It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

30 comentarii

 1. Semnalizeaza stanga pentru ca in giratoriu ocupa si banda a 2-a. Daca vezi in giratoriu un tir cu semnal stanga, nu cred ca esti atat de tampit sa te bagi in paralel cu el.

  • Dar semnalizare dreapta nu se pune? 🙂
   Si daca dai astfel de situatie: Tiristul de nu-si tine banda? De ticalos. Copilul tau daca este la volan si tiristul il face varza pe b2 ca-i TIRIST, este bine?

  • Mi se pare o tampenie semnalizatul catre stanga cand tu mergi inainte .

 2. Pe ei ii inteleg ca nu reusesc sa tina banda ca au tir, insa tu ce dracu faci, ai boeing ca esti cu jumatatea masinii incalecat pe linia de demarcatie de fiecare data ?

  Caz clasic de vazut paiul din ochiul altuia, cred ca ai cap ca sa nu-ti ploua in gat.

 3. Scuze ,dar tu chiar te plictisesti :))) Sa faci un video ,chiar si cu zoom :))) pt ca au dat semnal stanga si au facut dreapta….chiar e tare ! wow wow

  • Legea este optionala pentru tine? Semnalizarea este asa de decor?

 4. Mai pune mina pe abecedarul covrigului. Tiristii semnalizeaza stinga deoarece intra in giratoriu si NU ies pe primul drum la dreapta ci pe urmatorul (pentru care apoi trebuie semnalizat dreapta pentru iesire, cum zici). Capisci?

  • jeanbart
   Da, ai dreptate!
   „Semnele arata clar…” dar la indicatoare s-a uitat autorul?
   Daca nu punea „idioti” in titlu iesea un video educativ despre cum trebuie semnalizata intrarea in (si iesirea din… ) sensul giratoriu.
   Culmea e ca esti primul (din 6 (pana acum) a sesizat asta

  • Imi dau astfel seama ce dezastru este in trafic autorul clipului. Cred ca doar printr-o minune nu a fost șifonat pina acum, daca merg cu logica mai departe spre restul regulilor codului rutier…

  • jeanbart: Vezi ca esti varza. Semnalizarea in giratoriu nu este optionala. Nu cred ca ai carnet. Sau poate il ai degeaba. Te contrazici singur in fraza.

  • @Andu: Am exagerat cu titlul. Na ca l-am modificat. Dar tiristii nu sunt obligati sa respecte regulile de circulatie? Semnalizarea in giratoriu este simpla, dar unii nu o cunosc. Hai sa-ti zic o regula simpla in giratoriu, ca pe celelalte poate nu le intelegi. Cand iesi din giratoriu semnalizezi dreapta, ‘NTELEGI? Cu semnalizatul stanga de pe banda inainte si la dreapta nu te pot convinge.

  • #cristy sb
   Esti chior? Unde naiba am zis eu ca semnalizarea e optionala…

 5. Nu te supara, tu cu ce semnal intri in giratoriu cand mergi inainte? Faptul ca dupa ce intra in giratoriu nu mai semnalizeaza iesirea (cu semnal de dreapta) e un alt aspect pe care, da, poti sa-l subliniezi ca fiind incorect.

  38 de voturi… pentru?

  • Ca sa intelegi mai bine ce si cum, detaliez putin:

   1. daca vii pe banda 2 sa mergi inainte intr-un giratoriu ca cel din imagine semnalizezi stanga la intrare pentru ca vei intersecta b1 in calea ta spre b2 din giratoriu apoi dreapta la iesire pentru ca vei intersecta din nou b1 din giratoriu in calea ta spre iesire.

   2. daca vii pe banda 1 sa mergi inainte (precum tirurile respective) este foarte corect sa dai semnal de stanga la intrare in primul rand ca sa semnalizezi faptul ca nu iesi pe prima la dreapta si in al doilea rand, cum au spus si altii mai sus, este posibil ca acel autotren sa incalece si banda 2 (a giratoriului) fiind foarte lung si sensurile giratorii prost gandite.

