It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Un senil

Adăugat de magnnum_carcam
25

Atentie, contine limbaj licentios!
Limita: 100 km/h. Viteza lui: aproximativ 50 inainte de frana, 30 dupa.
Franeaza fara motiv, mergea ba in dreapta, ba in stanga, semnalizeaza doar in ultimul moment.

21 comentarii

 1. hahahahaha

 2. magnnum_carcam…. Cred ca bause niste…. Pepsi (cu alcool 35% din volum) sau poate ca era atent la Waze. + pt video.

 3. Dar la aia nu te-ai gandit, ca poate i s-a facut rau..

 4. Cel mai probabil, de la faruri. Mai ales că zici că era mai în vârstă.
  Chiar vorbeam cu unchi-mio acu’ vreo săptămână şi-mi zicea că el evită să-l mai prindă seara/noaptea la volan, că e conştient că nu mai estimează distanţele prea bine pe întuneric şi farurile îl f*t la ochi şi trebuie să meargă cu 50-60 prin afară.
  Asta e, mai sunt şi d-ăştia, aşteptăm şi depăşim când putem.
  I don’t wanna be that guy :), da’ presing, flashuri şi claxoane nu ajută cu nimic, mai rău fac (de unde şi semnalul în ultimul moment şi trasul spre dreapta ca să-ţi facă loc mai repede).

  • Exista printre chestinare o întrebare legată de situaţia respectivă.

   „Cum procedeaza conducatorul de autovehicule, noaptea, cand este orbit de lumina farurilor unui autovehicul care circula din sens opus?
   R: – menţine în funcţiune luminile de intalnire si REDUCE VITEZA DE DEPLASARE SAU CHIAR OPREŞTE.”

   Există suficiente motive pentru care se putea deplasa mai încet, poate urmă să vireze stânga sau dreapta şi nu ştia exact unde.

 5. Bravo. Daca-l vezi ca e in dificultate il si claxonezi. Se numeste comportament agresiv in trafic dar probabil de unde nu-i nu trebuie sa ceri.

 6. Ok, să zicem că e senil (poate tu ești orfan și n-ai părinți, și o etichetă de genu e ușoară la tine) da cum era dacă moșu intra într-un parapet că l-ai orbit tu și ăla cu camionu cu fazele lungi? Când îți da cineva cu faza lungă e motiv foarte bun să frânezi.

  • Eu consider că merg prea repede dacă primesc flash-uri din spate aşa că reduc viteza să-i fac omului pe plac. 🙂

 7. Noul Cod Rutier.
  Art. 1
  Dacă conducătorul auto care circulă în faţa dumneavoastră îşi adaptează viteza de deplasare la condiţiile de drum dar sub viteza maximă admisă pe sectorul respectiv de drum, aveţi următoarele obligaţii:
  1. să circulaţi cât mai aproape de vehiculul respectiv.
  2. să alternaţi succesiv luminile de întâlnire cu cele de drum.
  3. să claxonaţi frenetic chiar dacă nu există niciun pericol.
  4. să încercaţi orice altă manevră pentru a-l determina să părăsească partea carosabilă pentru a vă face loc.
  5. să efectuaţi o depăşire peste marcajul continuu cât mai repede cu putinţă chiar dacă peste câţiva zeci de metri aţi putea efectua această manevră în mod legal şi în siguranţă.
  6. să adresaţi injurii celorlalţi participanţi la trafic, de preferat cu geamul deschis dacă condiţiile meteo sunt favorabile.

 8. Sfat primit de la un sofer batran, dupa o viata de invartit covrigul camionului: cand nu mai esti in stare sa conduci, arunca permisul intr-un sertar si uita de el.
  P.S.
  Ca sa nu te orbeasca farurile celor de pe sens opus, se urmareste scurt marginea dreapta jos a carosabilului in directia de mers.

