Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

319,00 lei

319,00 lei

Vezi detailii

Din trafic #19 „Mi-a dat de m-a julit”

Adăugat de Paul_Fly
Raportează ca șters! 53

Din trafic #19 „Mi-a dat de m-a julit”

3 comentarii

 1. Cum trebuie „citite” marcajele de la 00:09? Sunt doua benzi; B2 intra in giratoriu iar B1 trece pe langa. Ambele au marcajul gresit:
  -B2 are obligatoriu INAINTE
  -B1 are obligatoriu DREAPTA

  Ce inseamna INAINTE la intrarea intr-un giratoriu? Invartirea intr-un giratoriu se cheama oare ca faci STANGA continuu sau ca mergi INAINTE el fiind o intersectie in care miscarea obligatorie e de giratie cu iesiri doar spre dreapta?

  Dupa cum se vede B1 nu poate face STANGA (impropriu zis, vezi motivul mai sus) ca sa intre in giratoriu. Dar B2 o poate face?

  Daca ies pe prima iesire asa cum a facut Ford-ul, am mers INAINTE sau nu? Dar autorul nu a mers tot INAINTE de pe B1?

  E o fractura de logica…

  PS E a doua oara cand un comentariu imi dispare la un timp dupa ce l-am publicat. Daca si a treia oara se intampla atunci trebuie facuta pe aici o sfestanie impotriva acestor „minuni”.

  • Gresit. Si nu e nicio fractura logica acolo.
   Pe scurt semnificatiile sagetiilor inseamna asta in general: La dreapta, parasesti giratoriul la prima iesire (asta include si bansa speciala care ocoleste giratoriul la dreapta si nu mai intri in giratori – dar tot de intersectia respectiva apartine); inainte il parasesti la a2a iesire (giratoriul il vezi ca pe un drum cu prioritate. tu esti pe o strada secundara si vrei sa intri pe drumul prioritar si sageata iti zice ca e obligatoriu inainte adica nu poti sa faci dreapta la prima si sa iesi la prima iesire); la stanga parasesti giratoriul la a3a iesire.
   Totul e absolut logic, doar trebuie sa intelegi uns ens giratoriu. Atata tot

  • Banda care „ocoleste giratoriul” NU face parte din el.
   Motivatia:
   -semnele de circulatie se pun pe partea dreapta, de obicei, sau se dubleaza optional pe stanga. In video apare foarte clar ca in giratoriu intra numai B2.
   -in plus B1 nici nu are Cedeaza la intrare.

   Daca nu se observa fractura o mai detaliez:
   -autorul si-a pastrat drumul, el neavind nici o alta posibilitate
   -autorul a mers practic spre inainte, in schimb sageata il obliga la dreapta (ca sa obligi CEVA trebuie sa ai cel putin o alternativa la acel CEVA pe care sa o interzici; altfel nu mai e obligatie)
   -cu o astfel de semnalizare orice curba e o schimbare de directie
   -Fordul a iesit din giratoriu virand dreapta (asa se iese din orice giratoriu) dar sageata il obliga spre inainte
   -sa imi defineasca si mie cineva ce inseamna INAINTE intr-un giratoriu.
   -din moment ce ambii soferi si-au continuat drumul in mod identic cum pot avea cele doua benzi sageti cu semnificatii diferite la deplasari identice

   De unde e regula asta cu: „inainte il parasesti la a2a iesire”. De ce nu la iesirea a Z a? Sa nu-mi zici ca interpretezi strict geometric.
   Sa presupunem ca Fordul facea o rotatie completa de 360 de grade in giratoriu. Banuiesc ca esti de acord ca avea tot dreptul din lume. Putea apoi sa-si continue drumul, asa cum de altfel a si facut-o in video? Sunt convins ca vei spune DA, putea.

   Si atunci ce dracu cauta acea sageata inaintea giratoriului din moment ce pot oricum sa ies pe prima iesire sau oricare alta pt ca de aia e giratoriu?
   Semnalizarea asta iti da impresia ca nu ai avea voie sa te invarti in giratoriu ci sa iesi fix pe prima iesire…

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.