Wagencam #9: Pa, pa permis

Adăugat de McAway
Raportează ca șters! 70
Ce mai caută lumea:
 • amenda neacordare pietoni filmat
 • amenda neacordare prioritate pieton

47 comentarii

 1. Ce premiu si perioada ai luat ?:))

 2. Exces de zel.
  La cati trec pe rosu si nu ii ia politia….

 3. Dar la mizerabilul ala parcat pe trecere nu i-au dat o amenda? La cel din fata lui, ca e sub 25m de trecere si sub 5m de intersectie?

 4. Sunt eu chior sau mă uit la alt film? Sincer, ce văd dar așa super cu coada ochiului (sau a camerei, să zic) e în stângă o domnișoară care pune piciorul pe trecere cam în același timp când autorul e și el deja cu mașina pe trecere (0:29). Sau altul era motivul?
  Dacă pt acest fapt s-a ridicat carnetul, mi se pare un mare exces de zel. Pe bune.

  PS. Am văzut și eu aseară un echipaj pe Republicii, care pândeau pe cei care nu dau prioritate pietonilor de la intersecția cu pța Lucian Blaga, unde șoferii au verde intermitent. E un lucru foarte bun, sincer, dar să aibă totuși discernământ agenții, să îi ia pe nesimțiții (sau aerienii) care chiar nu dau prioritate pietonilor.

  • Corect comentariul! Pietonul isi pierde prioritatea DACA este o masina deja pe trecere. Si autorul era pe trecere! EU ZIC SA CONTESTI!

 5. Ai putea face o contestatie, mai ales ca dispui de filmare. Pietonul se apropia de trecere, nu era cu piciorul pe trecere. E la latitudinea judecatorului daca te iarta sau nu.

  • Și sincer, aici nu e vorba de o contestație în care unul vinovat să se folosească cu cinism de un viciu de procedură; e chiar aberant DE CE a fost sancționat, și CUM a decis agentul că autorul a fost vinovat.

  • AragazCuBuleDeAer

   Nu tin partea Militianului, clar exces de zel …dar arata-ne si noua in legislatie partea aia cu ” piciorul pe trecere”. Regretabil, nu a fortat pietonul ,viteza era mai mult decat sigura, posibil nu a apreciat corect situatia din unghiul in care se afla.

  • @aragaz – Art. 72. (1) Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.
   (2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
   Si ca sanctiune: b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier sau tramvaiului;
   Deci da, destul de exces de zel…

 6. si cum a vazut politistul de la distanta aia? mai ales ca era si o masina parcata pe trecere care o acoperea

 7. gizaz…pe bune?!? e o gluma proasta…

 8. Hmm..daca pt pieton ti-a luat permisul….hm

 9. Foarte discutabilă faza, merită contestație(martori, filmarea poliției, etc). Distanța mare a polițistului față de trecere, obturarea câmpului vizual de către mașinile parcate, momentul intenției de traversare, viteza de deplasare, locul unde se afla mașina, etc, cred că pot fi luate în considerație. Recent( noiembrie 2017), un coleg, șofer profesionist a câștigat procesul cu Poliția Rutieră, în apel, cu o cauză asemănătoare, cu diferența că rutiera era în spatele lui( al camionului) și toată faza filmată. Pe fond a pierdut, la recurs a câștigat. Merită să încerci.

 10. Andrei Ciocan

  Plus. Exces de zel.

 11. Deja ma uit a treia oara si tot nu inteleg: de ce te-a oprit politia? ai facut ceva mai demult, inainte sa incepi sa filmezi? ce ti-au zis cand te-au oprit? ai scris „pa pa permis”. De ce? Ti-au luat permisul ??? pentru ce?

 12. doctor faust

  depune o plangere prealabila, e aberant. pietonul cand ajungea la trecere trebuia sa se opreasca si sa se asigure. tu erai deja la trecere. chiar e o gluma proasta.

