Rosu,stop,asigurari…prostii dom’le!

Adăugat de spahito
Raportează ca șters! 4

6 comentarii

 1. Am fost 2 saptamani in Sicilia cu masina inchiriata… Parca au fost mai prosti ca oricand italienii de data asta. Peste 50% sunt absolut PARALELI cu orice regula de circulatie, pana si-n Turcia m-am simtit mai in siguranta.

  Eram intr-o statiune cu sosea pe faleza proaspat asfaltata (lungomare, cum ii zic ei) si m-a distrat ca politia si primaria trasau de zor linii continue si treceri de pietoni, dar zau daca pricep de ce. Nu opreste nimeni la treceri, se urca pe tine. Am prieteni care au un copil cu handicap, iar cand traversau cu carutul, mai sa fie spulberati si ei.

  Tarile astea nu erau chiar asa parca, probabil afluenta mare de imigranti incepe sa-si spuna cuvantul. Am vazut si zeci de elvetieni care depaseau coloana pe autostrada pe banda de urgenta, deci ce-ar mai fi de zis ?

  Sigur, pleava e si la noi, dar eu zic ca suntem deasupra italienilor ca disciplina in trafic.

 2. A, si am uitat sa precizez cum e traficul in Palermo. Holy mother of Batman… Nu recomand decat daca sunteti masochisti.

 3. @tomkaten

  In Elveția de multe ori se “deschide” banda de urgență dacă este ambuteiaj, mai ales pentru cei care vor să ia următoarea ieșire. Erai cumva la Gotthard (sau alt tunel)? Acolo e cam standard…

  Trăind în Elveția câțiva ani pot să spun că se cam țin toți de reguli pe-acolo – amenzile sunt usturătoare și nu prea ai cum să scapi. Sunt radare cam peste tot și monitorizare destul de “deasă”.

  PS: Pot confirma Italia – cea mai nasoală țară în care am condus… Și ce m-a enervat mai tare este că tot ei se rățoiesc apoi – fără excepție, cel puțin din experiența pe care am avut-o eu. Unu n-am văzut să se scuze…

 4. @Eric Si mie mi s-a parut ciudat, ca stiu cum e in Elvetia, m-am plimbat suficient pe acolo, am avut si o vacanta in Wengen. Faza cu circulatul pe banda de urgenta vazuta de mine era la vama dintre Croatia si Slovenia, dar acum vreo doi ani, nu in 2024.

  • In Italia, circulatia pe banda de urgenta, e permisa cu o conditie : trafic congestionat in vecinatatea unei rampe de iesire.

 5. @tomkaten: Posibil să nu fie tratat de reciprocitate (sau cum s-o numi) între cele două țări, adică să nu poată fi urmărită contravenția în Elveția, și atunci să-și permită să facă tâmpenii când sunt pe-acolo. Era asa și între Germania și Elveția până recent (adică dacă luai amendă în Elvetia ca neamț sau ca elvețian în Germania să nu aibă ce să-ți facă (mai bine zis sa poți sa nu o plătești fara consecințe dacă nu mai mergi iar în respectiva țară), între timp s-au schimbat lucrurile…

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.