Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Ridicare abuziva sau nu ?

Adăugat de Huffy
Raportează ca șters! 147

Nu exista semn de stationare interzisa, nu a stationat inainte de trecere de pietoni sau intersectie,nu a blocat accesul la garajul din fata,a lasat mai mult de 1,5 m pentru pietoni,doar a avut ghinion.Sper sa ca proprietarul sa vada filmarea si sa-i ia putin de guler.

Extras din noul cod rutier:Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.

Aici a fost parcat Matizul: http://goo.gl/maps/xCQCG

CEI CARE DAU NEGATIV SUNT RUGATI SA EXPLICE DE CE AU FACUT ASTA  !

Ce mai caută lumea:
 • ai voie sa parchezi pe trotuar
 • este permisa stationarea in fata garajului proprietate personala
 • nu au voie sa parcheze masini pe trotuar

23 comentarii

 1. sa dispara masinile de pe trotuar! bravo!

 2. Aia au venit la pont, proprietarul impobilului i-au chemat … abuz nu vad sa fie. Unde nu ai indicator care sa iti spuna ca iti este permis sa parchezi pe trotuar, nu e permis!

 3. Citat din noul cud rutier :
  Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.
  In cazul in care exista dubii in legatura cu spatiul lasat liber pentru pietoni,au in doare niste benzi cu segmente galbene si negre,exact ca cei de la rutiera si sunt obligati sa le foloseasca pentru a dovedi motivul ridicarii.
  Dupa lege,avea voie sa stea acolo pina anul viitor.
  http://goo.gl/maps/xCQCG

 4. banuiesc ca partea opusa partii carosabile nu-ti spune nimic, nu?…citam ca sa citam dar de citit ioc!

 5. Eu cred ca i-a chemat cel cu garajul care se vede in fata (cel verde). Probabil ca a reclamat faptul ca este blocat.

 6. Andrei Mica

  Abuz! Sau…proprietarul avea masina stricata si a chemat platforma,desi inclin spre ABUUUUZ:)

 7. Ordean Florin Gabriel

  Vezi, de aceea in astfel ce cazuri „lipesc” partea dreapta de zid/perete! Bine, tancul meu nu e matiz sa-l i-a pe sus…

 8. Astia din Sibiu pot ridica masini de pina la 6,5 tone,deci…pe greutatea masinii,nu ne putem baza.

 9. @Huffy: @ochifaradioptrii are dreptate, in articolul din lege trebuia sa subliniezi si partea asta: „Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar”
  Adica doar daca este explicit permisa parcarea pe trotuar si nu ai marcaj trebuie sa lasi acel culoar. Si parca e vorba de 1m, nu 1.5m.
  Pe panoul ramas la fata locului ce scria?

 10. ala care filmeaza si cel in visiniu cu bocanci reprezinta politia locala? care au coborat din loganul gri cu ceva inscriptii pe el.
  R:
  Cel care filmeaza,este agentul constatator,transportat de Romguard.

 11. Eu stau la casa si intr-o zi m-am trezit cu poarta de la garaj bloacata. Numai ce venisem de la lucru. Am sunat la politie, ei au venit si m-au intrebat daca vreau sa o ridice sau doar sa ii dea amenda (au fost cu obraz tipii). Le-am spus sa ii dea o amenda, caci nu era neaparat sa o ridice. Aveam destule locuri de parcare pe langa casa, asa ca i-au pus pe parbriz un avertisment frumos (autocolant) si o amenda la fel de frumoasa. Am vrut sa fiu si eu om si sa nu ii ridice masina.
  Dar daca masina era in garaj si nu puteam pleca, acceptam 100% ridicarea ei.

  In cazul de fata, nu vad pe cine a incurcat. Poate au fost chemati de cineva din zona, sau de propietarul casei.

 12. sunt acoperiti… nu a lasat 1,5m pana in casa, daca parca cu rotile stanga pe bordura era regulamentar

 13. + pentru versuri =))

 14. Ma, da’ va musca legea daca o cititi? Observ din ce in ce mai multi ca citeaza surse care le ies in cautarea google, incorecte ca si in acest caz.

  Art. 142 – Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
  n) pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;

  nu scrie pe care parte trebuie sa lasi 1m, ci ca trebuie sa fie si sa se poate desfasura circulatia pietonilor pe zona aia. Este vorba de 1m nu de 1,5m.

