It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Scurte TM

Adăugat de ingfrancisc
Raportează ca șters! 27

Atentie: contine si limbaj licentios!

23 comentarii

 1. La 0:30 tu ai gresit! Banda 3 nu se foloseste de mult, ia uita-te mai atent.

  • Interesant. Eu o vad prezenta. Lipsesc marcajele de ghidare asa ca vom aplica banda superioara prioritara benzii inferioara. B3 merge in cea din interior, b2 va merge in cea din exteriorul sensului, iar b1 va vira dreapta, sau va continua in fata dar va acorda prioritate b2-ului… si chestia asta se poate lasa cu suspendare de permis dar se merge pe neasigurare la schimbarei bandei de mers, adiac 2-3 puncte.

  • Acuma nu mai stiu daca s-au mai schimbat lucrurile pe acolo de cand se lucreaza din nou la mall, dar de mult ani B3 este hasurata respectiv cu linie continua. Deci B3 de fapt nu exista!
   https://www.google.ro/maps/@45.7681135,21.2295931,81m/data=!3m1!1e3

  • rasta4ian

   Asa mi s-a parut si mie. Nu am observat dupa ultimele schimbari daca au modificat ceva, dar acolo banda 3 de fapt nu e banda, iar autorul a trecut de pe banda 2 pe banda 1. Data viitoare cand trec pe acolo voi fi atent daca s-a schimbat ceva.

  • Nu ne raportam la trecut. Ne raportam la prezent. Vedeti cumva hasura prezenta sau marcajele de ghidare? Eu vad 3 benzi, 2 in giratoriu, una la iesire prima la dreapta. Restul aplicam ce am pus mai sus

  • Pe „banda” 3 nu ai cum sa intri legal. E linie continua de cand se lateste drumul. Autorul a gresit acolo.

  • Si ca sa fie clar ca nu vorbesc din amintiri: https://youtu.be/_frHLqSY24Q

   Filmarea din data de 13/04.2018, ora ~12:40.

  • Asa se schimba povestea dorine. Din filmarea ta se vede linia continua. Totusi, lipseste hasura:)

  • verdenpom: cu ce s-ar schimba daca ar fi hasura acolo?

  • Hasura este marcaj complementar interzicerii. Daca se sterge putin marcajul devine banda de circulatie. La fel cum in orice intersectie ar trebui hasurata zona de oprire dar astea sunt detalii despre siguranta traficului rutier pe deumurile publice :p

  • nu va certati, ca la cat de buni saunt astia de la primaria Cimisoara poate fi oricum. 🙂 B3-ul ala a fost interzis acu niste ani cand s-a modificat giratoriul, iar dupa lucrari nu l-au mai corectat. E ceva clasic in TM … cel mai bun exemplu e drumul de la spitalul de copii catre opera, desi lucrarile s-au terminat de vreun an/doi, tot sunt doua marcaje pe mijloc … nu stii daca mergi bine sau esti pe jumatate pe contrasens 🙂
   La cum sunt marcate B1 si B2 chiar la intrarea in intersectie mi mi se pare limpede ca B1 duce catre dreapta si B2 intra direct in B1 in intersectie. Altfel ar fi trebuit sa trec direct peste linia continua de la intrarea in intersectie. Evident era mult mai clar daca intersectia era marcata intr-un fel sau altul, sau si mai bine presemnalizata.
   Indiferent de vina, atentie ca acolo nu e giratoriu … e intersectie dirijata si atat.

  • ingfrancisc: nu se cearta nimeni. Acolo te-ai urcat pe ala de pe B1.

  • Poti sa imi arati un indicator ca B1 e obligatoriu dreapta? Altfel, dupa cum se vede si din filmuletul lui @RebounD11 sunt 2 benzi la intrare si 2 benzi in sens, deci nu te urci peste ala depe B1 in intersectie.

 2. Sustin ce zice RebounD11, trecut chiar ieri pe acolo

 3. Salut. Care este logica acelei benzi?

  • Din ce-am inteles citind comentariile de mai sus ale timisorenilor,nu e nicio logica pentru ca aia nu e banda de circulatie,ci o zona interzisa cu hasuri care s-au sters.Si daca ar fi fost banda de circulatie(B3),de ce nu are si ea,la fel ca celelalte doua,linie de oprire si triunghi de cedeaza trecerea?

  • Logica trebuie cautata la administratorul drumului, adica la Primarie. Sunt 99% sigur ca nu o vei gasi.

