Camera auto DDPAI DASH CAMERA Z40

Produs din oferta Xiaomag.ro

449,00 lei

449,00 lei

Vezi detailii

Aproape POC – Soferi printre noi #127

Adăugat de Traffic Madrid
Raportează ca șters! 11

ATENȚIE: Conține limbaj licențios!

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/soferi-printre-127/

18 comentarii

 1. Esti constient ca la ultimele 2 faze tu ai dat-o in bara, rau de tot. Si tot tu ii claxonezi.

  • De ce, pentru ca este permisa iesirea? Daca era o banda pe iesire, nu aveam dreptul, sau aveam dreptul cu cedarea prioritatii. Altfel spus, daca tot nu esti de acord cu mine, zi-mi cum se foloseste B2 de la iesirea din giratoriu.
   Semnalizarea manevrei mele + lipsa semnalizarii celorlalti + lipsa oglinzilor celorlalti… = ?

  • @Trafic Madrid: Iesirea din sensul giratoriu se face pe banda 1. Tu esti pe 2 si vrei sa iesi 2=>1=>iesire, deci trebuie sa dai prioritate. Semnalizarea obligatorie este la schimbarea directie de mers, gen intrare, iesire, schimbare banda.

  • TraficMadrid, la ultimele doua faze claxonezi degeaba. Ei aveau prioritate, tu nu.

 2. Mbk Sport Factory

  Aceste sensuri giratorii, ar trebuii desfiintate si puse semafoare daca multi nu stiu sa circule prin ele.
  PS: La un moment dat se satura de asteptat la semafoare si isi dau seama unde gresesc.

 3. Cu parere de rau, tin sa te anunt ca la ultimile 2 faze nu ai dreptate… Mai studiaza circulatia in sens giratoriu cand sunt 2 sau mai multe benzi…

 4. Ultimele doua faze sunt gresite grav… la schimbarea benzi trebuie sa te asiguri si daca banda e libera sa treci de pe banda 2 pe banda 1.

 5. Hai sa va explic, ca nu aveti de unde sti, ce si de ce:
  1. Daca intru in sensul giratoriu de pe B2 si pot iesi pe directia inainte tot pe B2, o fac legal;
  2. Semnalizez intentia de a parasi sensul giratoriu;
  3. Nu ma arunc peste ceilalti de pe B1, ci dimpotriva, le studiez semnalizarile (spate si aripi fata si oglinzi) si mai mult, vad ca incetinesc atunci cand se apropie de iesire. Bibilica mea imi spune ca ori se pregatesc sa iasa, ori sunt nesimtiti;
  4. Daca ei sunt incadrati pe B1, sunt obligati sa paraseasca sensul giratoriu la prima iesire… sau chiar si a doua;
  5. Claxonul meu era pentru manevra de pe B1, cand ei paraseau sensul la a 3-a iesire FARA SEMNALIZARE.

  Mie ambii mi-au dat de inteles ca vor parasi sensul inainte de iesirea mea, ambii incetinind la un moment dat si nu era vizibila nici macar intentia (blink-blink) de a-si continua traiectoria in sens.
  Cel din prima faza a parasit sensul giratoriu la a 3-a iesire, fara semnalizare, incadrare total ilegala;
  Cel din ultima faza a parasit sensul giratoriu la a 4-a iesire, fara semnalizare, incadrare total ilegala.
  Ah, inca ceva… nu am pretins ca as avea prioritate fata de cei de pe B1, chiar daca ei au facut incadrarea gresita.

  Cei care spuneti ca (vai) am gresit, care va sunt argumentele? Cautati putin prin carte sau pe Sf. Gugál! Luati in calcul toata imaginea, nu doar ce va convine voua.
  🙂

  • Prin unele zone asa se face : in lipsa oricaror marcaje, B1 prima iesire sau inainte, iar B2 pentru urmatoarele. Am vazut specimene ce nu inteleg acest lucru. O alta problema e devansarea in sens : nu numai ca nu isi are rostul, dar creste enorm riscul de accidente.

   Solutii : interzis devansarea in sensul giratoriu, regula de obligat la prima iesire sau tot inainte daca esti pe B1, sensuri in spirala (care desigur sunt enervante, dar unde daca vei continua sa circului pe exterior iti pierzi prioritatea).

   PS : la 1:11, e in aceeasi tema.

  • Mbk Sport Factory

   Nu ai cu cine.
   Cu parere de rau iti spun ca aceste sensuri giratorii nu sunt binevenite in Romania sau cel putin deocamdata.
   Sa fim putin seriosi si sa analizam…
   Zilnic trec vreo 20-30 de sensuri giratorii aici unde ma aflu si totul e normal, cu B1, B2 etc.
   In TM in 7 luni intens am trecut prin 2 sau 3 si totul e anapoda, multi „inteligenti” inapti si pur si simplu redus mintali sau fara logica, fara sa precizez de Cazane de o mie 2 sau 3 mii de euro conduse de toti cocalarii.
   Mentalitatea e departe, foarte departe
   Problema romanului s-a redus doar la faptul ca sunt un NEBUN sa dau 14000 de euro pe un Berlingo din 2013 cu 29000 km. Toti mi-au exolicat ce BMW sau AUDI puteam sa imi iau si ca ce am eu e un cazan.