  • @Zippo Corect, iar daca marginea respectiva e si evidentiata prin marcaj este mai usor de urmarit 🙂

 9. Asa-i CArCAme, ca nu te asteptai sa iei intr-un timp atat de scurt atatea crosee??

  Probabil te-ai simtit bine dandu-i flashuri, claxoane in timp ce era deja orbit de cei din fata…cu siguranta i-ai facut viata mai usoara respectivului.

  p.s. – sper totusi ca daca inca ii mai ai, sa te comporti altfel macar cu bunicii tai cand sunt in dificultate si nu numai.

 10. Intr-adevar poate trebuia sa stau mai in spate si sa astept sa vad cum ba intra in parapet ba in masinile de pe contrasens (nu ca si cum claxonul sau flashul meu l-ar fi impiedicat sa faca asta). De aia pun videourile pe net sa comenteze lumea, chiar daca nici eu nu am procedat corespunzator. Numai asa putem invata. Si asta l-am pus pe net pentru ca mi s-a parut chiar exagerat.

  • O să încerc să-ţi explic pas-cu-pas de ce a procedat aşa.
   El era primul în „coloană”. La 00:07 se poate observa capul tractor în vârf de pantă. Din cauza denivelării, luminile îi bat în ochi şi în acelaşi timp se apropie din spate un autoturism care circulă cu o viteză mai mare aşa că decide să se retragă spre dreapta şi să reducă viteza. Se repetă situaţia cu autoturismul care a venit după autocamion şi, în plus, primeşte flash-uri din spate aşa că decide să se bage în dreapta ca să facă loc. Semnalizează dreapta ca să-ţi comunice că te-a văzut şi că poţi depăşi dacă doreşti în caz că „poate ai o urgenţă”.
   El doar şi-a respectat obligaţiile ce-i reveneau în situaţia respectivă. A redus viteza până la evitarea unui pericol în condiţiile în care nu mai avea vizibilitate suficientă şi a circulat cât mai în dreapta ca să facă loc celui din spate care „semnaliza” cu luminile de drum.

   Cum tu nu ştii ce era în mintea lui, nici el nu are de unde să ştie ce vrea cel care dă flash-uri insistente din spate (să-i facă loc, să oprească că poate e poliţia într-un auto neinscripţionat, să meargă mai repede ş.a.m.d.).

   În plus, mai există acea obligaţie care spune că cel care depăşeşte trebuie „să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficientă faţă de vehiculul depaşit”. Considerându-l senil, imprevizibil, acea distanţă ar fi trebuit să fie considerabil mai mare decât în mod obişnuit în caz că se răzgândea şi vira stânga înapoi pe bandă, nu?

  • @Bobiţă Varf de rampa 🙂

  • Omiti faza in care trage in stanga periculos de mult. Daca nu ar fi fost mai in varsta as fi zis ca e beat.

  • Nu a depăşit marcajul continuu când s-a dus în stânga.

 11. @magnnum_carcam Multe se pot intampla pe drum, mai ales noaptea sau/si cand la volan este o persoana mai in varsta. Poate c-a fost orbit temporar la 0:09 si-a tras putin dreapta sa iasa din bataia farurilor, apoi a revenit pe drum si … probabil a mai intervenit ceva.

  Inteleg ca uneori mai dai un flash de avertizare, insa folosirea necorespunzatoare a luminilor de drum (0:26-0:30) pe langa faptul ca e neplacuta pentru cel din fata este si contraventie:
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art108
  Art. 108. (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
  a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte: […]
  9. folosirea incorectă a luminilor de drum faţă de autovehiculul si tractorul agricol sau forestier care circulă în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers. […]

  Chiar daca din anumite motive circula cu o viteza mult sub cea maxima admisa pe sectorul de drum respectiv, daca nu incalca alte reguli, nu comite o ilegalitate 🙂

  • Probabil am reactionat exagerat. Nu am zis ca el a incalcat legea insa mi s-a parut exagerat si stilul lui de condus. Daca atunci cand am trecut pe langa el nu as fi observat ca era mai in varsta as fi zis ca e beat. Sau poate amandoua cine stie.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!