din mână și îți rupe ție piciorul 🙂 Și da, nu este obligatorie nici pe-aici (Germania) din ce știu, dar foaaaaarte recomandabila, exact din cauze de genul ăsta.

  • La noi stiu ca exista polita de raspundere civila generala, dar doar pentru persoane juridice. Cel putin din cate stiu eu.

  • O simplă căutare online îmi spune că pot face și ca persoană fizică… Ceea ce mi se pare, cum ziceam și mai sus, chiar „esența” acestei asigurări.

 2. 99% de acord cu punctul tau de vedere (al celor care circula preponderent in Bucuresti) …
  daaaaar….
  1. RCA.
  Conform codului rutier … exista ”vehicule trase sau impinse cu mana”, tractiune animala (nu mai este cazul in Bucuresti… dar ce faci cu cei din Tara?), etc.” (carucior de butelii, carute, trotinete/biciclete fara mijloace de propulsie, altele decat forta fizica a utilizatorului, etc..). Acestora nu poti sa le impui RCA. (nu-l v-a plati nimeni in vecii vecilor).
  Din pct. meu de vedere as impune RCA ”vehiculelor cu alta propulsie, decat cea fizica umana” care dezvolta o viteza mai mare de 10-15 …. 20 km/h (sau cum o vrea legiuitorul)

  2, TEHNOLOGIA SI TELEFOANELE MOBILE
  Din pacate … exista multi analfabeti functionali (nu-i condamn ca n-au fost educati sau ca ei n-au ineles tehnologia… sau n-au citit cartea tehnica a masinii)… care habar n-au cum sa imperecheze un tel mobil cu sistemul audio al masinii (nu-i cereti lu badea Gheorghe de la Cuca Macaii sa se logheze la caruta)… sau sunt Atehnici (am cazul meu in familie … isi prinde urechile in tehnologie).

  Cum as vedea eu rezolvarea problemei? …. daaar asta depinde de producatorii telefoanelor … nu intru in detalii…
  Daca device-ul respectiv (tel mobil) se misca cu mai mule de 5…10 … 15km/h (cum ar hoatari legiuitorul sau producatorul) nu este conectat la sistemul audio al masinii (cele care au asa ceva) sa i se taie semnalul/accesul la celula la care este conectat….

  Sper ca nu am jignit pe nimeni… Este doar punctul meu de vedere

  P.S. pt. Asimplu …
  tine-o tot asa (desi te mai critic uneori)
  Poate asa vom reusi sa ne facem viata mai frumoasa…

  .

  • Salut Dan,

   Sunt de acord in intregime cu punctul tau 1, cu o singura adaugare: mi-ar placea ca si la cele cu tractiune umana, sa am optiunea sa fac un fel de rca(nu obligatoriu).

   Despre telefoane, pe mine ma loveste imaginea asta a omului in masina de 150.000 euro care nu stie sa faca un pairing cu sistemul audio. Dar cum ai spus si tu: multi analfabeti functionali, iar cum la noi, in multe cazuri, banii se fac pe tupeu si relatii, intr-un fel se explica.

   Ne criticam, discutam, asta e frumusetea internetului!
   Numai bine!

  • Asimplu: Pai exact asta ziceam mai sus, ai aceasta optiun: asigurare de raspundere civila (neobligatorie), care cred ca si in Romania acopera (printre altele) un asemenea caz…

  • Cat despre telefoane: Never underestimate the predictability of stupidity 🙂

   Dan: Si cand mergi cu trenul ce faci? 😀

 3. Hai ca incepi sa vii de acasa (nu o lua ca un repros … sper sa fie constructiv si pentru altii)… (macar suntem 2 …. Doamne ajuta! …sper la cat mai multi)
  Asa cum spuneam…. lu nea Gheo de la Cuca Macaii (participant la trafic pe DC… nu stiu care) care se duce o data la 3 luni sa schimbe butelia cu caruciorul, nu poti (fizic vorbind) sa ii impui sa plateasca RCA … Din pct de vedere legal… N-ai cu cine, n-ai cu ce, n-ai cum, si mai ales in condiiile actuale… pe Nea Gheo nu-l doare capul de RCA (ca habar n-are ce e ala) ca circula pe un drum public supus unor norme juridice. Il doare in cot (pt ca nu stie sau ca nu il intereseaza …. el trebuie sa isi schimbe butelia-este strict problema lui)
  daaaaar….
  daca il loveste (indiferent din vina cui) un vehicul (masina/trotineta/caruta/bicicleta chiar si pieton, etc.) … este accident rutier
  Cum ii spui tu lu Nea Gheo ca n-are RCA? …
  asta suna cam a utopie

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.