It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Reflecție rutieră #3

Adăugat de timemachine
Raportează ca șters! 37

Reflecție rutieră #3: Trecerile pentru pietoni – exemple din Iași

#1 Mașini parcate până în dreptul trecerilor pentru pietoni. Vizibilitate redusă. Poliția? Doarme.

Tot aici, văd un puști care tot se asigura să traverseze, cu frică. Îi fac semn să traverseze, o ia la fugă și aproape e atins de cel de pe contrasens (0:37).

Exemplele cu „respectul” autorităților și conducătorilor auto față de trecerile pentru pietoni continuă cu o trecere pentru pietoni la o școală și cu, ironic, trecerea pentru pietoni de la „Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor”. Uneori aici pe B1 (ambele sensuri) sunt oprite „pe avarii” cârduri de mașini, fix înaintea trecerilor pentru pietoni.

#2 Un exemplu corect de la un copil (biciclist) care se oprește în dreptul trecerii pentru pietoni (01:08), se dă jos de pe bicicletă și se asigură. Îi acord prioritate, apoi, cu delay, și cei de pe sensul opus. Mașina aia oprită fix la trecerea pentru pietoni e semn că… Poliția doarme.

#3 Soare puternic de dimineață, vizibilitate redusă, pe trecerea pentru pietoni un nene se mișca timid poate, poate cineva oprește. Dacă Poliția nu dormea, instructorul auto (01:27) ar fi rămas o lună pe tușă să citească legislație.

Fundal sonor:
Zorile din Galați – La trecerea de pietoni
Paraziții – Poliția trece

2 comentarii

  1. La 1.31 ala cu frigideru parca nu era obligat sa opreasca. Intreb si eu.

    • Nu prea, dar dai de un politist zelos sau de un pieton ca cel din prima faza…si daca depinzi de permis parca mai bine astepti cateva secunde

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!