 13. @McAway trebuia sa ne dai mai multe detalii ca sa stim ptr ce sa comentam.Asa ne dam cu presupusul.Daca ti-a luat carnetul doar ptr ca un pieton mai avea 1 metru pana la trecere,in momentul cand tu erai deja pe acea trecere,eu zic ca e exces de zel.Doar cu binoclul putea vedea pietonul din pozitia in care se afla.In „capcana” asta puteam oricare dintre noi sa cadem.Dar pe pietonii care stau de vorba exact in dreptul trecerii nu-i vede rutiera? 🙁

  • Nu stiu ce alte detalii sa mai dau. Incidentul s-a intamplat astazi, am primit amenda pentru neacordare de prioritate (4 puncte, 580ron (290ron in 48 de ore) si suspendarea permisului pe 30 de zile). Ce ma deranjeaza este atitudinea lui foarte aroganta si cum ai zis si tu ca din pozitia respectiva ce a putut sa vada.

 14. Exces de zel. Fa contestatie o sa castigi sigur. Erai deja cu masina pe trecere cand pietonul a pus piciorul. Daca nu ai antecedente (amenzi s.a.) iti da castig de cauza, asa am procedat eu. Eram 1/3 pe trecere cand a venit una cu viteza si a pus piciorul, nu am avut cu cine discuta si am facut contestatie, am castigat si am ramas cu permisul.

  • Aceeasi situatie si la fratele meu, masina era deja pe trecere (pe B3) cand pietonul a inceput traversarea pe B1. Nici el nu avea antecedente. A facut contestatie, a pierdut.

  • Fratele tau avea proba video? Daca nu avea e clar de ce a pierdut, pentru ca nu a putut proba nimic.

 15. politistul ala o fi amic cu violatorul? si se mai mira astia ca ii uraste lumea. Pai uite de ce.

 16. E imposibil sa vezi ce distanta avea pietonul pana sa puna piciorul pe trecere,mai ales ca era si o masina parcata in momentul acela.Eu zic sa faci contestatie.

  https://www.google.ro/maps/@46.7718547,23.6019293,3a,90y,278.37h,72.41t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss_9AuLqmXNHctEH17-3dbw!2e0!7i13312!8i6656

  • Nu pot sa nu remarc faptul ca daca mergi cu imaginea la trecere desi era un pieton angajat deja pe zebra nici Tucsonul, nici Skoda si nici cei de la Google nu au oprit :-))

  • Gaby20045 – perfect! :))

 17. Freeze frame 0:28 – Al cui credeti ca e Loganul? :)) M.A.I. undercover, altfel nu avea cum sa vada pietonul si, cu atat mai putin momentul traversarii, care nu constituie contraventie. Autorul era deja pe trecere cand duduia se angaja (fara asigurare) in traversarea carosabilului.
  Contestatie + filmare unde trebuie!

  • Nu cred sa fie masina undercover..masina lor era parcata pe trotuar paralel cu golful negru (00.46)

  • Pai altfel cum explici actiunea „domnului” agent? Sau el cum o explica?

  • @Traffic Madrid
   Asa m-am gandit si eu. Este clar ca in meniul zilei aveau doar suspendari de permise, de aceea nici nu i-au intersat prea tare masinile „parcate” pe langa trecerea de pietoni. In alte parti, mai practica un alt tip de joc murdar, cu „pietoni” de-ai lor, care asteapta sa le pice soferii in plasa (si nu e nicio teorie a conspiratiei). Daca autorul face contestatie, politia va aduce ca proba filmare/foto cel mai probabil din unghiul respectiv.
   Oricum, asta este munca de „preventie” a Polutiei Rutiere: pânda la cules de permise, pânda cu radarul. În rest, potopul.

 18. Nu a explicat absolut nimic. S-a prezentat, a cerut sa urc pe trotuar sa nu incurcam circulatia, mi-a adus la cunostinta ca nu am acordat prioritate pietonului (am incercat sa-i explic ca era o situatie limita…raspunsul lui a fost…nu ma intereseaza daca aveti ceva de spus sa contestati procesul verbal)

 19. @McAway Imi pare rau 🙁 Am vazut situatii mult mai urate acolo. Masina pe B1 oprita, eu pe B2 oprit, pietonul trece prin fata noastra si cel de pe B3 o taie prin fata pietonului fara greata. Bineinteles atunci Politia era lipsa la apel.
  +

  • Nu contest, era o situatie limita…am platit amenda si gata. Politia lipseste in fiecare seara de pe strazile Dorobantilor si 21 Decembrie unde se fac liniute…poate au alta treaba 🙂

