Reflectii din Trafic #28

Adăugat de Asimplu
Raportează ca șters! 15

3 comentarii

  1. Bravo pentru ca v-ati oprit. Bravo si domnisoarei pentru cunostintele de mecanica, in mod sigur era ceva ce tine de kitul de ambreiaj. Din cate stiu eu (nu sunt mecanic), daca poti sa bagi in viteza dar nu porneste de pe loc cand eliberezi pedala de ambreiaj, atunci problema este discul de ambreiaj. Insa atunci cand nu poti sa bagi in viteze deloc, de obicei problema este placa de presiune, nu discul de ambreiaj. Solutia (cel putin pe vremuri, la Dacia 13xx), era sa opresti motorul si sa bagi in viteza a 2-a, dupa care sa poti sa te deplasezi cu avariile pana la service, folosind doar ambreiajul (fara sa mai schimbi viteza, ca odata scoasa din viteza, ramanea tot la punctul mort pana opreai iar motorul). Asta mai mult asa, pentru situatii extreme, ca altfel e evident de preferat sa chemi serviciul de tractare. 🙂

    • Ai dreptate. Solutii sunt, in situatii extreme, iar eu am suficiente cunostinte de mecanica in cat probabil ca as fi putut sa-mi dau seama exact de defectul masinii, doar ca fata mi-a spus ca vine platforma in cateva minute, asa ca de ce sa mai complicam lucrurile, cand oricum deznodamantul ar fi fost acelasi? Si da, chiar vorbeam cu baietii in intercom, la cateva minute dupa, ca am fost impresionati de faptul ca fata chiar a spus niste lucruri tehnice care aveau o logica.

    • Evident, platforma fiind pe drum nu avea niciun sens sa incerci sa te implici si mai mult. Am scris asa, la modul general, despre cum stiu eu ca se poate deplasa vehiculul cu asemenea probleme, dar asta doar pentru situatii extreme, cand platforma nu poate fi chemata.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.