It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Prin Timisoara – 6.02.2013

Adăugat de RebounD11
Raportează ca șters! 19

Culese din traficul timisoarean:

1. Taxiul are cedeaza… dar cui ii pasa? http://goo.gl/maps/w5dWB (semnul de la dreapta camionetei, deasupra casutei de lemn)

2. Daca semnaliza il lasam in fata… dar cu intrare pe banda in incetinire si tiptil fara semnal mai are timp sa astepte.

3. Niste avariati la 10 metri de locuri libere de parcare.

4. Un rosu tiptil mascat de autobuz. Bine ca cel care a plecat de la verde se astepta la asa ceva.

5. Am ocolit botul celui care iesea din dreapta si cel de pe stanga se lipea de mine cu o roata pe banda mea… atent la el era sa il sterg de praf pe cel din spate care se inscrisese deja pe banda de dreapta. A se observa si cersetorul sub semnul „Azi cersetor, maine agresor” si pietoana pe diagonala intersectiei.

6. Niste biciclisti care nu se pot hotari intre a fi vehicule sau pietoni.

7. Daca tot faci stanga de pe banda de obligatoriu dreapta nu ma obliga sa ma urc pe cel din stanga daca te blochezi in parcati si avariati, cum ar fi facut Ka-ul din fata daca avea pe cineva in stanga. Claxoane, nervi, injuraturi si culmea tot eu eram de vina ca m-am inscris corect si am urmat marcajele.

8. Faza scurta bate in tavan, si mai aprinde si proiectoarele… poate era ceata in cap la el cum or fost stele verzi la mine in ochi dupa.

9. Un zeu al parcarilor pe dreapta… cel cu curu-n drum.

Drumuri bune!

8 comentarii

 1. am pus un topic despre traversare biciclistilor in forum.
  cei doi de aici pe mine nu m-ar fi deranjat deloc. au asteptat, i-a vazut toata lumea, si au plecat pe biciclete. Ba chiar sunt foarte de acord cu modul asta de traversare.

 2. Nu am zis ca m-or deranjat, nu ma grabeam si oricum i-as fi lasat… eu stiu ca legea zice ca pe trecere de pietoni daca nu ai pista de biciclete atasata se trece pe jos langa bicicleta.

  Si i-au cam incurcat pe cei de pe B1… cred ca se vad si bliturile la un moment dat… Personal mi se pare ca ne-au cam luat de fraieri cei de pe biciclete, adica acum aavem prioritate si pac v-am luat fata, daca tot ati asteptat sa trecem acuma stati in spatele nostru pana aveti loc sa ne depasiti.

  Nu am nimic cu biciclistii… cred, cel putin in Timisoara, ca sunt foarte curajosi sa iasa pe strada cu bicicleta, pentru ca pistele sunt rare si prost pozitionate si majoritatii soferilor nu le pasa de obstacolele care nu le pun viata in pericol. Dar sa se hotarasca cand sunt pietoni cand vehicule. In locatia aia… esti pieton, treci pana pe trotuar si vezi de acolo cum te inscrii pe strada sa nu incurci pe nimeni, esti vehicul, intoarce (ce or facut astia) ca un vehicul, la sensul giratoriu nu pe trecerea de pietoni.

  Concluzie: nu am nimic cu ei, nu m-or incurcat personal (dar au incurcat sigur pe cineva) dar nu sunt de acord cu modul de traversare asa cum nici legea nu e de acord, si daca traversezi traverseaza complet, pana pe trotuar.

 3. gasisem momentul/ faza potivita in video-ul tau cu incepera traversatului, chiar pe trecere fara pista si impotriva legii, pe care am o sustineam a nu fi deranjanta; e ca si cum s-ar grabi sa nu te tina mult.
  (eu o tin langa pe a mea 😀 )

  puteau sa urce pe trotoar dar si asa s-au pus in sir indian pe dreapta, deci prea mare incurcatura nu au facut… ma rog, nu e foarte Kosher, asa e.

  in cele din urma, cam asta e avatajul bicicletei, ca poate fi vehicul sau pieton.

 4. La prima faza, hm… nu’s ce sa zic. Daca o consideri o intersectie in care doua drumuri secundare (al tau si al taximetristului) se intalnesc cu drumul principal, atunci nici tu nu ai prioritate, si deci trebuie sa acorzi prioritate de dreapta… In fine, zona e cam atipica, pare si nu pare ca o intersectie si nici nu e clar care e drumul cu prioritate… In fine…
  +

  @bogdanb – deocamdata legea spune altceva, iar biciclistii trebuie sa o respecte. Nu se pune problema cine pe cine deranjeaza, am mai avut discutia asta pe forum. Din motive evidente (nu le mai expun) legiutorul a decis sa nu accepte biciclisti pe saua bicicletei trecand pe zebra ca si cum ar fi pietoni. Punct. Unde e lege nu-i tocmeala.

 5. @Kor
  am inteles discutia de pe forum.
  aici era exemplul de care vorbeam si incercam sa il descriu in scris – am prins ocazia sa il citez dintr-un video al altcuiva (RebounD11, adica). atat.

  am zis doar ca pe mine nu ma deranjaza, si ca sunt de acord, eu, doar eu!

  nu propun pe tt schimbarea legii! 😀 pt asta pot sa ma duc la o intalnire a biciclistilor anonimi :))

 6. @Kor: taxiul avea cedeaza trecerea, semn, indicator, cum vrei sa ii zici la triunghiul ala rosu cu varful in jos, nimic atipic 🙂

  Aici poza cu harta si marcate semnele si cu traseele (al meu si al taxiului): http://i.imgur.com/JkMGXjN.jpg eu sunt cu dunga visinie, taxi e cu dunga galbena

 7. @RebounD11 – aha, ok. Deci nu e o intersectie in adevaratul sens al cuvantului. Dupa ce ai facut dreapta tu esti deja pe drumul cu prioritate. Ho capito 🙂

 8. @RebounD11- Salut ! Ma bag si eu in discutia voastra. In ceea ce priveste disputa cu taximetristul de langa Dan Paltinisanu nu iti dau dreptate deoarece veneai pe contrasens…stiu ,marcajele nu sunt prea grozave… iar in ceea ce priveste traversatul pe bicicleta (pe trecerea de pietoni)…DA…si eu trec asa din mai multe motive…dar asta nu inseamna ca nu ma opresc si traversez doar atunci cand sunt sigur ca am fost vazut .Si mai nou sunt treceri pt pietoni cu banda alocata biciclistilor pe care se poate trece”legal” calare

  R: Salut leon77, orice opinie e binevenita… atata timp cat nu sunt marcaje deloc (nu doar „nu prea grozave”, deloc) si nici un semn nu imi interzice, nu sunt pe contrasens acolo, iar taxiul are cedeaza trecerea. Cat despre biciclete, acolo nu era banda dedicata, daca era nu ziceam nimic.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!