Saritul in fața tramvaiului poate dăuna sănătății

Adăugat de majorusa
Raportează ca șters! 88

Cluj. Frig. -12 grade. Privirea înainte, capul între urechi. Noroc cu vatmanul că privea tot înainte altfel putea sa iasa rau. Pietonul era pe trecere. Tramvaiul intra în stație. Cine a greșit?

P.S: Inițial acest video ar fi trebuit să fie un test de Vico MF3. Dar scena mi s-a părut interesantă așa ca l-am pus aici.

14 comentarii

 1. O fi avut si casti in urechi?

 2. nu vreu sa fiu gigi contra…dar domna/domnisoara nu era pe trecere ?

  • Ba da. Scrie si in descriere. Dar chiar pe trecere, nu traversezi fara sa te uiti, nu?

  • @majorusa Sunt de aceeasi parere cu tine dar din pacate la politist nu se poate explica ca a sarit pe trece,daca se intampla ceva vatmanul era de vina

  • si cand i se explica legistului, cum e?

  • McAway pana la politist, fata ajungea transata in pungi de un kilogram.

  • Singura chestie ce-l salva pe vatman in caz de accident era filmarea lui majorusa. Pietonul are prioritate DAR trebuie sa se asigure. Pe filmare se vede ca aia nu se asigura…

  • Exercitiu de imaginatie: Pietonul se asigura (masinile de pe B1 si B2 au oprit ca sa-i acorde prioritate) si in aceste conditii pietonul incepe traversarea, fara pericol pentru el sau ceilalti participanti la trafic. Cand ajunge pe B3, apare in viteza un Passat B6 care il lipeste de asfalt. Passatul n-are nicio vina, pe filmare se vede clar ca pietonul nu s-a asigurat cand a pasit pe B3. Dupa inmormantare, rudele pietonului repara passatul. Cam asa ar trebui sa decurga lucrurile, nu?
   Ontopic: filmarea il baga si mai tare in rahat pe vatman.

 3. Vatmanul a gresit, evident. Se pare ca unii considera ca orice pieton care traverseaza ‘a sarit pe trecere’.
  In cazul de fata pietonul chiar a traversat ok, intr-un ritm alert. Masinile de pe B1 si B2 au oprit la trecere, acordandu-i prioritate. Singura greseala (probabil gerul i-a inghetat si instinctul de conservare) e ca nu s-a asigurat continuu pe durata traversarii, la trecerea pe langa fiecare masina. Dar legal/moral/cum vreti voi, nu a gresit cu nimic, daca se intampla ceva, vatmanul era tras la raspundere pe buna dreptate.

  PS: se vede de la inceputul filmarii ca masinile de pe B1 si B2 sunt oprite, fiind si pietoni care traverseaza de la dreapta spre stanga iar pietoana noastra incearca sa profite si ea. Cred ca acesta a fost motivul pentru care tramvaiul incetinise destul de mult (vazuse ceilalti pietoni traversand), nu doar apropierea de statie. Doar ca vatmanul nu s-a asteptat sa mai apara cineva din partea sa dreapta si era sa o comita.

 4. Si eu cred ca vatmanul a gresit. Dar mai e o problema acolo. Trecerea de pietoni este la capatul inferior al refugiului din statia de tramvai. Speculez acum. Probabil vatmanul s-a asteptat sa duca pe refugiu. Dar pietonul nu s-a dus ci a continuat traversarea. S-a speriat si s-a intors. Daca o accidenta, vatmanul era de vina. Si pietonul era mort cu prioritatea in brate. Trebuie sa te si uiti un pic in jur.

  • Ca si pieton bineinteles ca trebuie sa te asiguri cat se poate de bine ca sa nu fii remodelat sau chiar mai rau, insa aici vatmanul a gresit. 0:09 Pietonul era angajat in traversare, pe trecere si pe sensul de mers al tramvaiului.
   http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art100
   (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier sau tramvai a următoarelor fapte:
   b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier sau tramvaiului;

   +

 5. :O era sa fie si ultima saritura a caprioarei

  • Ce saritura? Era saritura daca se arunca in fata masinii de pe B1, dar femeia traversase doua benzi deja. Nici eu nu-i suport pe cei care se arunca pe trecere ca in piscina, dar aici nu e cazul. Greseala ei e doar ca nu s-a asigurat dupa fiecare masina pe langa care a trecut. Dar un sofer/vatman TREBUIE sa stie ca pe vreme rea (ger, ninsoare, ploaie) pietonii se asigura mai putin spre deloc. Iar in cazul de fata TREBUIA sa-i acorde prioritate de trecere, nu sa fie SURPRINS de aparitia ei in fata tramvaiului.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.