21 comentarii

 1. Iveco Stralis

  Un dubist idiot.

 2. nu ar mai avea loc astfel de accidente daca politia ar aplica prevederile codului rutier privind traversarea strazii de catre pietoni (mai ales atunci cand conducatorul auto are inregistrarea video):
  In OUG 195/2002 – cod rutier

  Art.72. –
  (3) TRAVERSAREA DRUMULUI PUBLIC DE CATRE PIETONI SE FACE perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, … NUMAI DUPA CE S-AU ASIGURAT CA O POT FACE FARA PERICOL PENTRU EI SI PENTRU CEILALTI PARTICIPANTI LA TRAFIC.

  adica daca pietonul nu ar pasi pe trecere pana nu e sigur ca conducatorii auto au oprit inainte de trecere. !! n-ar mai fi dintr-astia care FRANEAZA BRUSC !!
  mai ales ca in codul rutier exista O SINGURA OBLIGATIE de reducere a vitezei la trecerile de pietoni:

  HOTARARE nr. 1.391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
  ART. 123
  Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati .., in urmatoarele situatii:
  h) la trecerile pentru pietoni NESEMAFORIZATE, semnalizate prin indicatoare si marcaje, cand DRUMUL PUBLIC are CEL MULT O BANDA PE SENS, iar pietonii aflati pe trotuar, in imediata apropiere a partii carosabile, intentioneaza sa se angajeze in traversare;

  • @irolfus: din articolul 72 ai inteles ce ai vrut, si ai sters FIX partea pe care NU ai inteles-o, ca sa ti se lege cum iti convine tie…

   Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

   In limbaj simplu:
   Pietonul poate traversa NUMAI pe la trecerea de pietoni, amenajata si semnalizata.
   Daca NU exista una amenajata in locul respectiv, desi se afla in localitate, atunci are voie totusi sa traverseze, dar NUMAI pe la COLT, si NUMAI dupa ce se asigura.

   Deci daca are trecere amenajata, are PRIORITATE cand e angajat in traversare, conform aliniatului 2, si e obligat sa traverseze numai pe acolo. Orice alta traversare este ilegala.
   Daca nu are trecere, atunci are voie sa traverseze, dar numai pe la colt, si FARA PRIORITATE.

   Cat despre Art. 123, e foarte similar cu Cedeaza trecerea. Esti obligat sa incetinesti, iar daca e cazul trebuie sa acorzi prioritate. Nu sa treci cu 50 sau cu 70 printr-o intersectie in care nu ai prioritate, la fel cum nu treci cu viteza nici daca se apropie pietoni de trecere. In ambele cazuri incetinesti, ca sa poti sa opresti si sa le acorzi prioritate.

 3. Dubistul idiot , cert este ca ati fost luati prin suprindere amandoi de acea trecere de pietoni , pentru ca nu adaptati viteza la conditiile de trafic.
  Viteza mare , de indicatoare ne doare la copita , si dupa ne miram cand se face accident.
  Sa zici merci c-ai scapat de data asta , daca era vreun copil alergand pe trecere… te las pe tine sa reflecti la ce s-ar fi intamplat.
  Uba , uba vin 2 melteni. Unu a fost cu ghinion.

 4. Eu eram in spatele dubei, am vazut de departe doi pietoni care asteptau sa treaca si nimeni nu oprea la prioritate, cel cu turismul, cred Suzuki, sa hotarat in ultimul moment sa opresca la trecere, cel cu duba a franat,sa dus taras vreo trei metri, a incercat sa-l evite prin stanga dar nu a reusit si la lovit in spate pe Suzuki aruncandul dincolo de trecere.Cred ca nici unul din ei nu era atent la drum, msg,fb,etc, probabil.

  • „am vazut de departe doi pietoni care asteptau sa treaca” Asta semnifica atentia focusata la drum , nu pe telefon , nu pe mancat, nu pe te miri ce .

  • Cine a avut curiozitatea, a oprit si a vazut locul incidentului, a constatat ca urmele de franare aveau cel putin 6 metri. Eu i-am dat filmarea soferului din masina lovita si am fost de acord sa fiu martor, chiar daca au incheiat amiabila. Pe dubist l-am vazut de la Auchan Vitan, deoarece mi-a atras atentia masina pentru ca era lovita in fata. La intersectia de la IRA , a virat stanga de pe banda 2, unde este obligatoriu inainte. Mi-am dat seama ca este posibil sa faca o tampenie, deoarece l-am vazut in retrovizoare ca venea foarte tare. Mentionez ca inainte de trecerea de pietoni aveam aproximativ 70/75 km/h. Cei ce fac comentarii rautacioase sau dau sfaturi despre cum este corect sa conduci, sa se gandeasca putin la treaba cu aruncatul pietrei din antichitate, daca stiu despre ce este vorba. Cand i-am atras atentia soferului de pe duba ca circula cu viteza foarte mare, stiti ce mi-a spus ? Ca patronii pun presiune pe el ca sa faca mai multe curse. Si patronii stiti de ce natie sunt ? Arabi. Am stat acolo aproximativ 1 ora si am vorbit si cu soferul de pe duba si cu cel lovit si cu patronii. Si ca ultim comentariu, i-am spus soferului cu masina lovita in spate ca voi pune clipul pe TT si a fost de acord. In rest o seara buna si multumesc celor care fac comentarii rautacioase si jignesc, deoarece au un mod deosebit de a arata caracterul pe care-l au.

