It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Trec ambulantele, accident

Adăugat de dooh
57

Ce se intampla atunci cand trec din directii diferite mai multe ambulante aflate in misiune? Exact, accident.

A se vedea si bizonul ce trece pe rosu in spatele salvarii.

13 comentarii

 1. A se vedea si dubistu si ala din fata lui care intra in intersectie pe rosu la 1.40. Este jungla in intersectia aia, Nu se respenta nici o regula de circulatie posibila. Asta se intampla cand politia e total depasita de situatie, iar pe drumurile patriei se aplica doar regula tupeului.

  • Intersectia Morarilor/Pantelimon este o porcarie! Subscriu!
   In intersectia cu pricina exista 2 benzi pentru stanga si 2 pentru inainte, din care B1 este ocupata cu masini parcate in spic. Daca te incadrezi corect… ai pierdut. Asa ca se circula la mica intelegere! Toate bune….

  • E depasita de situatie: radarul nu a inregistrat nimic.

 2. Pai nu ambulantele s-au ciocnit.

 3. Pare ca nu vede ambulanta de autobuz care se pune cu 2 3 secunde inainte in miscare. Acum de ce nu o si aude..e alta discutie

  • Nu am inteles de ce s-a pus autobuzul in miscare atunci…
   In alta ordine de idei, oare cand o sa implementam si noi macar in intersectiile mari sisteme de Traffic signal preemption? Ca in statele civilizate exista de mult, in unele chiar de vreo 40 de ani.
   Se apropie ambulanta, se face rosu pentru toti ceilalti. Iar daca sunt doua ambulante, ar sti sa gestioneze si situatia asta.

 4. Primul accident in care am fost vreodata implicat a fost din cauza ca veneau 2 ambulante din directii diferite.

  Eu eram pe B3 din 3 vroiam sa fac stanga s semaforul meu era pe rosu, am auzit sirenele de ambulanta, am vazut-o in spate si fiind singur pe banda am tras in fata pe trecerea de pietoni sa ii fac loc. Pe contrasens era o singura banda de autobuz care avea verde, dar autobuzul s-a oprit in intersectie sa astepte sa vada pe unde o ia ambulanta. Cand a vazut ca eu ii fac loc a inaintat.. dar ce nu am vazut noi dau au vazut cei din stanga e ca din dreapta venea pe contrasens alta ambulanta in misiune. In stanga era o camioneta care a tras pe dreapta ei ajungand pe aceeasi trecere de pietoni cu mine sa faca loc ambulantei pe care o vedea el. Eu eram mascat de autobuz si pana m-a vazut era prea tarziu. Eu am incercat sa demarez dar am evitat doar sa loveasca in usa mea si m-a lovit in usa/roata/aripa stanga spate.

  Ce vreau sa zic, si daca sunt 6 masini de toate pe strada, cand vin 2 ambulante in misiune e si greu sa iti dai seama care de unde vine si accidentele se pot intampla si din dorinta de a elibera traseul ambulantei cat mai repede nu doar din prostie sau neatentie… in clipul asta nu pare a fi cazul. Cand lovesti ambulanta in misiune si accidentul e in asa hal, e greu sa mai dai vina pe altcineva.

 5. Eram la accidente usoare sector 5, o pustoaica ca lovise un SMURD. Papusa, pe banda 4, olbigatoriu stanga a plecat talpa de la semafor cand s-a pus verde ca sa se bage pe banda 3 de inainte si a fost lovita de un SMURD cu sirena pornita, girofaruri etc. A declarat ca ea avea muzica data tare in masina, nu a auzit sirena si nu a vazut-o pentru ca ea avea masina in dreapta (cand statea la semafor)… Nicio masina nu a plecat de la semafor in afara de ea…

  I-a dat politistul de i-a iesit pe nas… vreo 900ron pentru nerespectarea marcajelor de obligare (singura le-a pus in schita), neacordare de prioritate cu accident inca 900 + 60 de zile fara permis, care s-au facut 120 ca avea mai putin de un an decand luase carnetul.
  Problema e ca si soferul de pe ambulanta a primit 60 de zile, ceea ce dpmdv e o prostie… adica in kkt, avem regim prioritar sau nu avem.

  • @florin din cate stiu eu, vehiculelor cu regim prioritar care se afla in misiune esti obligat sa le cedezi. Dar daca se intampla un accident sunt si ei de vina. Sa iti ilustrez o situatie: daca o masina de pompieri in misiune intra in intersectie pe rosu (totul ok) dar tu nu vrei sa ii cedezi si ai verde: daca te vede politia atunci ramai fara permis plus amenda, dar daca nu, pompierii n-au cum sa te loveasca sa te dea la o parte, ca doar nu o sa faca victime pe drum spre a salva alte victime. Are sens ce zic? sper ca da. Oricum daca ma insel rog sa ma corectati. Drumuri bune.

  • Art. 62
   (1) La intrarea in intersectiile unde lumina rosie a semaforului este in functiune ori indicatoarele obliga la acordarea prioritatii de trecere, conducatorii autovehiculelor prevazute la art.61 alin.(1) trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita pentru evitarea producerii unor accidente de circulatie, in caz contrar urmand sa raspunda, potrivit legii.
   (2) Cand doua autovehicule cu regim de circulatie prioritara, care se deplaseaza in misiune avand semnalele luminoase si sonore in functiune, se apropie de o intersectie, venind din directii diferite, vehiculul care circula din partea dreapta are prioritate.

  • @bobitza – stiu foarte bine art. 62 si cred ca este unul dintre multele din Codul Rutier care trebuiesc amendate si puse la curent cu situatia critica in care este siguranta rutiera in Rromania, m-am saturat sa citesc despre modificari ale codului rutier care au legatura cu scaunul pentru copil si casca pentru biciclisti.
   @Claudiu – total de acord cu tine, sper ca in momentul in care o sa ai nevoie de o ambulanta pentru un parinte/copil al tau, sau de o autospeciala de pompieri ca iti arde casa, sa aiba parte pe drum numai de soferi care au exact mentalitatea asta “Ce daca e ambulanta, smurd, pompieri… eu am verde, doar nu o sa ma loveasca”

 6. Dar ambulantierul a oprit semnalele sonore cand este in intersectie sau mi se pare mie?

 7. @dooh 2:30 L-a sifonat destul de bine 🙁 +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!