It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Toate in cinci minute

Adăugat de Un_aradean
Raportează ca șters! 30

Link Google Maps pentru intersectia de la faza a 3-a:

View Larger Map

Un printscreen de cum vedea masina albastra intersectia:
Untitled

Si un stop cadru-dint-o filmare de saptamana aceasta:
Untitled2

11 comentarii

 1. La ultima faza:
  (2) Semnalul de culoare galbena intermitent permite trecerea, conducatorul de vehicul fiind obligat sa circule cu viteza redusa, sa respecte semnificatia semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie aplicabile in acel loc
  In acel loc eu vad marcajul stop pe asfalt, cel cu audi are cedeaza, se aplica prioriate de dreapta.

  • Cel cu audi avand cedeaza, trebuie sa cedeze doar celui care vine din stanga lui, adica autorului, o intersectie semnalizata „ca la carte”

 2. La ultima faza este sens giratoriu. Eram in sens de ceva vreme :). Am si incercuit semnul ca sa se vada mai bine despre ce este vorba.

  • Legea spune ca semnele de circulatie sunt valabile pana la prima intersectie daca nu sunt alte precizari, sensul acela giratoriu nu este marcat la fiecare intrare comform legii.

   Din punctul tau de vederea ai dreptate, dar cel cu audi nu are nici un semn care sa-i arate ca intra in sens giratoriu (am verificat) si el va interpreta ca are prioritate. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni aici se pot vedea cateva exemple de giratorii: http://beranger.org/giratorii/
   Daca nu as fi avut probleme de genul nu scriam nimica.

 3. @nickart
  ”dar cel cu audi nu are nici un semn care sa-i arate ca intra in sens giratoriu (am verificat) si el va interpreta ca are prioritate”

  Daca nu cumva sunt inca sub influienta paharului de rachiu baut aseara, caz in care vorbesc prostii si te rog sa ma scuzi si sa ma ignori, am si eu o mica observatie (daca e vorba de faza cu albastruiul):
  Daca dai stop cadru la 1:20–1:21 O sa vezi ca pe stalpul(dat cu var) din dreapta albastruiului e un triunghi cu varful in jos. Pe stalpul din stanga lui(vopsit verde) are tot un triunghi cu varful in jos.
  De ce ar interpreta ca are prioritate?

 4. @nickart: am editat postarea putin introducand niste element suplimentare. Sper ca esti lamurit pe deplin acum.

 5. Intersecția cu sens giratoriu este semnalizată prin indicatoare rutiere în următoarea ordine:
  1. „Presemnalizarea direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu“;
  2. „Presemnalizarea intersecției cu sens giratoriu“;
  3. „Intersecție cu sens giratoriu“- la maxim 15 m înaintea intersecției

  In cazul de fata lipseste indicatorul de la punctul 3:ESTE INDICATOR DE OBLIGARE
  Se amplaseaza inaintea unei intersectii cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersectiei. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa acorde prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei.
  ACEST INDICATOR LIPSESTE CU DESAVARSIRE.

  Daca cineva vine dinspre strada PARIS (si nu cunoaste zona) habar nu are ca intra intr-un sens giratoriu, dintr-un motiv simplu, lipseste indicatorul de circulatie pt sens giratoriu de la punctul 3. Doar pe Calea Romanilor este „Presemnalizarea intersecției “ (cel din poza). care este INDICATOR DE AVERIZARE :Se amplaseaza cu 50-200 m inaintea intersectiilor cu sens giratoriu. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza.

  Administratorul drumului este un pic varza.
  Sper ca m-am facut inteles

  • @nickart: noi despre ce discutam acuma: de faptul ca individul nu mi-a acordat prioritate, sau facem teoria relativitatii ? Am o precizare: pe Romanilor este indicator de presemnalizare, pe Mucius Scaevola este indicator de presemnalizare, pe Tribunul Dobra idem. La intrarea de pe str. Paris pe Romanilor este un mare semn STOP, urmat imediat de un mare CEDEAZA TRECEREA. La fel si de pe b-dul Decebal: cedeaza trecerea la intersectia cu Tribunul Dobra, urmat imediat de cedeaza trecerea la intrarea in giratoriu. Ca-ti place, ca nu-ti place e giratoriu. Pot sa ma invart in el o ora intreaga si cei ce vor sa intra in el trebuie sa-mi dea prioritate si cel mai important este faptul ca din orice directie vi ai semn de CEDEAZA TRECEREA la intarea in el. Singura chestie discutabila e lipsa indicatorului specific de SENS GIRATORIU.

 6. evident + …Biciclistul avea nevoie de o palinca ca sa mearga drept … 😀

 7. @Un_aradean 0:14 si 0:29 Linii Nazca pe asfalt 😀
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!