Hai usor inapoi!

Adăugat de corsicanu
Raportează ca șters! 35

ATENȚIE: Conține limbaj licențios!

13 comentarii

 1. Art. 102
  (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
  22. săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic;

  Clasa a IV-a: de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1125 de lei la 2500 de lei.

  Art.99. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de catre persoane fizice:
  (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savârseste o fapta pentru care se aplica 2 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.a).
  Art.108. – (1) Savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe lânga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
  a) 2 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte:
  5. circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;

  Clasa I, 2 sau 3 puncte-amendă, respectiv 250 de lei sau 375 de lei.

  • Am sărit peste „folosirea incorecta a luminilor de drum” pentru că era „caz de egalitate”. E tot în Clasa I de sancţiuni.

  • DA…multumesc cunosc legislatia destul de bine.Mai exact ce ai vrut sa zici?

  • Eu? Nimic.
   Doar am precizat cum se sancţionează fiecare contravenţie din clipul tău.
   Poţi trage singur ce concluzie vrei.

 2. vad ca e mai grav daca injuri decat daca mergi pe interzis……

  • Depinde cum o iei. La mers pe interzis pierzi si permisul.

  • nu se pierde carnetul la mersul pe interzis(si-ar fi dorit unii pt care sensul unic are 2 sensuri, dupa propria lor exprimare).

  • Nu se suspendă permisul, se sancţionează cu două puncte de penalizare.

 3. Bobiţă@ Sa injuri un nesimtit este mai grav decat sa mergi pe interzis !!! Se vede ca au castigat psd-istii alegerile !!!

  • Nu eu am stabilit sancţiuniile. Că este mai grav sau nu..cert este că ambele sunt contravenţii. Unele pot fi făcute şi din culpă , altele pot fi săvârşite doar cu intenţie directă.

 4. Bravo Bobita. Hai sa sanctionam injuraturile cu ridicarea permisului iar mersul pe interzis, pe contrasens, pe rosu si depasirile pe linie continua sa fie premiate cu cate o felicitare in plic.

  • Nu am dat eu respectiva OUG, sunt alte persoane cărora trebuie să te adresezi în legătură cu nemulţumirile din conţinutul ei. Doar am precizat cum se sancţionează fiecare contravenţie din clip.
   Nu înţeleg de unde vine indignarea !? Legea nu se aplică în mod egal pentru toţi?

   Şi eu înjur în trafic în unele situaţii dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu ipocrit şi să le reproşez doar altora că încalcă legea dar să fac abstracţie de ce fac eu. În fapt, nu există niciun conducător auto care să nu fi încălcat la un moment dat regurile de circulaţie.

   Aşa e legea, bună, rea.
   De exemplu, infracţiuniile sunt fapte cu un pericol social mai mare decât contravenţiile dar amenda penală maximă este de 1000 lei iar pentru ocuparea unui loc de parcare rezervat la ADP, amenda este de la 1500 de lei la 2500 de lei.

  • Pai atunci hai sa aplicam legea peste tot. Temeinic. Si gandeste-te la cauzalitate. Daca bizonii ar fi amendati constant, s-ar mai potoli, deci n-ar mai fi prea multe cazuri in care cei care circula normal sa injure. Ce e mai periculos in trafic? Sa treci pe rosu sau sa-l injuri pe unul care a trecut pe rosu?

   Cat despre incalcarea legii, mai usor cu presupunerile. Eu nu inteleg sa incalc legea cu buna stiinta, drept care de cand am permis nu am platit nicio amenda contraventionala. Si am strans vreo 250.000 km in tara si in mai toata Europa. Si cred ca nu sunt singurul, si nici in minoritate.

   De gresit, am mai gresit. Neatentia. Se intampla oricui, nu suntem roboti. Dar niciodata n-am incalcat grosolan legea cu rea vointa. Si niciodata nu m-am pus pe mine mai presus de ceilalti. Cu totii suntem grabiti dar, cu exceptiile de rigoare (ambulante, pompieri, alte vehicule cu regim prioritar), graba unuia nu e mai presus decat graba altuia. De aia avem legi. Ca sa circulam fara sa ne sicanam unul pe altul. Si ca sa ajungem cu totii teferi unde avem de ajuns. E asa de greu?

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.