Camera auto 70mai Dash Cam M500, 128GB

Produs din oferta Xiaomag.ro

Original price was: 799,00 lei.Current price is: 699,00 lei.

Original price was: 799,00 lei.Current price is: 699,00 lei.

Vezi detailii

Singuri cu poarta goala si … ratare :)

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 46

Sa zambim putin cu Politia Locala. Doua (apoi patru) benzi pentru inainte, doua pentru virajul la stanga, trafic lejer de seara si … urmariti imaginile.

Geotag: http://goo.gl/maps/8zrlx

De ce un zambet? Daca vor fi aprobate modificarile din sursa de mai  jos (Legea 155/2010), pot sa-si dea singuri amenda, nu mai este nevoie sa ceara ajutorul colegilor de la Rutiera 🙂
„Art. 7 – (1) În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală din oraşe cu o populaţie de peste 20.000 de locuitori, cu excepția celei care funcționează la nivelul municipiului București, are următoarele atribuţii […]:
h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia celor în urma cărora s-au produs accidente de circulaţie din care au rezultat victime;”

Sursa: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Lege%20politia %20locala_31102011.pdf

L.E.: Dupa schimbul de info cu dl @Falcon j caruia ii multumesc pentru interventie 🙂 (vezi istoricul comentariilor postate si in special comentariul de aici), descrierea clipului a fost modificata in forma de mai sus.

Ce mai caută lumea:
  • enumera contraventii privind incalcarea normelor rutiere de catre pietoni

17 comentarii

  1. Da, pot da amenzi acesti gardieni ai primariei, dar cine le contesta castiga. Pentru a putea aplica sanctiuni trebuie sa aiba calitatea de politist rutier, chiar si politistii reali trebuie sa indeplineasca aceasta calitate.
    Legile scoase de primarii, acele H.C.L.-uri, nu pot fi in contradictie si nici nu au putere peste Ordonantele de Guvern pe care se bazeaza legislatia rutiera. Si nici nu confera gardienilor calitatea de politist rutier.

  2. Eu am o intrebare, poate nu are legatura cu subiectul si imi cer scuze.
    Politia locala din Bucuresti poate da amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranta??

    On topic: + 😀

  3. @zuker – „[…] cu excepția celei care funcționează la nivelul municipiului București […]”

  4. @zuker Comunitarii nu au dreptul sa-ti dea amenda pentru centura,ei au dreptul de a da amenzi doar la legile HG,nu si la cele OUG.Asta in primul rand.In al 2 lea rand,ei nu au dreptul sa-ti faca semnal de oprire in trafic,deci nu au cum sa-ti dea amenda pentru centura decat daca te opresc,ceea ce nu au voie.In al 3 lea rand nu au calitate de politist rutier,unii din Politia Romana (ordine publica sau alte structuri) nu au aceasta calitate (majoritatea o au),si vrei sa o aibe acesti lingai de comunitari?

    • @gigi: Stii ca (unii) agenti din Politia Locala au atribute de Rutiera, nu ? Asta asa, poate-ti amintesti de asta cand mai ai chef sa nu opresti la unul din cauza ca „stii tu ca e de la locala si ca nu are ce sa-ti faca”.

      Plm

  5. @Thomas
    „Potrivit Legii nr. 155/2011, politistii locali au dreptul sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.

    De asemnea, acestia au dreptul sa dispuna masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.

    Politistii locali mai pot da amenzi de circulatie si pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule.

    Daca nu opresc vin si ma sperie cu girofarul lor albastru,nu :)?spune-mi tu ce pot sa-mi faca daca nu opresc.

  6. @zuker A raspuns deja @Kor 🙂

    @gigi Si da si nu. Forma pe care o citezi se apropie de cea veche a art. 7, cand erau precizate numai aceste atributii. Dupa modificari, vezi link-ul din descriere, se va face o diferentiere intre:
    1. Politia Locala din localitati cu peste 20k locuitori (cu exceptia Bucurestiului), prin art. 7, alin. (1), lit. a)-j);

    2. Politia Locala din localitati sub 20k locuitori + comune + sectoarele municipiului Bucuresti, art. 7, alin. (2), lit. a)-m).