  • În România nu s-a ajuns atât de departe cu logica și bunul simț. Cu ajutorul unei legislații făcute cu altă parte anatomică decât capul, încadrarea este irelevantă în cazul de față. Relevantă este doar schimbarea benzii pentru ieșirea din giratoriu. Se ajunge la niște situații greu de crezut: dacă tu, încadrat pe B2, vrei a treia ieșire, dar pe B1 s-a încadrat o cizmă care vrea la a patra, trebuie să îi acorzi prioritate. Mai dai o tură sau două de giratoriu, încerci să te încadrezi pe B1, ca să poți ieși din giratoriu.

  • Cosmin, repet: nu pretind ca am prioritate… pentru ca nu am. Dar cand aia vor sa faca tot sensul pe B1 si dau de inteles altceva… nu e ok. Trebuiau sa semnalizeze. De aici si claxonul.

  • Unul din argumente ar fi ca punctul 4 din explicatia ta este gresit. Nu esti obligat sa parasesti giratoriul la prima iesire daca esti pe B1. Alt argument ar fi ca atunci cand schimbi banda trebuie sa te asiguri si sa dai prioritate celor care circula pe banda pe care vrei sa intri. Si daca nu ma crezi , arunca un ochi aici : https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lectie-de-circulatie-de-la-marian-godina-prioritatea-in-sensul-giratoriu–127033.html

  • Deci cum e, B1 e obligatoriu de iesit din giratoriu? Ca la primele filmari mergeai tot giratoriul pe b1 si tot tu faceai scandal. La ultimele 2 faze faci exact invers. Legea se aplica pe principiul: ‘eu am dreptate, voi nu’?
   Ce zice legea acolo la voi?
   Ce sa semnalizeze cel de pe b1? Daca vrea sa intre pe b2, cum semnalizeaza, scoate si creanga pe geam? Daca semnalizeaza inseamna ca schimba banda, nu ca isi continua drumul pe aceeasi banda.

   Daca nu e alta lege in Spania, cand iesi de pe b2 din giratoriu semnalizezi si te ASIGURI.

 6. @Traffic Madrid Ce intentie sa semnalizeze aia 2 de la final? Ca continua inainte? Tu cum semnalizezi ca iti tii banda?

  • Pai tocmai aia e buba, ca nu mergeau pe directia inainte față de punctul de intrare, iar eu semnalizam intentia de a iesi. Daca vedeam semnalizare la ei, nu era nicio problema, asteptam elegant sa treaca si repet: ambii au dat de inteles ca vor parasi sensul, prin faptul ca s-au dus spre dreapta si au incetinit mai mult decat mine…. nu ca m-ar fi vazut in oglinzi😂

  • Tot ce urmeaza sa zic e interpretare de bun simt care se refera la giratoriul simplu clasic, nu turbo-giratie, fara marcaje de obligare sau ghidare, doar de delimitare a benzilor in interiorul lui… adica exact ca la ultimele 2 faze din clipul tau.

   „Inainte” in sensul giratoriu inseamna ramanerea in sens. „Dreapta” in sens inseamna iesirea din sens. „Stanga” in sensul giratoriu nu are sens. Daca esti pe B2 cand vrei sa iesi semnalizezi dreapta. Cand iesi efectiv de pe B2 treci peste B1. Logica imi spune ca trebuie sa ii dai prioritate celui care continua pe B1 si nu iese la aceeasi iesire cu tine. Tot logica imi spune ca cel care continua pe B1 merge inainte, nu schimba directia de mers, deci nu are sens sa semnalizeze.

   De acord ca semnalizarea stanga in giratoriu pana inainte de a-l parasi (cand semnalizezi dreapta) e ceva care poate sa ii informeze pe ceilalti de intentia ta mai clar si rapid, nu e o obligatie. Daca in Spania e te rog sa imi arati legislatia care zice asta. Daca exista o asemenea regula, tot tu ai fi vinovat pentru ca nu te-ai asigurat la schimbarea directiei de mers, dar ar fi si celalalt vinovat de lipsa de semnalizare.

   Pe scurt, cum ti-au mai zis si altii mai sus mai direct sau nu, ai claxonat ca un meltean degeaba la fazele alea.

 7. @TrafficMadrid, semnalizarea este obligatorie doar atunci cand se iasa din sensul girator. Iti atasez un video privind circularea in sensul giratoriu: https://www.youtube.com/watch?v=rQBfR8x38QQ

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.