It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sfânta trecere. Déjà vu

Adăugat de T.C.
Raportează ca șters! 55

În presa locală săptămânal sunt prezentate minimum două accidente.

Instinct de conservare: 0.
Educație rutieră: 0.
Puterea mea de a înțelege: 0.

Aceeași locație, același scenariu ca în Sfânta trecere.

Locația: centrul Craiovei.

16 comentarii

 1. Vai de fundul nostru:
  Thumb DOWN from Nae on Sfânta trecere
  2013-03-10 09:22:54

  Thumb DOWN from Nae on Sfânta trecere. Déjà vu
  2013-03-10 09:21:45

 2. E unul din pietonii care procedeaza astfel. Le doresc un tir data viitoare cand mai traverseaza asa

 3. @TC, primul minus a fost de la mine (nelogat) si tin sa-ti spun ca nu mi se pare nimic ciudat, fetele au vazut ca pietonul traverseaza spre MayaFashion (magazin) deci clar erau masinile oprite pt a-i da acestuia prioritate si au traversat corect. Acum ca tu ai fost ofensat ca nu ti-au adus multumiri si ofrande ca le-ai permis sa traverseze, pot sa inteleg. Ceea ce nu pot sa inteleg este faptul ca sunt si alti 60 care asteapta la randul lor plecaciuni de la cei carora le ofera prioritate… probabil te-ai jucat cu ip-ul;P.

  P.S. Sper ca nu o sa incepem sa vedem filme pe TT al caror subiect principal va fi culoarea blocurilor sau cat de rosu e rosul de la semafor.

 4. Reset: Fiecare înțelege cât POATE din film și nimic mai mult. Faptul că faci niște acuzații nefondate spune multe despre gândirea ta.

 5. Domu’ cititor de presa locala, adept al conservarii, educat, fara puteri prea mari, consecvent si mare amator de locatii ce esti, chiar nu faci diferenta dintre o ironie si o acuzatie ? Acum ca ironia a deranjat chiar nu-i bai.

 6. Reset: Cine zice că e deranjat și de ce?
  Sper că nu șofezi bazat pe logica etalată mai sus: ai văzut că a oprit mașina la trecere și ca atare nu mai întorci capul în stânga… Cum explică unii accidentele: Nici nu l-am văzut de unde a apărut!
  Drumuri bune!

 7. Zi mersi ca macar a intors capul, chiar daca tardiv. Unii nici macar asta nu fac: ochelarii de cal si da-i bice, pietoane! 🙂

 8. @TC Tot aceeasi trecere pentru pietoni, tot o fata 🙂 si tot mult prea tarziu intoarce capul sa se uite-n stanga. Sa fie doar coincidente? 🙂
  +

 9. Marius Buz

  Trebuie sa intelegeti ca marcajul ala e singurul loc pe unde pot traversa legal si au prioritate. Chiar nu-mi aduc aminte unde scrie (daca scrie va rog sa ma corectati) ca trebuie sa se asigure inainte de a traversa dar conducatorii auto trebuie sa calce frina fara rezerve la acest indicator. Asigurarea face parte din procesul de prevenire. Faptul ca nu au spirit de conservare e problema lor, nu a conducatorului auto.
  E „induiosatoare” grija purtata pietonilor prin sintagme de genul „Da, asta e, imi ridica permisul pentru X luni dar tu stai prin spitale”. Cum adica ? Conducatorul greseste intentionat si tot pe el il f..te grija de pieton ? Va plati o caruta de bani, sta pieton o perioada (sau poate la racoare daca e recidivist) si pentru ce ? Ca n-a strunit din obligatie o tona de metal ?
  Eu zic sa treceti peste asta si sa va concentrati pe altele mai grave. Lasati pietonii in pace pe treceri. Daca sinteti asa viteji dati peste ei cind nu sint pe trecere, art. 72 pct. 4 din OUG va ajuta sa-i educati. Succes la vinatoare. Este ca e greu ?

 10. Marius Buz: Ești în eroare!

 11. Marius Buz

  Pina la proba contrarie si dovezi care sa ateste contrariul, avocatul din mine spune ca sint nevinovat. 😀
  Evident ca nu avem nimic personal unul cu altul (sper) si se vede ca discutiile sint constructive. Sa continuam in acest mod si ajungem la un consens.
  Cred ca sint paranoic, incep sa vorbesc ca Iliescu.