    Doar cei din urma au atributiile specificate de tine. Primii, cu calitate si de politisti rutieri cum scrie @Dadi mai sus, te pot si opri ca orice rutierist, sau arde pentru o contraventie la OUG 195/2002 (fara victime) si chiar sa constate infractiuni la regimul circulatiei (!), vezi lit. i):
    „i) constată infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice;”

  7. @Gelu CJ Atentie!, forma prezentata nu este in vigoare! Din ce vad, este doar o propunere legislativa de pe site-ul MAI, dateaza din 2011 si nu a fost adoptata de Parlament:
    http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm#top
    Forma in vigoare a art.7 lit.h este urmatoarea:
    „art.7 – In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii: … h). constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar”.
    Cei de la locala mai pot constata urmatoarele contraventii rutiere:
    „i). constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;
    j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;
    k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap”
    In prezent articolul 7 din Legea 155/2010 nu prevede nicaieri conditia privind nr de locuitori ai orasului si enumera expres, la lit h., contraventiile pe care le pot constata cei de la politia locala.
    Deci, INCA nu putem pune semnul egal intre politia locala si cea rutiera.

  8. @Falcon j Exista si un tabel comparativ intre forma veche si cea noua (sa-i zicem deocamdata propusa), la adresa:
    http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Tabel_Lege%20politia%20locala_31102011.pdf
    Forma veche (iulie 2010) o stiu si intr-adevar acorda doar acele atributii limitate Politiei Locale, pentru domeniul circulatiei rutiere (care ne intereseaza). Exemplu: http://www.politialocalaarad.ro/sites/all/files/LEGE-155_2010.pdf

    Sigur n-a fost inca modificata de catre iubitii nostri parlamentari si strecurata pe undeva, avand in vedere ca propunerea este totusi din 2011?
    Intreb si eu, pentru ca n-am pretentia ca stiu toate aprobarile/abrogarile/modificarile din legislatia din RO, unde ca oameni obisnuiti ne putem prinde urechile 🙁

  9. @GeluCJ Sigur nu a fost modificata legea.
    Dar a fost interesant sa vedem ce le-a mai trecut prin cap. Iti dai seama ce bine le-ar sta „comunitarilor” cu cate un radar in fiecare masina din dotare 😀

    Acum serios, daca politistii locali vor avea si pregatirea necesara, n-ar strica mai multi agenti de circulatie pe strazi. Ramane de vazut.

    PS – Nemo censetur ignorare legem 😉
    Nici macar atunci cand anual se adopta vreo cateva sute de legi si ordonante, cateva mii de hotarari de guvern si, probabil, cel putin cateva zeci de mii de alte acte ale autoritatilor publice centrale si locale.
    Evident, glumeam 🙂

  10. @Falcon j In regula atunci, multumesc mult pentru raspuns. Am modificat corespunzator si descrierea clipului (nu te-am uitat 🙂 ), ca sa nu dezinformez neintentionat cititorii.
    Cu ocazia asta, daca lucrurile stau asa, zambetul ramane pe buze :), iar ei trebuie sa se bazeze inca pe colegii de la Rutiera pentru sanctiuni contraventionale 😆

  11. @GeluCJ Cu cea mai mare placere 🙂 Intamplator am putut verifica forma actuala a legii.

    Totusi, ma gandesc ca e mai bine sa ramana doar cei de la Rutiera cu atributii privind contraventiile rutiere. Fara suparare, dar pana nu de mult cei de la locala aveau ca atributie principala pazitul parcurilor. Ce-ar mai urma? Sa ne poata da amenzi in trafic si patrulele scolare? Baietii de la Salubritate? Hingherii? 😀

  12. @Falcon j O informatie corecta si completa, verificata corespunzator, este intotdeauna bine-venita. Ma revansez eu cumva 🙂

  13. @GeluCJ Stai, dom’le, linistit! Nu e nevoie! Filmele tale viitoare sunt de ajuns 🙂

  14. @GeluCJ Localii sunt colegi cu cei de la salubrizare,functionarii publici de la primarie,nu cu cei de la rutiera,din politia romana..mi se face greata de gardienii astia.

  15. @gigi OK, m-am lamurit acum. Forma veche e de fapt … cea actuala inca, desi suntem in 2013 🙂

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.