   Hasura nu s-a sters, drumul a fost refacut… doar nu au mai refacut si hasura. De cand au inceput lucrari la refacerea drumurilor in zona au fost la un moment dat si 3 benzi din care prima la dreapta… doar ca nu incapeau in intersectia (care era giratoriu) 3 masini in paralel nici chiar pe scurta perioada cat ii lua unei masini sa faca dreapta, devenind foarte enervant cand mai si traversau pietoni pe strada din dreapta. Cea mai veche amenajare pe care o tin eu minte acolo implica giratoriu iar B3 era hasurata si izolata cu stalpisori. Acum fara stalpisori, poate fi folosita ca spatiu de retragere daca ai o problema la masina sau loc pe unde sa treaca o ambulanta in misiune. Nu recomand sa fie folosita ca parcare, ca se ridica masinile lasate acolo 😀

  • @RebounD11-Banda de circulatie n-are cum sa fie pentru ca nu are trasate ,cum am zis in comentariul meu anterior,linie de oprire si semn de cedeaza la fel ca B1 si B2.Si nici nu cred ca exista o presemnalizare undeva pe un stalp,mai in spate,care sa-mi zica mie ca la intrarea in intersectie,am numai doua benzi si care sa ma ghideze/oblige si directiile de urmat.
   -Nici zona interzisa nu este pentru ca nu se vad hasurile (stalpisori sau balize,nu mai zic).

   Pai daca banda de circulatie nu este si nici zona interzisa nu este,atunci ce ar mai putea fi?
   In mod cert,este o lipsa crasa de profesionalism si preocupare pentru un lucru atat de simplu si bun care se putea face.Si nu numai acolo in TM,ci in toate localitatile din tara.

  • @TAIS: am zis ca a fost la un moment dat si banda. Linia continua care o delimiteaza poate fi si marcaj de delimitare a zonei carosabile… deci zona aia sa fie un fel de acostament 😀 Zona e interzisa prin faptul ca legal nu ai cum sa ajungi pe ea.

   Asa-i, nu exista presemnalizare sau obligare. Aia inseamna ca poti sa mergi in orice directie de pe benzile cele 2 marcate in intersectia care urmeaza, ai doar obligatia de a ceda trecerea.

   Lipsa la TM nu e de vointa, e de inteligenta. Au fost pusi lingai in pozitii de decizie la Primarie de cand a venit vopsitu’. Inainte era un corupt fara capacitate de a atrage fonduri, acum avem un megaloman vopsit, cu inteligenta putina si multe obligatii catre diversi fosti si actuali lingai si aplaudaci.

  • Nu ai citit acea stire cu vopsea de latime 10 cm in loc de 15 cm? La fiecare 25 de km prin furtul celor 5 cm de vopsea se pot vopsi inca vreo 5, dar tariful ramane la latimea de 15cm. Ma rog, sau ceva pe acolo dar e foarte profitabil pentru trasorii astia privati. Bine, daca s-ar dori s-ar putea face in regie proprie, cateva scanduri si un aparat de pus vopsea… investitia se amortizeaza in maxim 5-6 luni…

 4. ingfrancisc: acuma am citit atent asta:
  „La cum sunt marcate B1 si B2 chiar la intrarea in intersectie mi mi se pare limpede ca B1 duce catre dreapta si B2 intra direct in B1 in intersectie.
  Nu ii evident chiar deloc. Nu ai nisi unfel de marcaje de ghidare, de obligare sau indicatoare de orientare. Cand nu ai asa ceva, evident pentru mine e ca iti tii banda.

  Altfel ar fi trebuit sa trec direct peste linia continua de la intrarea in intersectie.
  Ala cu Alfa din fata ta a reusit sa nu treaca peste linia continua, aparent fara efort.

  Evident era mult mai clar daca intersectia era marcata intr-un fel sau altul, sau si mai bine presemnalizata.”
  Asa-i. Dar tot nu prea ii scuza pentru cum te-ai urcat pe ala.

  • @Rebound, eu zic ca e cum zic eu 🙂
   daca dai un stop cadru fix la 0:31 se veda ca pe dreapta se fac 2 benzi. Deci, de pe B2 la intrarea in intersectie eu puteam sa fac fie dreapta pe B2 fie inainte pe B1. Adica direct peste ala, legal. 🙂 Evident ca e absurd, dar, in lipsa unor indicatoare de obligare … pare absolut corect!
   Aluia cu Alfa nu i-a fost greu sa faca cum zici tu 🙂 ca pur si simplu a taiat curba. Chestia asta cu taiatul benzilor dupa trasa ideala e sport local Tm 🙂 Ceilalti insa, Fordul negru si Pejoul albastru au mers exact ca mine, doar ca au franat in spatele meu si apoi m-au ocolit cat am fost oprit.
   Oricum sunt filosofii/pareri, atat parerea ta cat si a mea … atat timp cat intersectia e lipsita de indicatoare si marcaje … de-aia ziceam sa nu va certati 🙂 Tot filosofica e si intrebarea „ce dreaq face tovarasu primar cu 300 milioane de euro buget anual?” Ca in infrastructura, cultura sau recreere nu prea intra nimic … sau mai nimic

  • ingfrancisc: ma sperii in ceea ce zici. Nu o taiat ala cu Alfa nici o curba, ce spui tu e aberant. Ai 2 benzi inainte de intersectie ai 2 benzi in intersectie frumos delimitate si ai 2 benzi dupa intersectie pe strada din dreapta. Esti pe B2 la intrare, ar fi frumos sa ramai pe B2 in toate etapele. Ce ai facut tu e o magarie si erai bun de plata daca ala nu tinea la tabla lui. Ca si altii au facut la fel e o problema, nu inseamna ca tu ai dreptate.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!