It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

TELEFON +LIPSA CENTURII= PA PA PERMIS

Adăugat de Kata
Raportează ca șters! 113

Polo de politie oprit pe B2 la semafor….madame cu megan-ul alb intra pe b1 cu telefonul la ureche si fara centura..urmarea o vedeti mai departe

16 comentarii

 1. A fost doar contraventie, daca n-a trecut pe rosu nu are de ce sa-i ia permisul.

  • S-au schimbat de ceva vreme legile, a ramas fara permis!
   „Polițistul rutier îl va lăsa pe șofer fără permis pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul în care îl prinde vorbind la telefon, iar acesta nu poartă nici centura de siguranță.”

  • Sunt la curent cu legile, foarte bine chiar.
   In lege scrie ca ramai fara permis daca vorbesti la telefon si incalci in acelasi timp o regula de circulatie, iar daca nu ai centura nu incalci o regula de circulatie.
   Daca vorbea la telefon si nu oprea la stop, da atunci ramanea fara permis.

  • Nepurtarea centurii este incalcarea legilor de circulatie. Am o cunostiinta care a pierdut permisul in acelasi mod: fara centura, vorbiind la telefon.

  • In acest caz pacat ca nu a facut contestatie, nepurtarea centurii nu e incalcare a normelor de circulatie, nu stiu cum intelegeti voi.
   E adevarat ca nici unii agenti habar nu au chestia asta de aici si confuzia, chiar au postat pe facebook cei de la MAI aceiasi chestie si cand li s-a atras atentia au modificat postarea.

  • Nu sunt jurist, dar iata ce scrie in lege:
   Ordonanta 11/2019:

   2. La articolul 100 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins:

   h) ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor.”

   Aceasta este adaguata la aliniatul:
   ” (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: ”

   In OUG 195/2002 actualizat „Reguli de circulatie” este Capitolul V. Capitolu V, Sectiuneea 1, Art .36 contine:
   „(1) Conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice, cu excepția cazurilor prevăzute în regulament.”

   Pentru mine mi se pare ca nepurtarea centurii este incalcarea unei reguli de circulatie.

  • Perole ai pus punctul pe i. Bravo

  • Specifica destul de clar si in textul dat de perole cum ca daca vorbesti la telefon „concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor”, deci CIRCULATIA VEHICULELOR, care nu e acelasi lucru cu normele de siguranta intr-un autovehicul. Nu trebuie sa fii avocat sa-l intelegi, dar cum si cei din MAI nu l-au inteles la inceput, e ok.

   Aici e un exemplu dat de politie: https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/photos/a.561513930626512/2340732802704607/ unde primu exemplu a fost pus cu centura, apoi dupa ce li s-a atras atentia ca nu este incalcare a normei de CIRCULATIE, au modificat.

   De asemenea aici o postare unde se regasesc TOATE faptele pentru care ramai fara permis, in caz ca folosesti telefonul: https://www.facebook.com/politistiiauumor.ro/posts/2489421294510998 deci vorbit la telefon + o fapta din lista aia = permis suspendat.

   Ex:
   – mergi cu telefonul la ureche si cu o mana te scarpini in cap, si volanul e liber = suspendat, volanul controleaza masina, e regual de circulatie.
   – mergi cu telefonul la ureche si fara centura = n-are treaba cu circulatia vehiculului, nu se suspenda.

   Deci nu a ramas fara permis, sau ma rog, depinde de cat de informati erau agentii.

  • Se pare ca nu am observat ceva (bazand pe raspunsul lui MRS care va aparea mai tarziu cand este aprobat): Sectiunea 2 din acest capitol e intitulat „Reguli pentru circulația vehiculelor”, deci intr-adevar daca se ia in considerare numai articolele din aceasta sectiune, atunci nepurtarea centurii nu e inclusa. Ar fi bine sa avem o parere a unui judecator, acest lucru ar contra, nu parerea politistilor sau ale noastre. 🙂

  • Interesant, azi am mai invatat ceva…
   Probabil ca ar fi trebuit ca legea sa specifice „concomitent cu incalcarea altor prevederi din legislatia rutiera”, sau ceva de genul acesta, ca sa se aplice la tot.

  • e bine de stiut! Cand s-a dat legea, era plin de articole prin presa cu aceste informatii, ca telefon + lipsa centurii = permis suspendat.. dar presa de la noi.. pff

  • @leul_90 Nu imi plac generalizarile, dar cred ca cineva care nu poarta centura are toate sansele sa se incadreze in categoria celor care in general nu prea respecta regulile. Adica… daca nici macar centura care ii poate salva viata nu vor sa si-o puna (de lene), cate alte pretentii sa avem de la ei? 🙂

 2. Am impresia ca madam a trecut la 2-3 sec. si pe rosu si daca e asa,impreuna cu vorbitul la telefon,atunci da,pa-pa permis

 3. Nu ai avut voie sa depasesti ca a fost linia contiuna.

  • Ai voie daca este un obstacol imobilizat pe prima banda (masina de politie + cel oprit).

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!