Camera auto DDPAI DASH CAMERA Z40

Produs din oferta Xiaomag.ro

449,00 lei

449,00 lei

Vezi detailii

Scurte: cine ar fi de vina?

Adăugat de RebounD11
Raportează ca șters! 10

O discutie nu doar despre cine ar fi vinovat ci si despre ambiguitate si incompetenta.

Politia nu stie sa raspunda la simpla intrebare „ce inseamna stanga in giratoriu?”, administratorii drumului nu se pot pune de acord la abordarea cea mai buna pentru o anumita situatie si in loc sa fie proiectele gandite pentru siguranta si eficienta sunt gandite pentru a justifica cheltuieli ca sa nu zic mai mult.

Giratoriul din imagini a fost construit in locul unei intersectii semaforizate, ineficiente si foarte periculoase cand semafoarele nu functionau. Geometria si spatiul o faceau perfecta pentru o turbogiratie, dar au facut un giratoriu cu marcaje ilogice si un inel interior care se invarte in cercuri cvasi-inutil si cam atat.

21 comentarii

 1. Cel argintiu pentru schimbarea benzii fara asigurare. Marcajele nu reprezinta nimic deoarece nu se pupa cu legislatia. Ma rog, in loc de acele marcaje total ampulea mai bine ar pune linie continua pe anumite iesiri. Gen unde ai iesit tu la marcajul din partea stanga puteau sa puna linie continua si atunci cel cu masina de pe b1 ar fi fost vinovat deoarece acesta trebuia sa iasa unde ai iesit tu. In sensul giratoriu nu exista stanga, exista doar circulatie in interiorul sensului giratoriu(care surpriza, se poate doar cu volanul virat la stanga exceptand unii ce merg pe „invers”) si iesire pe dreapta, adica semnalizarea stanga in sensul giratoriu este redundant ce semnifica ZERO, la iesire din sensul giratoriu se semnalizeaza dreapta.

 2. Cum cine…? Tu, bineînțeles… De ce ai ieșit din casă, ai?!?! I-ai influențat negativ pe ceilalți participanți la trafic 😂

 3. În altă ordine de idei, parca din ce mai știu eu din legislația rutieră română (din timpurile dacice când am făcut eu școala 😀, nu știu cum mai fi pe-acum…) „indicatorul bate marcajul”, deci as zice și eu că cel argintiu… În orice caz, ai dreptate cu marcajele ambigue/ilogice…

 4. Am patit si eu treaba asta si cand m-am documentat (in general clipuri pe yt d-ale instructorilor sau de la Politie) am aflat ca de pe banda cu sageata inainte ai voie sa iesi doar la prima sau a doua iesire; de la a treia in colo ar trebui sa te incadrezi cat mai in stanga la intrarea in sens, mai ales ca ai si marcaj sageata stanga-inainte acolo pe a doua banda. Sincer nu sunt 100% convins, mi se pare discutabil.

  • Eu zic sa ignori clipurile alea… daca ai obligatoriu inainte si iesi le prima care in general e la dreapta deja ceva nu e chiar kosher 😀

 5. we have a winner! and it’s nikushor by a nose!

 6. soferu_de_cj

  Cred ca o data la 6 luni mai apare un video care intreaba acelasi lucru.
  Vinovat este ala care schimba banda, adica ala de pe banda 2 care vrea sa iasa din rond si intra peste cel din banda 1 .. nu inteleg de ce atatea discutii.

  • Tu nu ai auzit că în intersecție nu există benzi de circulație?

  • „Cred ca o data la 6 luni mai apare un video care intreaba acelasi lucru.”
   Ai citit doar prima parte a titlului asa-i? Ai vazut si marcajele? Daca raspunsurile tale sunt NU respectiv DA, care e raspunsul complet la intrebarile din video?

   Am pus si 2 carduri pe clip (care surprinzator merg pe orice dispozitiv) cu alta intrare in intersectie cu niste marcaje aiurea si cu un raspuns al Politiei total pe langa subiect 😀

 7. Este exact aceeasi speta ca in celebrul clip de mai demult cu politistul rutier in masina nemarcata in giratoriul din Oradea.
  Vinovat este cel cu masina neagra, deoarece trebuia sa isi continue drumul pe directia inainte, la fel cum a facut autorul filmarii. El vroia sa vireze la stanga in intersectie si ar fi trebuit sa fie incadrat ca cel pe care era sa il loveasca (masina argintie).

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.