It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Un exemplu de AȘA DA

Adăugat de johnnyM
Raportează ca șters! 45

14 comentarii

 1. Altii se bagau in fundul tau si eventual, mai si claxonau

  Drumuri bune ! ” + „

 2. Asa nu! Cand gasesti un loc de parcare, semnalizezi intentia de a parca acolo prin pornirea semnalizarii corespunzatoare partii pe care se afla locul, ca sa fie clar pt cel din spate ce vrei sa faci. Cat traim, invatam! 😉

  • Pornirea avariilor când vrei să parchezi am învățat-o, în urmă cu vreo 30 de ani, de la un șofer profesionist. Nu mi-a picat bine când a oprit în stradă, s-a dat jos, a venit la geam și mi-a explicat (pe un ton blând) că așa se face. Când pornești semnalizarea poate vrei doar să coboare un pasager, de exemplu.
   Nici acum nu mă consider atoateștiutor dar na, așa e, cât trăim învățăm.

 3. Pe asta cu avariile cand parchezi unde ai invatat-o?

 4. Normalitate

 5. justforfun

  Un exemplu de ASA DA?!! Deci daca cineva da in avarii in fata mea, ii las loc sa parcheze … ca sigur asta vrea sa faca! Daca semnalizeaza dreapta, in schimb, ma duc in portbagajul lui. Ca sigur nu parcheaza! Ca asa ai invatat tu de la un profesionist acu’ treij’ de ani. Tot de AG si ala, probabil!

 6. Asa m-am certat eu cu o cucoana, a pus avariile lângă 2 locuri de parcare laterala, am stat 10 secunde în spatele ei, după care am băgat mașina cu fața în parcare, după care coboară nervoasă ca nu am văzut ca vrea sa parcheze? (deși erau 2 locuri). Acum după mai bine de un an realizez ca s-ar putea sa fiti rude.

  Oricum la modul cel mai serios, dacă luminile de avarie sunt de AVARIE, de ce le-ai pune când parchezi? Nu ai nici o avarie (defecțiune).

  Totodată cum sa consideri ca dacă pui avarii înseamnă că parchezi și dacă dai semnal dreapta înseamnă că lași pe cineva?

 7. Bântui de vreo 10 ani pe TT. Aproape zilnic am intrat pentru a viziona postările user-ilor. Cunosc Gigeii sau H.(așii) de pe aici și nu mă afectează răutățile lor. Nu voi intra în polemici cu aceștia. Mă rezum la un ultim mesaj legat de luminile de avarie.
  Da, unii le folosesc mai mult pentru a semnaliza doar AVARIEREA în spatele vehiculelor din parcarea de pe dreapta, blocându-i atât pe aceștia cât și Banda 1 de pe sensul de mers [deși 7m mai în față sunt 2 (DOUĂ) locuri de parcare libere], pentru ca să-și ia șoferu’ o cafea de la „aparat”, un pachet de țigări și doi covrigi. Și pentru că el „poate”, imediat se activează spiritul de turmă și se mai „avariază” câțiva în spatele lui. E bine când prindeți semaforul de mai multe ori și stați în coloană cu zecile de minute pentru că trebuie să executați „fermoarul” din cauza acestui tip de folosire a luminilor de avarie?
  Eu le folosesc pentru avertizare, așa cum am exemplificat în video, pentru oprirea bruscă în trafic (la autovehiculele mai noi pornesc automat), pentru a-mi cere scuze dacă am greșit (uite că am curajul să recunosc că, după aproape 33 de ani de permis, nu sunt perfect și mai greșesc) și pentru a mulțumi atunci când sunt ajutat. Și mai sunt câteva cazuri, mai puțin importante, în care le folosesc.
  P.S. La una dintre mașinile deținute anterior, luminile de avarie se activau inclusiv când se deschideau ușile. La actuala pornesc automat când cuplez mersul înapoi.
  P.P.S. Mai sus, un user mi-a urat „Drumuri bune!”. Mulțumesc pentru urare, domnule! Personal, consider că o urare de genul acesta ar trebui adaptată noilor vremuri, de exemplu: Drumuri fără șoferi agresivi!
  Observație: menționarea vechimii permisului nu este pentru a sfida pe mai tinerii colegi de trafic, dimpotrivă, le apreciez eroismul, stăruința și efortul depus și nu am nicio problemă în a ajuta un începător sau mulțumi unui tânăr pentru o facilitate acordată.
  Pentru că mândria și frustrările trebuie lăsate/aruncate înainte să urcăm la volan. De comportamentul nostru în trafic depind viețile celorlalți.

  • Eu îți spun că dacă eram în spatele tău erau mai multe șanse să înțeleg că vrei să parchezi dacă semnalizai decât așa cu aprinsul avariilor. Dacă ai mai fost în situația asta și ți-ai luat claxoane poate asta-i explicația.

  • Omule, ai gresit. Nu are rost sa explici ce intelegi tu, blabla. Ai gresit, daca esti inteligent intelegi de ce se foloseste semnalizarea si nu avariile si ai numai de castigat din asta. Daca nu, aia e, ramai unul dintre gigeii patriei care cred ca detin adevarul absolut, chiar si atunci cand este scris negru pe alb ce se foloseste si cand. Numai bine!

 8. ZegheTank

  Daca am vazut locul din timp, accelerez pana la el ca sa nu aiba timp sa ajunga cel din spate si prefer sa dau vreo unul-doua clipiri de avarie, apoi imediat semnal pentru partea pe care vreau sa parchez. In cele mai multe cazuri nu se lipeste nimeni de spate ca sa nu ma lase sa parchez.

 9. Art. 114 – (5) Luminile de avarie se folosesc în următoarele situaţii:
  a) când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă;
  b) când vehiculul se deplasează foarte lent şi/sau constituie el însuşi un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic;
  c) când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.
  (6) În situaţiile prevăzute la alin. (5), conducătorii de autovehicule şi tramvaie trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi şi în cazul în care această manevră este impusă de blocarea circulaţiei pe sensul de mers.

  Nu va mai luati de autor ac foloseste avariile cand parcheaza… e clar ca vrea sa transmita o informatie clar si la obiect. Imobilizat nu-i, remorcat nu pare din filmare… deci raman 2 cazuri:
  – autorul cand parcheaza e pericol pentru ceilalti
  – ii anunta pe cei din spate ca atata o sa dureze parcarea ca o sa se formeze coloana
  Cazurile nu sunt mutual exclusive 😆

 10. Saptamana asta am vazut cea mai penala faza. A doua masina din fata mea semnalizeza din timp dreapta pentru un loc de parcare, se incadreaza corespunzator, pune masina in unghi dar nu pana la capat si masina dintre noi incepe sa il ocoleasca… s-a lasat cu injuraturide morti si de raniti. 5 secunde trebuia sa mai astepte cel din mijloc, cinci

 11. Acum aratam si clipuri unde oameni se comporta normal? Imi amintesc cand au plus cosuri de gunoi in Central orasului si de la televizor au filmat oameni care au aruncat gunoiul in cos si le au felicitat.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!