It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sensul giratoriu: Asa da … si o curiozitate

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 39

Cam asa ar trebui sa arate o semnalizare rutiera cat de cat acceptabila a unor sensuri giratorii. Orice mai poate fi ulterior imbunatatit, dar trebuie sa aiba un inceput de undeva.
La final, o curiozitate pentru sensurile giratorii unde exista inainte sau in interior marcaje pentru urmarea anumitor directii.

Fundal sonor: 3mon & Shut Eye – Sagittarius.
Music provided by Frequency:
https://www.youtube.com/channel/UCPSX-g40Ti1c5C7sbGNtGzA

10 comentarii

 1. Ochiul Nevazut

  Daca se vrea, se poate. Din pacate, In mod cert, se vor gasi unii „meseriasi” care vor ignora marcajele fie din neatentie, fie din teribilism.
  +

  • Mai degrabă din neștiință și nepăsare.

  • @Ochiul Nevazut Daca exista putina dorinta de-a realiza ceva, implicare si responsabilitate se pot face multe in sensul de a imbunatati conditiile de trafic. Bineinteles e nevoie si de „cooperarea” soferilor, altfel toata semnalizarea rutiera devine doar un fel de decor in trafic.

   T.C. Probabil nestiinta vine in primul rand, apoi urmeaza celelalte 🙁

 2. Ei, pai uite ca mie mi-au sarit (unii) in cap ca „am gresit”… iesind din sens pe B2, chiar daca existau 2 benzi atat la intrare, cat si la iesire, pe directia inainte. Adaug si faptul ca la secventele din clipul meu, apareau indivizi care circulau pe B1 pentru cel putin a 3-a iesire.

  • @Traffic Madrid Nu e nimic gresit in asta 🙂 In sensurile giratorii cu doua (sau mai multe benzi) pe calea de rulare inelara, unde intrarea / iesirea se face de pe mai multe benzi, doua (sau mai multe) masini pot intra simultan in giratoriu, il parcurg in paralel si-l parasesc apoi fiecare folosind o banda a iesirii respective care poate fi B1, B2, B3 etc.
   In plus, exista in unele sensuri giratorii marcaje si in interior (linie continua, marcaje-sageti etc.) care te obliga ca odata intrat pe B2, sa-l parasesti tot de pe B2 folosind a doua banda a iesirii.De exemplu:
   https://www.trafictube.ro/dati-permise-tuturor-prostilor-4/ (1:05-1:19)
   sau
   https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-141/ (2:32-2:49).

 3. O singura problema, daca te uiti bine la marcajele de la 0:47, alea te trimit nu prin dreapta sensului giratoriu, ocolindu-l, asa cum trebuie, ci au facut marcaje sa o iei prin stanga sensului pe contrasens. Si-au dat seama de prostie dupa o zi sau doua, au revenit cu sablonul si au facut cercul ala plin (adica te lasa sa o iei fie prin stanga, fie prin dreapta insulei) :D.

  • Daca oamenii nu prea sunt obisnuiti sa deseneze astfel de semne, e mai greu la inceput. 🙂

  • @incepatorul Multumesc pentru observatia legata de marcajele de la 0:47, este una corecta! 🙂 Au ratat putin acolo ce trebuia sa existe de la inceput, dar creierul soferilor poate compensa relativ usor astfel de scapari ale „marcatorilor”.
   In plus, indicatorul de sens giratoriu de la 0:54 si cel de ocolire de la 0:57 (amandoua de obligare) arata ocolirea prin dreapta a insulei centrale astfel incat ar fi fost foarte greu ca cineva sa intre aiurea prin stanga 😀
   P.S. Ai dreptate, intre timp s-au sesizat si-au corectat greseala de marcare. Acum arata ceva mai aproape de adevar 🙂

   anukoi Dupa cate incercari poate le iese mai bine din prima 😆

 4. Ambele sensuri giratorii nou-construite din Manastur sunt super-utile, acum si cu marcaje corespunzatoare. Doar ca trebuiau sa existe de mai multi ani; cei de la Primaria Cluj-Napoca sunt cam limitati, nu fac nimic din proprie initiativa, doar daca ii trage cineva de maneca.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!