It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

14 comentarii

 1. robwin_75

  Sa-i respectam pana dau coltu” !!!

 2. Ala inca nu a aflat de ce denumirea marcajului este „trecere de pietoni”. Evident nu stie nici ce e aia „pieton”. Poate intr-o zi, cu un pic de ghinion, trece la invatarea cuvintelor mai tari, gen „Spital”, „Urgente”, „Chirurgie”. Sau poate se opreste cu invatatul devreme la „trecere de pietoni”, asta daca are suficient ghinion.

  • Un om care trece o stradă pe trecerea de pietoni pe bicicletă merită să ajungă la chirurgie? 🙂
   Știu ce zice legea. Dar dacă omul merge încet, așteaptă, se asigură, nu cred că e nevoie să îi dorim să ajungă la spital.
   Dacă am avea benzi multe de bicicletă (pe care nu parchează nimeni) ș.a. aș înțelege, dar la infrastructura noastră chiar e neplăcut să încaleci și descaleci bicicleta aia de 100 de ori ca să nu fii înjurat.
   Ține minte că într-o țară civilizată există în primul rând înțelegere și în al doilea rând mult mai mulți bicicliști. Eu îi și respect pe oamenii ăștia, nu doar aștept orice motiv ca să îi hulesc.

  • Pai daca exista intelegere…sa se dea jos de pe bicicleta cand traverseaza 😉 In tarile civilizate biciclistii stau la semafor, nu trec pe rosu precum la noi si cu siguranta majoritatea dintre ei traverseaza pe jos la trecere

  • Păi…dacă ați stabilit din start că România nu este o țară civilizată, de ce mai ridicați pretenții?

 3. Imi place ca intotdeauna e cineva care apeleaza la intelegere (bun simt) cand e vorba de unii care ori habar nu au de lege fie ca nu le pasa (asta ca sa nu le spun inconstienti, sau mai rau)
  Eu unul m-am saturat sa am intelegere pentru astfel de specimene. Din cauza „bunului simt” si a „tolerantei fata de prosti” am ajuns unde am ajuns.
  Daca e neplacut sa descaleci bicicleta, atunci cred ca e neplacut si sa te mai sui pe ea, deci mai bine o lasi acasa sau, si mai bine, in magazin.
  Eu nu am spus ca merita sa ajunga la chirurgie, ci, ca va ajunge sigur daca se mai comporta asa. Si aluia care-i face boacana nu o sa-i poata reprosa nimeni nimic (in afara cazului cand merge peste viteza legala).
  Intr-o tara civilizata inainte de intelegere exista lege (amenzi si alte masuri de genul). Intelegere pentru greseala poate exista, pentru prostie sau indolenta nu.

  • BuGabriel

   Plus
   Chestia asta se aplică peste tot la noi:
   – hai că parchez în mijlocul intersecției că mă duc 2 minute până la magazin.
   – hai lasă-l pe ăla care a făcut stânga pe obligatoriu dreapta și ți-a tăiat fața că se grăbea și el
   – etc

   Vinovată e și poliția că nu aplică legea. Chiar acum vreo săptămână am văzut cum unul a traversat PE ROȘU, PE BICICLETĂ, și a tăiat fața POLIȚIEI, iar pe ei i-a durut în 14.

 4. Se vorbeste pe aici de respect pentru biciclisti dar nimeni nu a observat degetul mijlociu aratat de biciclist la finalul traversarii…

 5. Daca ar fi fost accident, cine ar fi fost de vina ?

 6. 1. Nu trebuia lasat. 2. Daca imi arata mie degetul, i-l bagam pe gat sa se sature de dat din maini.

 7. Eu unul nu ii dadeam prioritate. La regulament spune ca biciclistului ii este interzis sa treaca strada pe bicicleta. Pe cale de consecinta, nu este pieton pe trecere ci vehicul care trebuie da acorde prioritate…
  Iar degetul mijlociu este dovada maxima de frustrare…

  • biclu_schiop

   Degetul mijlociu e raspunsul standard la claxonul nejustificat. Iar daca ai impresia ca trebuie claxonat doar pentru ca nu s-a dat jos de pe bicicleta atunci il meriti si tu. Ziceti-mi si mie careva de ce va deranjeaza atat de tare ca nu s-a dat jos de pe ea? Daca merge cu viteza mica si se asigura inainte sa traverseze, pentru tine ca sofer nu e acelasi lucru daca e pe bicicleta sau pe langa ea?

 8. @Jericho Pentru cei care sunt cu adevarat biciclisti si respecta regulile de circulatie (sau macar pe acelea de care tin de siguranta lor directa), raspunsul e afirmativ. In plus sunt o categorie de participanti la trafic mai vulnerabila, care trebuie pe cat e posibil protejata.
  Ceilalti care nu sunt decat niste pedalisti ar trebui trasi serios de urechi pana se transforma in biciclistii de mai sus.
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!