  Gasiti legislatie si pe site: http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/

  In situatia asta nu cred ca are legatura sau daca are ridicarea este abuziva.
  Si da, abuzuri se fac pentru ca oamenii dupa ce platesc ce nu ar trebui nu au timp de stat prin salile de judecata.

 15. Ursul Grizonat

  Ridicata „la pont”. Poate ala cu usile versi avea vreo limuzina de 7m de nu putea trece de Matizul ala amarat. Nu s-a utilizat banda metrica/centrimetrica constatarea e lovita de nulitate.
  Da ia mai da-l in pacpuci de aici . La at costa tichetul de parcare e asa de greu sa -ti iei tichet de la chioscul de ziare si sa gasesti un loc dedicat
  Q1. BTW cat mai e abonamentul ?
  Q2. Ce a pus ala in locul Matizului ? Un semn ad-hoc ? E legal un astfel de semn ? Sau e proprietatea personala a jmecherului cu garajul cu usile verzi ? TKS
  R:
  Se vede in filmare semnul lasat de ei,care consta intr-o bucata de beton cu o plac pe ea,pe care este trecuta adresa centrului de ridicari si costurile ce trebuiesc suportate de proprietarul masinii.Abonamentul nu stiu cit este, automatele de tichete nu mai functioneaza de vreo 2 ani si majoritatea chioscurilor au disparut pentru ca strica aspectul orasului…bla,bla,bla.

 16. corneliassy

  Se pare ca mai nou se aplica si HCL-urile. Asa am patit eu si a trebuit sa platesc 100 pt deblocarea rotii. Si eram pe jumatate parcat pe trotuar.

 17. Cred ca e un semn ptr proprietarul matizului cu info de unde sa ridice masina.
  Civilizat.

 18. Ursul Grizonat

  @corneliassy
  E o chestie ciudata. O lege trebuie sa treaca de Parlament, de Curtea Constitutionala, etc…. pe HCL -urile astea cine le aproba ? O sleahta de burtosi care merg pe interese politice ?

 19. ShadowGreywolf

  Artifex, dupa ce a dat ics citat din lege, nu mai comentezi din nou ? Hai, mai abereaza putin…offff. Au ridicat abuziv, probabil au fost sunati.

 20. Nimic din ceea ce este marcat cu rosu mai jos, nu a fost facut „ca la carte”.
  http://www.trafictube.ro/?attachment_id=185529
  http://www.trafictube.ro/?attachment_id=185530
  http://www.trafictube.ro/?attachment_id=185531
  http://www.sibiu.ro/ro2/pdf2011/hot103.pdf

  Ei vin,salta masina si fac actele la sediu,atunci cind au chef…daca le fac.Daca ajungi imediat dupa masina si ceri dispozitia si procesul verbal de ridicare,iti spun ca este la agentul constatator,care e plecat pe teren sau alte baliverne.Aceste acte trebuiesc predate la parcul de depozitare in momentul descarcarii masinii de pe platforma.Daca aceste acte lipsesc de la parcul de depozitare,se considera sechestrare de bunuri.
  In concluzie,nerespectarea regulilor din HCL Sibiu, referitoare la activitatea de ridicare a autoturismelor parcate ilegal, duce la anularea legalitatii oricarui act sau actiuni.Este la fel ca la un proces verbal cu nume sau adresa incompleta.Devine nul din start.

 21. Eu vad niste topometristi pe teren, poate ii incurca cu ceva… pe jos sunt semne speciale de care ei se ajuta…

 22. Finalul cu topometristii,este filmat la mai mult de doua ore dupa ridicare, cind am trecut din nou prin zona si am putut luat tot in cadru,astfel incit sa se vada ca nu exista semne de stationare interzisa.

 23. Haideti sa nu va mai certati aiurea , pentru cei fara cunostinta de cauza protagonistii actionau in baza hotararii consiliului local sibiu . nu stau sa va explic mai mult puteti citi pe site-ul primariei sibiu … doar ca zona aceea e considerata centrul istoric al orasului iar in baza hotararii locale nici o masina nu are voie pe trotuar partial sau total . Aici intervine mare problema , cum poate o hotarare locala sa fie mai puternica decat legislatia rutiera nationala:D

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.