Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Sec, fara RCA

Adăugat de EOL
Raportează ca șters! 55

Masina de firma, RCA expirat, nu am reusit sa ma inteleg cu proprietarul si vreau sa deschid dosar de dauna la BAAR https://www.baar.ro/ .

A avut cineva experiente cu ei? Orice informatii sunt binevenite.

Daune: bara sparta, semnalizator spart, aripa indoita, ceva suport de bara.

18 comentarii

 1. Avea numere de alta tara? Ce sa cauti la BAAR? Intelege-te cu el sa iti dea banii ca daca ajunge la politie primeste amenda pentru ca nu avea RCA, dar dupa trebuie sa te indrepti pe cale civila pentru recuperarea prejudiciului.

  • cetateanul turmentat

   Tocmai ca la BAAR poti sa te adresezi daca esti lovit de cineva care nu are RCA valabil.

  • BAAR e si pentru cazul in care vinovatul nu are RCA, din cate am citit aici: https://www.baar.ro/accident-in-ro/.
   Am primit o estimare de dauna cu piese noi de la doua service-uri, am incercat sa ma inteleg cu el dar nu a vrut asa ca m-am dus la politie si am declarat accidentul ca sa pot face mai departe demersuri catre BAAR sau daca nu in instanta.
   A vorbit si politistul de la rutiera cu el, degeaba. Daca n-ai cu cine te intelege, asta e..

  • Poate sa aibe orice numere, daca nu are RCA valabil in Romania sau in 2 luni nu raspunde asiguratorul lui intra sub incidenta FPVS.

 2. Cat de idioti sunt unii oamenii, te lovesc, iti provoaca pagube..
  Si ce zicea? Ca nu vrea sa plateasca sau ce zicea?

 3. nu ai casco? poti face pe casco si e treaba lor sa recupereze banutii.

  • Nu am CASCO. Am RCA cu decontare directa dar se pare ca nu merge decontarea directa de la BAAR, doar de la alt asigurator.

  • e chiar atat de scump un casco ?

  • @george44 In general platesti pe cineva sa isi asume riscul in locul tau atunci cand nu ai putea suporta o dauna egala cu valoarea masinii. Cum a mea nu valoreaza mai mult de 5000 de euro, e un risc pe care pot sa mi-l asum si pe termen lung ies mai ieftin.

 4. In ce sens nu a vrut sa se inteleaga cu tine? Nu a recunoscut ca e vinovat,sau ce anume?

  • Soferul a recunoscut, dar proprietarul masinii nu a vrut sa plateasca dauna. Masina e pe firma, e responsabilitatea firmei sa faca asigurarea.

 5. Vilbroken

  Sec, dar permis are ? ala chiar atat de inapt este ? mai ales ca s-au aprins si luminile.

  • Era un incepator, stramt locul, intuneric… i-am aprins farurile sa il ajut dar se uita in partea cealalta.
   Se mai intampla, a fost la politie, a semnat procesul verbal, a luat amenda… soferul a fost OK.
   Cu patronul insa nu m-am inteles pentru plata daunelor.

  • Ei or sa astepe actiunea BAAR de recuperare a prejudiciului si asta dureaza „milenii”. Oricum amenda au luat, numerele le-au fost retinute … asta este . legea 132 / 2017 este cea care reglementeaza asigurarile, nu mai tine de codul rutier de ceva vreme.

 6. Avizezi dauna la BAAR, ti se da un formular de descarcat si completat. Atasezi tot ce zice in formular, actele tale, BI, permis, talon, etc. PV de la politie, daca ai si ceva copii dupa actele lor le depui si pe alea ca nu strica, le pui frumos si un CD cu inregistrarea, si le depui la Registratura, primesti un numar in inregistrare. Dupa ceva timp ti se confirma primirea si ti se comunica deschiderea unui DOSAR de dauna, si ti se comunica la ce birou de constatari trebuie sa mergi. Suni la firma de constatari si te programezi. Te prezinti cu troaca, aia fac poze, deviz si ti se comunica o suma in regie proprie, o suma mai mare daca vrei la service. Semnezi ca ai luat la cunostiinta si in ce modalitate se rezolva. Teoretic, suma aia nu o sa fie schimbata. Daca alegi sa o repari in service, in 30 de zile de la constatare trebuie sa depui factura fiscala si chitanta ca ai achitat reparatia, la biroul constatatorului. Dupa aia astepti, o sa verifice si ei si dupa un timp o sa-ti transmita oferta lor de despagubire (deobicei nu contesta nici suma data de constatator, nici facturile de la service)… dar dureaza. Daca in normele ASF-ului societatile erau obligate sa spuna oferta de despagubire in 30 de zile prin 2017, eu am primit-o dupa 4 luni. Banii in cont i-am primit dupa 5 luni, fara 3 zile.

 7. Nu trebuia să stai să aștepți, trebuia să mergi direct la Poliție, să declari evenimentul și te lămurea Poliția cu autorizație de reparație și îi dădeai și ăluia bătăi de cap, așa… ai rămas doar tu cu bătaie de cap.

 8. Inteleg ca exista PV de la Politie. Cu ala se merge la FPVS si se deschide dosar. De acolo merge relativ repede.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.