Kit cablu alimentare si monitorizare miscare pentru Camera auto DDPAI DASH CAMERA Z40

Produs din oferta Xiaomag.ro

99,00 lei

99,00 lei

Vezi detailii

Scoala de soferi

Adăugat de Frisca
Raportează ca șters! 32

Vreti sa stiti de ce trec multi pe rosu, inclusiv multi din aceasta filmare? De ce multi incepatori nu respecta legea si merg ca in jungla? Pentru ca multi dintre ei fac scoala de soferi cu niste instructori (smecheri) ca cel din filmare, care vine pe banda de inainte si face stanga sfidand `prostii` care stau in coloana, care blocheaza tramvaiul, care vrea sa treaca pe rosu dar nu e lasat, drept urmare fac si ei la fel pentru ca asa sunt invatati ca este `normal`, sa fentezi traficul!

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/scoala-soferi-3/

30 comentarii

 1. Ai dreptate, totul pleacă din școală. De ex:
  Art. 101. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
  7. nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia;

  • Art. 57. (3) Pătrunderea unui vehicul într-o intersecţie este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecţiei.

   Sau, daca vrei sa vorbim de contraventii:

   Art. 100. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
   3. nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare;

   (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier sau tramvai a următoarelor fapte:
   a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;

   Art. 108. (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
   d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
   10. pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în interiorul intersecţiei.

  • Bun și ce vrei să spui cu toate astea?

  • Art. 6. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
   26. prioritate de trecere – dreptul unui participant la trafic de a trece înaintea celorlalţi participanţi la trafic cu care se intersectează, în conformitate cu prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice;

   După cum am arătat în comentariul precedent, „școlarul” nu avea ce căuta în intersecție, încălcând 3 reguli importante de circulație. Deci nu poate avea pretenția de prioritate.
   Ce mă deranjează pe mine aici este agresivitatea față de autor (în special manifestată de Rebound)…
   Nu vă pasă ce măgarii face respectivul încă din școala de șoferi, hai să înjurăm autorul aiurea… Trist!

  • Cred că am mai discutat asta. Citești greșit.

   Te invit să nu dai prioritate unuia pe motiv că el încalcă legea:
   – nu are centură
   – vb la telefon
   – nu a semnalizat schimbarea direcției de mers
   – și circulă fără RCA

   Ce o să zică poliția ?

   P.S. Școala nu efectuează acolo nicio depășire .

  • Trebuie să fac o vizită la oftalmolog? Eu văd cum mașina de școală depășește pe banda de obligatoriu înainte toată coloana de mașini ce așteaptă pe banda de obligatoriu stânga, și se bagă în fața lor. Tu nu vezi același lucru?

  • cosmindaniel12: T.C. se referea strict tehnic… Scoala doar a ignorat niste marcaje de obligare nu a depasit, din ce vedem pe clip (ca poate in spate a iesit din coloana de pe banda de stanga).

  • Strict tehnic, definiția depășirii nu mai este acel arhaic „ieși de pe bandă și intri pe aceeași bandă”.
   Ai observat cum mereu se găsesc argumente „tehnice” și se interpretează legislația în favoarea mârlăniei și a nesimțirii? Spre exemplu:
   – depășirea coloanei nu este depășire, fiindcă nu a ieșit din coloană și a intrat înapoi în coloană, ci a trecut cu mârlănie direct pe lângă coloană…
   – circulația pe linia dedicată a tramvaiului: se interpretează aiurea articolul 103 pentru a considera cumva linia de tramvai drept bandă de circulație.
   – nu avem drumuri, așa că ne doare în popou de limitele de viteză.
   – pietonul era pe sensul opus când am trecut cu 80 la oră pe lângă el (și ce dacă era lângă axul drumului, tot sensul opus este)
   etc.
   În ce direcție credeți voi că ne îndreptăm toți, ca națiune, cu mentalitatea asta?