 12. @Marius Buz Marius, nici unul dintre noi nu doreste sa-i vaneze pe trecere, sa fim seriosi 🙂 Daca astfel de clipuri ar fi vazute si de catre pietoni, care nu citesc in general nici OUG nici Regulamentul, multi n-au nici macar o educatie rutiera adecvata, de multe ori nici nu sunt atenti pe strada la ce se intampla in jurul lor etc., poate multe dintre incidentele/accidentele de la trecerea de pietoni ar putea fi evitate.
  De acord, beneficiaza de dreptul lor atunci cand sunt pe trecerea pentru pietoni, insa situatiile pot fi atat de diverse, incat asigurarea inainte de a trece, nu mai este doar o problema de preventie, ci uneori se transforma intr-una de supravietuire (sper ca nu exagerez, dar exista atatea clipuri cu imagini in care o masina opreste, iar urmatoarea trece mai departe fara macar sa incetineasca etc.)

  In plus, sunt cazuri in care pietonii trebuie sa-si cedeze acest drept, ca de exemplu atunci cand au verde la semafor, dar vine un autovehicul cu regim de circulatie prioritara cu semnale in functiune. Ii mai vezi pe unii cum sar direct prin fata Ambulantei sau Pompierilor, ca exact atunci ii arde sa traverseze!
  Trebuie sa se asigure, sa vada ca vin autovehiculele respective si sa le lase sa treaca. Daca n-ar face-o, cum ar putea sa procedeze corect?
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art37, alin. (3)
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art167, alin. (1), lit. a)

  Situatii speciale:
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/hotararea-guvernului-nr-1391-2006/#art163, alin.(1), lit. d) si alin. (2), lit. e)
  Obs: In aceste situatii conducatorul de animal de calarie sau povara/izolat este considerat tot pieton 🙂

  Cu aceste adaugiri, http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art72, alin. (3) poate primi o conotatie ceva mai larga in privinta obligativitatii asigurarii, nu numai la coltul strazii.

  P.S. Cu ocazia asta, am mai trecut si eu putin in revista legislatia referitoare la pietoni. Merci pentru idee 🙂

 13. @TC Cu placere, oricand 🙂

 14. Marius Buz

  Nu tratam situatiile speciale, ele sint mai rare, vorbim despre traversare in general.

  Zici tu de autovehicul cu regim de circulatie prioritara cu semnale in functiune. Asa este, acel vehicul il aude de la mare departare, daca n-are casti. Dar tot e problema pietonului, responsabilitatea lui, nu a ta. Poti cel mult sa-l avertizezi, ca esti mai aproape.

  să acorde prioritate … cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie/albastră şi sonore. N-are sirena SI girofar in functiune ? E problema conducatorului acelui autovehicul, nu a pietonului. Strict legal, pietonul, ca de altfel si ceilalti conducatori auto, nu ar fi obligati sa-i acorde prioritate, este ? Dar o fac. Pentru ca, in fond si la urma urmei, totul se reduce la nerespectarea legii.
  Revenind, grija mea ca si conducator auto e sa nu dau peste pieton la trecerile nesemaforizate si la cele semaforizate cind au verde. In rest, daca respect partea mea de lege, pot sa dau peste el daca nu isi respecta partea lui de lege. Dar n-o fac decit daca nu am de ales.
  Baga strict OUG si HG in memoria unui robot pilot automat si da-i drumul pe strada. Vei avea zeci de pietoni calcati pentru traversare prin locuri nepermise. De ce se poate ? A respectat legea, n-a facut nimic rau. Pentru ca nu intervine latura umana.
  Un conducator auto rational nu va accidenta intentionat niciodata un pieton decit in conditii specifice. Instinctul e intotdeauna de a ne feri.

  Am spus si-o voi repeta mereu: daca cineva nu are grija de propria viata, eu cu atit mai putin nu am motive sa am grija de acea persoana. Si vorbesc in general, nu numai de respectarea legislatiei rutiere.

  M-am intins si nu vreau sa-i stric si mai mult postarea lui TC. Putem sa continuam pe forum, gasim un topic pe undeva.

 15. Marius Buz: Nu strici nicio postare stai liniştit. Este puntul tău de vedere şi îl respect.
  După cum am spus şi în descriere eu doar mă mir cât de inconştienţi sunt unii oameni. (Ceva de genul câinele moare de drum lung … )

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!