Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

319,00 lei

319,00 lei

Vezi detailii

…de prin trafic adunate…5

Adăugat de big.ursu
Raportează ca șters! 29

Trecand peste restul de „banalitati” (trecut pe rosu, aruncat gunoi in trafic etc)…doua faze mi-au retinut atentia:

1. Soferul dubitei oare nu are si el oaresce probleme la mansarda ??

2. In Craiova (si nu numai) s-a incetatenit printre purtatorii de girofar obiceiul de a abuza de acest privilegiu. Cazul prezentat nu este singular. In cazul de fata….a fost o urgenta sau nu ???

11 comentarii

  1. nu sunt un fan al semnalelor sonore in permanenta pe masinile de interventie, chiar daca sunt in misiune… adica, sa le foloseasca unde au ceva probleme in trafic, la intersectii, etc dar sa mergi pe bulevard cu 2-3 benzi, fara trafic, cu ele pornite mi se pare inutil si deranjeaza.

  2. lazySpecialist

    @florin nu sunt de acord cu tine (și nici cu șoferii de ambulanță care practică acest stil de avertizare), nu există drumuri publice fără trafic decât cele închise. E cel puțin la fel de important să avertizezi o urgență când circuli pe un drum care nu e aglomerat 🙂
    Sirenele în niciun caz nu sunt inutile iar la partea cu deranjul e adevărat, deranjează, mai ales că sună dispersat (ar fi mai bune unele care emit semnale sonore orientate în direcția de deplasare – am întâlnit undeva astfel de sirene, după ce trece ambulanța abia că le mai auzi).
    Când o viață omenească e în pericol consider că deranjul e justificat indiferent de ora din zi sau de locație.

    Sunt curios dacă în țările din vest se procedează la fel pentru a diminua deranjul, poate ne lămurește cineva 🙂

  3. @lazy,

    Legat de ultima ta fraza.
    http://www.youtube.com/watch?v=fit2IxuG5lY

    _
    Orice deplasare a politiei, salvarii, pompierilor este o urgenta, chiar daca deplasarea nu constituie necesitatea ducerii sau aducerii a unui bolnav la un punct (in cazul ambulantei). Chiar daca transporta un pacient pentru dializa (care nu este o urgenta), cu cat ambulanta ajunge inapoi la sediu pentru a prelua alte cazuri cu atat e mai bine.

    Deci, daca sunt intr-o deplasare iar necesitate de a ajunge dintr-un punct A in B este mare (chiar daca nu este o urgenta in realul sens) tot trebuie sa aiba regim prioritar si atunci se folosesc de sirene.

  4. Ursul Grizonat

    In Bucuresti sunt doar unii, provati care baga goarna ca disperatii non-stop. Se poate circula si fara. Streseaza si pacientul iar daca e ruda de suferinta cu ala de dadea din membrele superioare pe la 1:36, sa vezi distractie. Sirena se poate porni si doar cand e strict necesar. Tine mult si de cat de atenti si binecrescuti sunt ceilati participanti la trafic.

    La 2:54 aveai pietonul langa bordura. Nu poti spune ca era mascat de ala cu Ficatul alb.

  5. Pietonul avea rosu.

  6. ochifaradioptrii…sa luam in considerare si bunul simt,si faptul ca Politia da amenzi usturatoare(sau arest)…si soselele au latimea necesara …cat de degajat si cat de „bine” se circula…la noi daca se face o banda de urgenta in oras(daca au unde)…e plin de masini parcate…(vezi Bdul Basarabiei spre Replublica…)

  7. Ursul Grizonat

    Semaforrizare pentru Ghita Muresan ?

  8. D’apoi nu eu am pus semafoarele..:)

  9. GoguAfumatu

    @lazy specialist: pe la noi prin TR exista obiceiul ca autospecialele dotate cu girofar si sirena (inclusiv Politia si ISU) sa foloseasca doar girofarul in mod normal, iar sirena atunci cand e absoluta nevoie. Mai nou, la autospecialele ISU au sirene cu control de volum. In zonele populate si la ore cand oamenii dorm, sirena functioneaza la 25% (aproximare personala) din volumul normal.
    Chestia asta cu semnalele acustice pornite doar in anumite conditii cred ca e ok (cel putin in traficul nostru de provincie). Merge pe principiul „daca putem sa ne facem treaba fara sa deranjam prea mult cetatenii, de ce nu?”

  10. Asadar si prin urmare…nu ma deranjeaza sirena (fie ea de politie, jandarmi, salvare, pompieri, procuratura etc) – cata vreme este folosita justificata.

    @ochifaradioptrii – afirmatia ta cum ca orice deplasare a „purtatorilor de sirena” este o urgenta nu este fondata. Pe acest principiu, atunci cand la semafor apare vreo masina „purtatoare”, eu trebuie sa ma dau la o parte. Pentru care motiv ? Parerea mea este ca legiuitorul a fost un pic destept (nu prea mult) si a prevazut un sistem „anti-abuz” – daca soferul nu are chef de stat la coada la semafor, pam-pam sirena si s-a rezolvat treaba ! Nu e prea corect…

    Din principiu, atunci cand vad girofar incerc sa fac loc/opresc – dupa posibilitati. Nu importa faptul ca asociata cu girofarul e si o sirena. Dar nu pot sa ma gandesc ca poate totusi, nu tot timpul este o urgenta si eu si restul de participanti la trafic suntem luati de fraieri.

    Inchei pe un ton optimist, sperand sa vad cat mai putine „purtatoare” pe strazi, din motiv de .. lipsa situatii urate.

    Drumuri bune !

  11. lazySpecialist

    @ochifaradioptrii și GoguAfumatu mulțumesc de raspusuri; sunt 100% de acord cu spusele lui big.ursu de mai sus.

    Ar mai fi de precizat că mi se pare o idee foarte bună controlul volumului la sirenă. Din păcate în legislația română (nu știu dacă și în alte state) autospecialele au prioritate doar atunci când folosesc semnale luminoase ȘI acustice, de asta am zis că în caz de urgență ar trebui folosite ambele, fără întreruperi.

    Pentru @ochifaradioptrii afirmația ta de care a vorbit și big.ursu era fondată în mileniul trecut, când șoferii vehiculelor de acest tip nu știau dacă sunt așteptați la destinație pentru o altă deplasare/urgență.
    În zilele noastre (datorită progresului în tehnologie și comunicații) în cazul în care spre exemplu un spital e în pericol să rămână fără vehicule disponibile în caz de urgență, poate comunica asta șoferilor care nu se deplasează în regim de urgență. Aceștia din urmă vor trece în regim de urgență, toate bune și frumoase 🙂

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.