  • cosmindaniel12: strict tehnic, trebuie să iasă de pe bandă sau din șir ca să fie depășire, și trebuie să ajungă în fața celor din șirul din care a ieșit… așa e încă în legislația noastră

   Practic, eu am înțeles ce ai zis, iar cu T.C. te lupți cu morile de vânt… are mici dificultăți în a contextualiza, după cum am aflat la o postare anterioară 😀

  • Art.45.
   (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.

   Cel din filmare trece inaintea celor care asteptau pe bada de obligatoriu stanga, aflati pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers spre stanga si iesirea de pe banda de obligatoriu inainte, pe care s-a aflat initial.
   Cum spuneam, s-a modificat arhaicul „ieși de pe bandă și intri pe aceeași bandă”…

  • cosmindaniel12: văd că și tu poți fi căpos când vrei 😆

   Vezi 3 aliniate mai jos la același articol.

   Repet, tot ce a făcut cel cu mașina de școală a fost să nu respecte un marcaj de obligare.

   Repet încă o chestie: autorul a răspuns la o mârlănie și o abatere care nu l-a afectat direct cu o mârlănie și o abatere care a afectat pe primul mârlan dar și pe ceilalți afectați de el în prima fază.

  • Bineinteles ca sunt capos. Ti-am expus situatia din clip fix in definitia depasirii, si imi spui ca nu e depasire…
   Daca vrei tu, te rog, sa imi spui unde scrie ca „trebuie sa iasa de pe banda SI sa ajunga inapoi pe aceeasi banda, in fata celor pe care i-a depasit”, chiar te rog!
   Alineatul 3 nu se aplica aici, masina de scoala nu a depasit pe contrasens…

  • cosmindaniel12: unde am zis eu că trebuie să intre înapoi pe bandă? am zis doar că trebuie să iasă de pe ea… și nici aia nu se vede că ar fi făcut-o.

  • Uite aici ai spus:
   RebounD11
   17/09/2019 – 15:17
   cosmindaniel12: strict tehnic, trebuie să iasă de pe bandă sau din șir ca să fie depășire, și trebuie să ajungă în fața celor din șirul din care a ieșit…

   Și eu ți-am pus definiția depășirii, cu exemplu în cazul de față:
   Art.45.
   (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul (mașina de școală) trece înaintea altui vehicul (mașinile care așteptau în coloană pe banda de obligatoriu stânga) … aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers (către stânga) si iesirea de pe banda de circulatie (banda de obligatoriu înainte) … în care s-a aflat initial

  • In fata nu inseamna sa intre pe aceeasi banda. Nu am zis niciodata ca sa intre inapoi pe banda, ci doar sa ajunga in fata.

   Tu confunzi ordinea operatiilor… asta e cea corecta pt depasire:
   1. Iesi din sir/de pe banda
   2. Treci in fata (fara revenire pe banda din care ai plecat)

   Ce a facut scoala:
   1. Mers mai repede pe banda de inainte decat cei de pe banda de stanga (care stateau) – adica exact ce zice la aliniatul (4) ca nu e depasire.
   2. Facut stanga de pe banda de inainte… iesirea de pe banda e dupa, si oricum iesirea aia din sir/de pe banda simt ca ii intinzi un pic sensul in cazul asta, dar deja e nit-picking.

 2. Frisca: nu ai fost batut destul… ai ramas cam „smantana” 😆

  Ala cu scoala nu o gresit cu nimic, tu in schimb esti cel putin marlan, dar sincer dupa descriere cred ca esti doar prost.

  • Cum adica „nu o gresit cu nimic”? Depasirea coloanei stationata la semafor e un „nimic”? Nerespectarea marcajelor de obligare? Patrunderea in intersectie cand intersectia este blocata? Toate astea sunt nimicuri?
   Editeaza-ti, te rog, cmentariul… Ambele fraze sunt „de porc”! Multumesc!

  • cosmindaniel12: ai dreptate, cel cu școala a greșit, dar nu față de autor. A depășit coloana dar a făcut loc și nu a blocat intersecția (și tramvaiul și autorul au trecut).

