Trotinetiști mici

Adăugat de Soft EDU
Raportează ca șters! 15

Câand se va reglementa prin lege haosul circulației cu trotinete și biciclete?

Era cât pe ce să îi lovesc, iar cel de-al doilea pui de animal chiar ar fi meritat-o.

5 comentarii

 1. Este reglementat in lege, insa aproape nimeni nu o respecta si nu se dau amenzi.

  • Da, problema e ca ambii m-au vazut, au ALES sa treaca pe rosu calare pe trotinetele alea, ba chiar cel de-al doilea a ales sa si injure. Aproape ca regret ca nu l-am trantit cu ratul de aslfalt pe boracul nr. 2 cel putin.
   Cand alegi asemenea actiune, iti si asumi consecintele. Nu e vorba de neatentie aici, ci de nesimtire de animal. Pui de animal.

 2. Azi era sa iau in portbagaj un sofer idiot care a vazut galben si a accelerat. Eu am franat lin si am oprit la semafor care era rosu de vreo 3 secunde cand am oprit. El claxona ca imbecilul ca trebuia sa iau pietonii ca la popice.

  Tot azi, de data asta eram pe jos. Treceam pe verde si 2 imbecili unul pe rosu altul pe verde intermitent (unul venind din spatele meu altul din stanga mea) au trecut ca Max Verstappen prin balta de pe trecerea de pietoni si m-au facut ca o cocina cu noroi. Cel din stanga a primit o indoitura in usa la urmatoarea intersectie… celalalt doar un semn cu multa carne. M-am dus dupa cel care mergea in directia in care mergeam eu.

  Ce vreau sa spun e ca haosul e de toate partile si reglemantari exista, trebuie aplicate… de toate partile. Diferenta e ca idiotii cu trotinete sunt periculosi mai ales pentru ei (dpdv fizic) si ultima data cand am verificat, nu imi imputeau aerul sau lasau balta de ulei sau alte lichide unde parcau. Si daca trotineta sta pe trotuar, sigur ai loc de ea.

 3. Cine a facut indoitura in usa?
  Diferenta e ca soferii raspund in baza codului rutier si bazat pe faptul ca sunt majori.
  Trotinestii nu au reglementari suficiente, si daca au – nu raspund pentru ca sunt minori. Cele pe care le au sunt problematice: daca treci alaturi de „zebra” calare pe trotineta da, e dreptul tau, dar daca o faci in viteza e foarte posibil sa fii lovit, si pentru tampenia ta sa raspunda un om nevinovat.
  Am „ratat” acum o luna coliziunea cu un cretinel care a tasnit cu cel putin 40 km/h de nicaieri, abia iesisem de dupa o duba care imi obura vizibilitatea, daca nu avem 2 km/h il luam din plin pe animal.
  Un dosar penal de vatamare corporala e mult mai usor de „obtinut” in urma coliziunii cu o trotineta care nu lasa balta de ulei si care nu iti impute aerul.

  • Trotinetele electrice au (plus-minus) aceleasi reglementari ca si bicicletele iar trotinetele nelectrice sunt asimilate pietonilor.
   Articolul 72:
   (5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construcție specială, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau împingerii cu mâna, cele care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role fără mijloace de autopropulsie, precum și cele care conduc vehicule a căror viteză maximă prin construcție nu depășește 6 km/h și sunt echipate cu un motor electric.

   Articolul 41:
   (3) Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

   Mai sunt si alte reglementari dar in mare cei cu trotinete electrice au aceleasi obligatii ca si un biciclist.

   Dosarul penal este de cercetare, daca il lovesti si esti nevinovat nu se intampla absolut nimic din punctul tau de vedere legal vorbind. Am evitat bibiclisti care mi-au sarit pe trecere in fata in viteza comparabila cu cei 40 de km/h de ii mentionezi tu. De aia daca trecerea are pista de biciclete, incetinesc pana pot sa vad departe pe pista cat sa nu ma trezesc cu Bagnaia pe trotineta electrica sau Peter Sagan in sprintul de pe Champs Elysee in fata. In rest prefer sa fiu mai atent la cei carora trebuie sa le dau prioritate si pe cei in ilegalitate ii evita in limita posibilitatilor.

   Singura aplicatie cu adevarat ecologica a vehiculelor electrice e blamata din cauza ca sunt si idioti care le folosesc… repet: „idiotii cu trotinete sunt periculosi mai ales pentru ei”.

   Indoitura in usa eu am facut-o… m-am dus special dupa el sa ii zic de ma-sa si cat de prost l-o crescut. El astepta la semafor eu am trecut pe trecere prin fata lui si i-am transmis gandurile. El a ales sa reactioneze prin scuipat si intimidare (s-a facut ca ma loveste cu masina) si nu am reactionat chiar bine, mai ales ca a fost smecher cu usa incuiata, iar la cum arat daca strigam „Allah Akbar!” fugea toata strada 😆

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.