It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Treci pe rosu, te opreste politia

Adăugat de MrSyc
Raportează ca șters! 30

13 comentarii

 1. Ai noroc că nu te-au văzut și pe tine.

 2. Nu ai facut nimic, doar ai trecut de pe o banda pe alta pe linia continua :)) Linia continua care separa benzile unui sens are aceeasi „valoare” ca linia continua dintre sensuri 😉

  • Asa e. Autorul a facut o super mega mare ilegalitate. Sa fie huiduit in piata. Omorat cu pietre. Ars pe rug. Daca omora 3 copii si o femeie.
   PS: cred ca ai ratat faza in care aia erau opriti pe prima banda. Sau vroiai sa isi bea omul linistit cafeaua pana eliberau banda?

  • Si ala de pe rosu ar trebui ars pe rug :)) batut bine inainte etc etc

   Apropo se scrie VOIAI !

  • Nu am ratat, am raspuns doar la intrebarea „facand ce?”

  • valyo, se putea încadra pe B2 din timp, se vede foarte clar pe filmare. Linia continuă se respectă obligatoriu. Da, a facut o „super mega mare ilegalitate”. La fel ca trecutul pe roșu.

   P.S. Du-te și caută în lege ce înseamnă oprire. Putea să depășească legal după trecerea pentru pietoni. Sau să se încadreze înainte, din timp. Simplu. Nu suntem la bazar.

 3. timemachine cred ca e indicat sa recitesti codul, regulamentul de ce nu si unele raspunsuri, interpretari venite din partea politiei rutiere:

  Din cod
  Art.6. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
  35. vehicul – sistemul mecanic care se deplasează pe drum, cu sau fără mijloace de autopropulsare, utilizat în mod curent pentru transportul de persoane şi/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări;
  Din regulament
  Art. 120. – (1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
  i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere;
  Art. 132 – Conducătorul vehiculului al cărui mers înainte este obturat de un obstacol sau de prezenţa altor participanţi la trafic, care impun trecerea pe sensul opus este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a permite trecerea vehiculelor care circulă din sens opus.

  Pentru ajutor iata o adresa si raspunsul BPR

  ”Buna ziua,

  Avand in vedere dezbateri aprinse in cadrul comunitatilor online va adresez rugamintea de a lamuri 2 situatii de trafic frecvente care poate duce la suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 zile:

  Situatia de trafic #1: pe un drum cu o singura banda pe sens despartite de linie continua stationeaza un autovehicul care nu poate fi depasit fara a calca linia continua.
  Pe de o parte, conform regulamentului incalcarea liniei continue duce la suspendarea permisului pentru 30 zile,
  Pe de alta parte, conform Art. 132. (Conducătorul vehiculului al cărui mers înainte este obturat de un obstacol sau de prezenţa altor participanţi la trafic, care impun trecerea pe sensul opus este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a permite trecerea vehiculelor care circulă din sens opus), ocolirea unui obstacol nu este interzisa si este descrisa exact modalitatea in care se poate face aceasta ocolire.

  Situatia de trafic #2: pe un drum cu o singura banda pe sens despartite de linie continua circula un vehicul cu tractiune animala care nu poate fi depasit fara a calca linia continua. Conform regulamentului nu poate fi depasit, insa in acest fel se creaza congestie de trafic. Caruta in miscare se poate considera obstacol in sensul Art. 132 sau nu?

  In situatiile descrise care sunt obligatiile si posibilitatile celui care doreste sa faca manevra de ocolire a vehicolului stationat (sau carutei) pentru a efectua aceasta manevra legal, fara risc sa ramana fara permis. Pornim de la premisa ca manevra de ocolire se poate efectua in siguranta (vizibilitate suficienta, timp si spatiu suficient).

  Va multumesc anticipat.

  Cu stima,
  Un platitor de taxe.

  Raspunsul oficial (dealtfel foarte prompt)
  La petiţia dumneavoastră adresată, prin e-mail, conducerii Brigăzii Rutiere şi înregistrată cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:
  Referitor la prima situaţie expusă, art. 142, lit. h) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 republicat interzice oprirea voluntară a vehiculelor „în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj.”
  Art. 132 din acelaşi act normativ vine în completare şi stabileşte modalitatea în care se poate efectua depăşirea în cazul unui obstacol sau a unui vehicul staţionat în partea carosabilă.
  Referitor la cea de-a doua situaţie expusă, şi anume în cazul în care întâlniţi un vehicul cu tracţiune animală, art. 120 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 republicat stabileşte singura excepţie în care un astfel de vehicul poate fi depăşit cu încălcarea marcajului continuu care desparte sensurile de circulaţie.
  Astfel, conform prevederilor art. 120, lit. h), „pe pasaje denivelate, pe poduri şi în tuneluri, prin excepţie, pot fi depăşite […] vehiculele cu tracţiune animală […], dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 m.”

  sau o interpretare …
  ”deși dpdv al decretului rutier nu este legal, pentru ca nu este precizata excepția, deoarece este caz fortuit, este legal sa depășești.”

  • @catalln Total de acord cu răspunsul polițiștilor. Este perfect logic și clar, dar nu se aplică în acest caz.

  • @catalln stai linistit ca nici autorul nu cunoaste legile expuse de tine, conduc zilnic in Iasi si pot sa confirm faptul ca iesenii sunt printre cei mai prosti soferi pe care-i poti gasi, pana si aia din VS si BT sunt mai civilizati ca ei. Ar trebui filmat zona Podu Ros si vezi ieseni cu merg de pe banda 1 direct in banda 3 ca pe camp, ca probabil asa sunt obisnuiti ei sa mearga. Praf!

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!