It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Sicanare Goteborg

Adăugat de darrell
Raportează ca șters! 85

Pentru a clarifica un pic situatia de fata

Urma o portiune de drum in lucru, iar in pozitia in care ma aflam, imi era imposibil sa observ din timp masinile ce veneau din dreapta mea, drumul era in V, unghiurile moarte, vedeam masinile doar in momentul in care ma depaseau, in oglinzi vad doar ce e paralel cu camionul !

Ma bazam doar pe intuitia si intelegerea celor care veneau ca or sa ma lase sa intru, dar ce a urmat se poate vedea in videoclip, mai bine zis doar o parte

dupa ce o trecut de mine cel cu Volvo-ul, ce si-o zis, stai ca iti arat eu tie, si mi-o franat in fata, am reusit cu greu sa opresc la timp,am auzit cum marfa din container s-a ,,rearanjat”.

Ok no problem mi-am zis in sinea mea, l-am sunat pe sef, stia ca am camera de bord, i-am explicat pe scurt cele intamplate, iar ce a urmat, redau doar din memorie din ce mi-o spus seful, eu nefind de fata;

 • soferul a fost chemat la politie la fel si seful meu
 • de ce a tras peste mine camionagiul, o vrut sa ma omoare sigur, bla bla bla, zicea soferul Volvo-ului
 • dar soferul camionului nu a tras spre d-voastra niciun moment, a semnalizat din timp, iar d-voastra ati avut viteza pana in momentul cand ati ajuns in dreptul camionului unde ati incetinit brusc, i-a spus politistul (eu n-aveam cum sa vad asta)
 • cand politistul i-a aratat filmarea de pe camerele montate pe pod, eu habar nu aveam de ele, plus filmarea mea, respectivul o ramas mut,
 • urmarea, permisul suspendat pe trei luni de zile plus o amenda de ,,doar” 127.000 de coroane suedeze ( vreo 12.500 de euro ) !!!

16 comentarii

 1. Pe când și la noi?

 2. …’doar’ 12500 de euro !!!…inca putin si depasea si valoarea masinii,chiar ca te linisteste plata unei asemenea amenzi

 3. Lectie de viata ;(

 4. acolo chiar exista politisti care muncesc, si guvernu lor nu da ordonanta de urgenta (!) in 30.12 ca sa nu creasca punctu de amenda.

  • ma, nu sunt avocatul guvernului, dar pentru corecta informare ar trebui stiut ca acea ordonanta data in 30.12 a fost singura posibilitate pentru a impiedica cresterea punctului de amenda. Nu de alta, dar o minima informare este binevenita inainte de a posta…

  • Si „ma” ce a zis ?? Ai zis ceva diferit fata de „ma”? Tocmai asta , probabil, il deranjeaza pe „ma” ca punctul de amenda nu a crescut

  • ma: Corect! Grija pentru infractori si contravenienti este ingrijoratoare! Ar trebui sa avem amenzi mult mai mari, este evident ca cele actuale nu sunt suficiente.

  • catalinp, exact ceea ce spuneam mai sus in legatura cu minima informare. Nu strica cateodata.
   Asadar, in comentariul meu am plecat de la acel semn al exclamarii intre paranteze din comentariul lui ma. Inseamna „atentie”. Ca si cum ordonanta de urgenta ar fi ilegala.
   In fapt chestiunea este un pic mai complexa: Punctul amenda este neactualizat din 2017 iar valoarea acestuia este legata de salariul minim brut, mai precis 10% din acesta. Cum acest salariu este stabilit de catre guvern prin hotarare de guvern, probabil guvernul s-a gandit ca in momentul in care se va anunta noul venit minim brut va anunta si valoarea punctului amenda. Nimic mai mult.
   Stiu, sie eu sunt adeptul amenzilor mari si foarte mari. Numai astfel omul le va tine minte, dar sigur tabara adversa ar fi sarit in sus in cazul in care se mareau. Inclin sa cred ca fiind o treaba mai complexa, guvernul n-a vrut sa ia o decizie in pripa, fara a fi discutata in prelabil.

  • domnule jurist, legalist, am semnalat cu semnul ala tocmai caracterul de urgenta imaginara al acestei prevederi. era urgent sa nu creasca amenzile, sa nu cumva sa se supere toti analfabetii cu permise luate pe mii de euro spaga.

  • ma
   Lăsând la o parte ironia ieftină pe care o folosești, revin cu o completare, poate nu m-am făcut suficient de inteles: fără acea ordonanța de urgență, începând cu 1 ianuarie punctul amendă ar fi crescut în mod automat.
   Că e bine, că e rău, nu știu, ține de părerea fiecăruia.

 5. … asta in ideea ca aceste amenzi vor fi platite 🤔

 6. Oh, m-a uns pe suflet amenda. In romania poti avea amenzi de 50 000 de euro, daca nu are cine sa le aplice sunt egal cu zero barat.

 7. Deci se poate. Se poate peste tot, inclusiv la noi, dar nu se vrea. Cei de pe „dincolo”, nu au fost educati cu vorba buna, ci cu amenzi si permise suspendate, pentru ca acolo, aproape orice sesizare de acest gen se verifica. Din cate am inteles in trecut de la cineva, o mare parte din sumele incasate din amenzi, se duc pe amortizaarea si extinderea mijloacelor fixe de control(camere de supraveghere, radare si centre de control a acestora). Pe cand si la noi asa ceva?

 8. Eddiemcstanley

  Wow ce final frumos….Asa ii trebuie.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!