It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sensul giratoriu: Marcaje circulare si directii de urmat

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 44

Avand in vedere aplicarea din ce in ce mai des a marcajelor circulare la intrarea in sensurile giratorii, marcaje care precizeaza numai anumite directii ce trebuie urmate in traversarea intersectiei in functie de incadrare, am zis sa incercam sa lamurim pentru cei care mai au inca unele dubii 😆 cum se circula in astfel de situatii.

Fundal sonor: Paul Garzon – Petrichor.
https://www.youtube.com/channel/UCqawukswZ0GUo4efsX9kLGw

20 comentarii

 1. Ochiul Nevazut

  Crezi ca cei care circula in legea lor, vor tine cont de astfel de marcaje? Multi (din pacate) au activata tasta „ignore” pentru marcaje
  +

  • @Ochiul Nevazut Dap, am vazut si asta 🙁
   Insa poate in timp si dupa ce vor intelege mai bine ce inseamna ele sper ca cel putin unii dintre ei isi vor mai imbunatati stilul de-a circula.

 2. Acestea sunt marcajele dupa noul STAS, la marcajele vechi se castiga in instanta deoarece multe nu arata si directia stanga si atunci nu se mai aplica ca fiind marcaje de obligare in interiorul sensului giratoriu ci doar pana la intrare… bine, ideea ar fi ca aceste marcaje sa fie acompaniate si de niste indicatoare frumoase dar mai avem muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult de lucru la acest capitol + niste bombite inalte de 10cm cum sunt prezente la unguri, risti sa intri pe acolo 😀 ?

 3. Un clip util.
  +

 4. s-a modificat cumva anexa 2 de la codul rutier? din ce stiu indicatoarele si marcajele posibile pe care sa le intalnesti si trebuie sa le respecti sunt cele din anexa 2 ele fac parte integrala din lege.

  • gicuta13 In lege apar printre altele preluari din standarde si normative privind tipurile de marcaje (de exemplu art. 76, 80, 83 s.a.), clasificarea si utilizare acestora etc. intr-o forma mai putin tehnica, dar accesibila tuturor.
   P.S. Chestiunile tehnice sunt precizate in normele de specialitate pentru cei care-i intereseaza in mod deosebit 🙂

 5. marcajele sunt perfecte , te ajuta sa sti ce faci in giratoriu … pacat ca sunt puse prea aproape de giratoriu si nu ai timp sa te incadrezi … daca mai ai si cateva masini in fata sunt degeaba … deci ca concluzie – trebuie sa sti dinainte cum sa te incadrezi optim pentru a intraiesi fara sa incurci ceilalti participanti la trafic!

 6. BioHazarD

  Voi in CJ sunteti norocosi ca aveti marcaje…in Bucale nu am vazut nici macar 1 giratoriu cu astfel de marcaje pe jos. 🙁

  • BioHazarD Sper ca vor aparea in viitor in cat mai multe locuri. Si la noi le-au aplicat doar in ultima vreme, desi credeam ca le vom vedea mai repede in actiune.

 7. Un clip foarte educativ, ca de obicei 🙂
  Cred ca si scolile de soferi ar trebui sa includa obligatoriu in traseu macar citeva giratorii. Eu nu imi aduc aminte sa fi avut parte de asa ceva, am primit instructaj doar la nivel teoretic. (Ca sa nu se inteleaga gresit – am avut un instructor excelent pe care il recomand si acum, dupa 10 ani, dar nu a avut ce sa-mi arate la modul practic in privinta asta pe traseul in cauza.)

 8. O sa radeti , dar chiar si cei care circula in legea lor cand vor remarca asemenea marcaje care sunt destul de clare, se vor civiliza si ei , vedeti voi ca nici infrastructura de la noi nu prea ne ajuta sa circulam mai safe.

 9. Frumoase marcaje. Poate o sa invete si cei din Sibiu sa le faca la fel, adica cu bucatile de linie continua in giratoriu, astfel incat sa le sara in cohi celor care au ochi sa vada. Ceilalti, oricum o sa le considere doar niste desene pe asfalt si o sa le ignore total.

  • Huffy La Sibiu aceste tipuri de marcaje au aparut ceva mai repede decat in Cluj. Poate informatia ajunge la cei care trebuie de la noi putin mai greu 😆
   De acord, l-ar putea imbunatati cu niste linii continue in interior si sa renunte la vechile marcaje de benzi caracteristice unui giratoriu circular.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!