 5. Dubistul din pozitia lui super inalta ar fi trebuit sa vada pietonii linistit si sa anticipeze franarea celui cu Suzuki 🙂 dar la durut la pedale.

 6. ”Eu eram in spatele dubei, am vazut de departe doi pietoni care asteptau sa treaca si nimeni nu oprea la prioritate,” !!
  prieteni, daca comentam doar emotional nu realizam nimic !!
  unde scrie in codul rutier ca trebuie sa opresc la trecerea de pietoni CAND ACESTIA SUNT PE TROTUAR ???

  • @irolfus
   1. Tu ca pieton te-ai risca sa pui piciorul pe trecere cand vine unul cu 70-80 spre tine?
   2. Tu ca sofer, daca vezi 2 pietoni ca stau la marginea trecerii, treci cu viteza asta pe langa ei?

  • El (!irolfus) nu este sofer , este doar un posesor de permis de conducere , daca-l are si pe ala.Defapt multi sunt doar posesori nu si soferi. Vedeti voi , condusul nu este pentru oricine , o repet de n ori , poate or sa priceapa si mai marii piloti de pe acilea , condusul nu inseamna doar bagatul copitei in acceleratie si tinutul de volan in stil smechereste .
   Daca ai 17 diplome si doctorate in x stiinte , tati…..asta nu te face automat si un sofer mai bun daca nu-ti dai silinta si la acest capitol, si lasati aroganta asta ca nimeni nu va poate spune voua ceva , ca voi le stiti pe toate in materie de condus.

 7. Daca era pieton pe trecere vedeam deja 4 masini facute acordeon si 1-2 pietoni la upu…

 8. El (!irolfus) nu este sofer , este doar un posesor de permis de conducere , daca-l are si pe ala.Defapt multi sunt doar posesori nu si soferi. Vedeti voi , condusul nu este pentru oricine , o repet de n ori , poate or sa priceapa si mai marii piloti de pe acilea , condusul nu inseamna doar bagatul copitei in acceleratie si tinutul de volan in stil smechereste .
  Daca ai 17 diplome si doctorate in x stiinte , tati…..asta nu te face automat si un sofer mai bun daca nu-ti dai silinta si la acest capitol, si lasati aroganta asta ca nimeni nu va poate spune voua ceva , ca voi le stiti pe toate in materie de condus.

 9. Ce cretin, ai avut noroc ca nu s-a urcat pe tine…

 10. @irolfus cati ani ai ?
  „adica daca pietonul nu ar pasi pe trecere pana nu e sigur ca conducatorii auto au oprit inainte de trecere. !! n-ar mai fi dintr-astia care FRANEAZA BRUSC !!
  mai ales ca in codul rutier exista O SINGURA OBLIGATIE de reducere a vitezei la trecerile de pietoni:”
  Esti paralel ca Dragnea si statul lui . Trist ar fi sa ai si carnet.

 11. Nu mai este downvote pe comentariile tampite care sa fie transformate in ban de catre un moderator?

  • Nu fi asa rau. Au si alea hazul lor…

  • @Kappa Pana nu se depasesc anumite limite, nu sunt motive pentru ban. In plus, e bine sa stim cum gandesc si altii, uneori pentru a intelege mai bine anumite actiuni, reactii sau gesturi.

   jeanbart Asa e 🙂

 12. @irolfus vad ca tot bagi citate din codul rutier aproape la fiecare postare :)) Nu mai fi tocilar si condu preventiv si cu bun simt pentru cei care asteapta sa traverseze regulamentar, care isi doresc sa traverseze azi, nu maine poimaine cand se indura un tocilar ca tine sa franeze si sa le permita sa traverseze !

  • catalinp: faptul ca sare complet peste alineatul 2 (pietonii au prioritate), si posteaza bucatele fara legatura din alineatul 3 al aceluiasi articol din lege (ca sa iasa cum ii convine lui) NU il face tocilar. Il face mai degraba smecheras care nu cunoaste legea, nu vrea sa o invete sau sa o inteleaga, dar cauta cai prin care sa o fenteze.

 13. 6M7 Au fost inspirati pietonii ca nu s-au aruncat pe trecere. Masina lovita din spate si aruncata peste trecere i-ar fi lovit si pe ei.
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!