   Dar, autorul face pe moralistul fără să știe el regulile și trecând el fără să îi lase să elibereze intersecția îi pedepsește și pe el, și pe cei din spate.

   Nici mie nu îmi plac șmecherii și nesimțiții din trafic (și cred că se vede din clipurile mele), dar nu îmi place nici de cei care fac pe deștepții fără să știe ei ce vorbesc și aplică pedepse prost înțelese…

   P.S.: Nu am fost agresiv, am exprimat o părere. 😉

  • Am plecat pe culoarea verde a semaforului iar cel cu scoala avea rosu. Ce trebuia sa fac, sa-l las sa se duca si pe rosu, sa fie smecher pana la capat, nu? Iar asta cu batutu` si cu ramas `smantana` nu am inteles-o!

  • Fals! Cel cu școala nu a avea roșu. Se înțelege clar din filmare că el pătrunde pe verde în intersecție și rămâne blocat acolo.

   Fă diferența între a trecut pe roșu și era în intersecție. În caz că vă pocneați băgai mâna în buzunar.

  • Frisca adică nu ești pregătit, aia voiam să zic cu bătutul și cu smântâna… mă gândesc că știi cum se face frișca 🙂

   Cum a zis și T.C., ăla nu a trecut pe roșu, nici măcar nu a forțat așa ceva.

 3. AragazCuBuleDeAer

  Nu generaliza, eu cunosc intsructori si profesori care sunt dedicati pe ce fac. Iti dau un exemplu simplu, cunosc scoli destule care trimit masina la examen, alimentare, diverse alte probleme de firma cu masina scolii, fara ca soferul sa fie instructor, crede-ma stiu ce vorbesc, nu trebuie aruncat cu piatra in toti.
  O camera omologata in intersectii, amenda trimisa prin plic ar rezolva definitiv aceste probleme, cine greseste ar trebui sa plateasca.

  • Normal ca nu ma refeream la toti instructorii, cum nu-i putem pune in aceeasi oala, ca fiind marlani, nici pe taximetristi si tot asa…

 4. Deobicei exista un interval de 2-3-4 secunde intre momentul cand se pune verde pe diferite directii… timp suficient pentru cei ramasi in intersectie sa o elibereze… problema e ca a devenit ceva obisnuit ca gunoaiele sa treaca si ei pe 2-3 secunde de rosu, si sa minta cu nerusinare ca era galben.
  Mi-am facut o obisnuinta cand astept sa virez stanga, sa ma fac ca ma bag… pana acum n-a fost unul sa nu se pishe pe el, sa traga de volan, sa franeze. Fac spume la gura, injura, etc. Ce culoare era la semafor? Verde! Galben!… Mars ma, era verde pentru trecerea de pietoni transversala pe directia ta, rosu pe longitudinala, mincinos ordinar.

  • Ești offtopic.

  • sa atragi atentia ca exista niste intervale special gandite fix pentru astfel de situatii inseamna ca sunt offtopic?
   va impiedicati toti in articolele alea legate de eliberarea intersectiei… dar ignorati complet ca 3-4-5 masini trec pe verdele autorului din directia opusa vehiculelor care stationeaza acolo.

  • Dacă explici și legătura cu titlul filmului atunci este OK.

  • cam aceeasi legatura pe care o are si indicarea de catre tine a art. 101.1.7 ignorand cu lejeritate si obligatia de a nu patrunde in intersectie, CHIAR si pe verde, daca se produce blocarea acesteia.

 5. Probabil acela era instructor special pentru viitorii taximetristi…

 6. Intructorul meu era obsedat, pana la absurd, cu circulatul pe prima banda pana in momentul in care aparea presemnalizarea benzilor asa ca eu presupun ca atunci cand i-a spus elevului sa schimbe pe a treaia si pana a reusit sa se bage pe a 2-a deja era coloana pe banda de stanga si ca sa nu incurce si mai rau a luat-o pe banda a 2-a pana in intersectie.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.