  • „este foarte corect sa dai semnal de stanga la intrare in primul rand ca sa semnalizezi faptul ca nu iesi pe prima la dreapta” unde scrie asta in codul rutier?

   nu conteaza pe care iesi la dreapta, semnalizezi dreapta atunci cand iesi
   nu se semnalizeaza stanga in giratoriu decat cand schimbi benzile (TIR-ul o face corect pt ca incaleca b2)

  • Am zis corect pentru ca nu este o semnalizare care ar incurca sau influenta in rau circulatia. Din contra, dupa parerea mea, ajuta, chiar daca scrie sau nu in codul rutier. Stanga oricum nu poate sa faca de pe acea banda (la a 3-a iesire)

  • #flat
   Cind intri in sensul giratoriu (de pe oricare drum) semnalizezi dreapta daca iesi din el pe primul drum, iar daca iesi pe al doilea sau pe al treilea (al n-lea) semalizezi stinga ca sa te vada ceilalti soferi de pe drumurile intersectate ca ”le tai fața” legal si sa-ti acorde prioritate, dupa care semnalizezi dreapta cind iesi. Orice alta procedura inseamna mirlanie.
   Faptul ca ai sau nu loc pe banda, dublind TIR-ul, e numai vina drumarilor ca le-au proiectat cu curul si nu e recomandat sa faci asta.

  • Trafficshow
   – Semnalizarea excesiva încurcă, dacă erai în paralel cu cineva și ala semnalizează stânga te aștepți sa schimbe banda peste tine
   – Legal poți sa te învârti pe banda 1 în giratoriu pe termen nedefinit
   – Nu exista „stânga”, giratoriile pot avea 3, 4, 5, 10, 17 ieșiri. Ieși pe care dorești cu semnal dreapta, punct.

   Jeanbart
   – Ceilalți șoferi trebuie să-ți dea prioritate oricum. Pentru ca ești în giratoriu.
   – Nu pot exista decât 2 situații: ieși sau nu ieși. Dacă ieși semnal dreapta. Dacă nu ieși ceilalți trebuie sa dea prioritate. Nu sa se bazeze pe presupunerea (aberantă) ca dacă nu dai semnal stânga iesi și pot sa se bage ca cu tupeu

  • #FLAT
   Citeste cu mai multa atentie. Am scris „taiat fata” LEGAL. Ca multi habar nu au de prioritate de stinga in giratoriu…

  • mai bine nu raspundeai… vazand ceea ce ai scris, mai ales: „Legal poți sa te învârti pe banda 1 în giratoriu pe termen nedefinit” – nu stiu daca sa rad sau sa plang stiind ca exista sansa sa dam peste unul ca tine in trafic…

  • Esti cam increzut, pustiule.

  • jeanbart eu ma refeream la raspunsul lui flat… citeste cu atentie

 6. Tiristii semnalizeaza stanga pentru ca un idiot (ca sa folosesc acelasi termen pe care l-ai folosit la adresa lor) ca TINE sa stie sa nu intre pe langa ei (daca un giratoriu nu e proiectat cum trebuie, un autotren de-ala lung nu isi poate tine banda in el, garantat ajunge pe ambele).
  Putin off-topic: cand esti pe drum cu o banda pe sens si un tir din fata ta iti da semnal dreapta cand il poti depasi/semnal stanga ca sa nu te bagi atunci stii de ce foloseste semnalizarea, sau si atunci te minunezi de ce semnalizeaza dreapta dar nu opreste?

 7. Daca aia sunt „idioti” pentru simplul fapt ca au semnalizat stanga, atunci cum se numesc aia care taie benzile in giratoriu asa cum au ei chef?

 8. Cristy SB ai ceva cu tiristii? 😐

 9. Pentru fanii semnalizării stânga în sensul giratoriu Dați-mi și mie un articol de lege care prevede asta.

  P.S.
  Tâmpenia asta am vazut-o cu precădere în românia. În vest nu se face.

 10. AragazCuBuleDeAer

  Am folosit experimental aceasta manevra atunci cand cel din spatele meu nu folosea deloc semnalizarea la schimbarea directiei de mers, semnalizam opusul manevrei…ce sa vezi , in cele mai multe din cazuri masina cu pricina incepea sa folosesca semnalul. :)))

 11. Multi tiristi semnalizeaza stanga in giratoriu, pentru ca „burghiele” sa nu se bage pe langa ei in interiorul sensului. Faptul ca au uitat sa semnalizeze dreapta la iesire, este partea a doua.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!