Camera auto dual DDPAI DASH CAMERA Z40 GPS

Produs din oferta Xiaomag.ro

649,00 lei

649,00 lei

Vezi detailii

Stereotip?

Adăugat de ghitaCJ
Raportează ca șters! 55

Chiar daca sunt impotriva generalizarilor, subiectul s-a mulat prea bine ca sa nu il imortalizez pe „pelicula”…

PS: Mi-e groaza ce comentarii o sa apara pe stiri de Cj, cand o sa gaseasca „jurnalistii” clipul. Sunt curios ce frustrari mai identifica cititorii psihologi (/pați) in mine…

20 comentarii

 1. Nu te-ai prins… Ideea e sa „dea fum” la cat mai multi !

 2. Daniel Savescu

  E demential sunetul motorului in FF.

 3. Parerea mea este ca manevra Seat-ului de la 1:22 nu este legala. In zona in care efectueaza acea manevra nu sunt doua benzi, ci numai una (mai lata, e drept, deci incap doua masini), masina respectiva efectuand un viraj la stanga din partea dreapta, taindu-i calea celui cu Golf. Situatia nu se poate incadra la pastrarea benzii in sens, deoarece amandoi sunt pe aceeasi banda. Faptul ca nici marcajul in zona nu este foarte inspirat, asta e alta discutie. Aici e locatia:.
  Despre personajul principal al clipului, nimic de adaugat. Se prezinta in toata splendoarea, fara ajutorul altora. Din pacate pentru ceilalti posesori ai marcii.

  • Atunci si cel cu Golful e in culpa, deoarece circula pe partea stanga a „benzii” si vireaza la dreapta (paraseste sensul). Nu se aplica paragraful cu siruri aici?

   PS: sensul ala oricum e proiectat prost din start, troleul trebuie sa incalce zona hasurata ca sa nu-i sara captatoarele.

  • Corect, cel cu Golful ar fi trebuit sa circule mai aproape de partea dreapta a benzii. Nu cred ca se poate aplica „paragraful cu siruri”, deoarece exista marcaje (bune sau nu, totusi exista). Poate ca era mai bine daca se aplicau marcaje de preselectie inainte de sens.

  • Nu e vorba de orice fel de marcaje, ci despre cele de delimitare a benzilor. Totusi, nu mi-e clar cum se aplica in cazul giratoriilor, mai ales treaba cu 50 de metri si cu directiile de mers 🙂

   Art. 107 –
   (2) La intersecţiile fără marcaje de delimitarea benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
   a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
   b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
   c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

  • O varianta: este adevarat ca inainte de sens nu exista marcaje, deci se poate aplica art. 107, caz in care Golful s-a incadrat corect, cum ai facut si tu, de altfel (lit. c). Am considerat giratoriul ca o intersectie in „cruce”, pentru a simplifica ideea.
   Problema este ca marcajul din sens delimiteaza o banda, deci, se poate aplica art. 107 sau nu?

  • Marcajul din sens delimiteaza de fapt partea carosabila, deci s-ar aplica 107. Dar totusi legislatia ar trebui imbunatatita in ceea ce priveste circulatia in giratorii, responabilii din primarie ar trebui sa cunoasca prevederile legale, iar politia ar trebui sa nu mai avizeze lucrarile „ca primarii”.

  • @ghitaCJ
   http://www.trafictube.ro/stereotip-2/#comment-375386
   Da, se circula pe siruri/randuri. Si tot da, e proiectat prost, ca de altfel si alte sensuri giratorii din Cluj 🙁

   Ref: http://www.trafictube.ro/stereotip-2/#comment-375409
   „a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta; 🙂
   c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte” 😆
   Manevra Seat-ului a fost una neinspirata, daca voia sa mearga „la stanga”. Putea pastra linistit randul de langa insula centrala si ajungea fara emotii tot acolo.

   Ref: http://www.trafictube.ro/stereotip-2/#comment-375466
   Cred ca totusi marcajele respective joaca rolul unor marcaje de ghidare 🙂

  • OK, atunci mergem pe varianta cu siruri. Multumesc pentru lamuriri!

 4. ungadrian

  saracul ….a transpirat la volan pentru 2 m in plus…saracul…

 5. +
  Minte putina la carmaciul ala. Nu-ti trebuie prea multi neuroni ca sa intelegi ca intr-un oras mare nu castigi absolut nimic facand, fara viitor, balet printre benzi. Daca il faci nerespectand benzile si marcajele si taind fata altora, doar pentru o lungime de masina, riscand in orice moment o acrosare, atunci chiar ca neuronii aia, multi – putini, nu sunt suficienti nici pentru mersul cu tricicleta.

 6. @ghitaCJ 0:15 Urat a intrat acolo peste tine. Degeaba si-a mai cerut scuze, curba la stanga tot peste marcajul continuu a luat-o (0:24). Si se pare ca tipul n-are nicio treaba cu desenele de pe asfalt (0:45), nu sunt pentru cei din pole position.
  +

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.