 20. In locul tau tot as face contestatie. Oricum amenda daca bine stiu trebuie platita si recuperezi apoi banii, cu multe batai de cap, dar nu i-as lasa.
  Idea e ca daca faci contestatie ai sanse foarte mari sa castigi, iar acest lucru se va reflecta, statistic, pe felul in care politia rutiera opereaza. Asta pana nu schimba astia legea cu proba video.
  Orice judecator iti accepta proba video, daca o justifici clar si concis: „se vede clar cum pietonul nu e angajat in traversare in momentul in care trec eu pe trecerea de pietoni”. Sigur va accepta proba video.
  Dar sa pastrezi originalul, ca din ce am auzit asa ar trebui, adica nu bucati decupate, cum e partea de pe youtube.
  Cel mai bine mergi la un avocat, te costa vreo 50 de lei din ce am auzit sa te sfatuiasca ce sa faci.

 21. Clar de contestatie! Nu te lasa ca ai dreptate!

 22. CODUL RUTIER – OUG 195 / 2002 ACTUALIZAT 2016

  „Art. 6
  In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul
  înteles:
  1. acordare a prioritatii = obligatia oricarui participant la trafic de a nu îsi continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea îi obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa îsi modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca;”

  Nu vad un caz in care pietonul ar fi fost incomodat de prezenta ta acolo. Sa inteleg ca daca erai pe banda 1 politistul ar fi procedat la fel fiindca articolul pentru care te-a sanctionat(nu cel postat de mine mai sus, ci cel cu obligatia de a da prioritate pietonilor de pe sensul de mers) nu mentioneaza benzile de circulatie. Bine ca prostii blocheaza intersectii, trec pe rosu, te calca cu masina pe trecere, dar ei stau la prostii dinastea sa faca permise pe banda rulanta pentru ca pot abuza un articol din legislatie pe un drum cu sens unic cu 3 benzi. De erau 4, 5 benzi si erai pe b1 tot iti suspenda permisul dupa articolul din lege.

  • Exact! in situatia de fata, la contestatie, cu articolul acesta „pe masa”, sunt sanse foarte mari de castig. In afara de asta, pietonul a pasit pe trecere, dupa ce masina a ajuns pe trecere si este clar ca lumina zilei ca din pozitia respectiva, militianul nu avea cum sa vada daca masina era su nu deja pe trecere, atat masina cat si trecerea de pietoni fiinsd mascata de masinile aflate in trafic intre cel in cauza si agentul de circulatie.

 23. lorinczi.thomas

  situatie foarte penibila
  in ultimul cadru cu pietonul, acesta inca era pe bordura si nu se mai vedea linia de stop de botul masinii, si direct 6 milioane amenda, ce p_zda masii.
  nu e ca si cum pietonul deja statea de 30 de secunde intr-un loc foarte vizibil si tu mare bos te-a durut in fund
  acestea sunt prioritatile politiei, pazit o trecere de pietoni de pe o strada aglomerata si luat permise si bani prin abuz

  • lorinczi.thomas

   bonus: esti prost daca nu faci contestatie si platesti amenda 🙂

 24. Si eu sunt de parere ca a fost cel putin exces de zel. Dar mai mult inclin spre nesimtire si incompetenta din partea politistului.
  Vezi aici: https://www.trafictube.ro/comantati-ploua/ min1:35 neacordare prioritate pieton.

  Daca atitudinea lui a fost si neprofesionala, aroganta, cu atat mai mult nu accepta acest lucru si mergi in instanta. Nu ai nimic de pierdut.

 25. Mai degraba filmarea ar trebui trimisa la toate televiziunile, acum cu atatea scandaluri sunt sigur ca ceva s-ar intampla, de asemenea as trimite filmarea la seful/sefii lui direct.

 26. Fa contestatie. Poti eventual cere si sanctionarea inutilitistului radaro-sicanier. Treaba sta cam asa:
  1. trebuie sa acorzi prioritate pietonilor ANGAJATI in trecere, nu celor care au intentia sa traverseze. Ori tu erai cu masina pe trecere cind pietoana era la 1m de trotoar. A, ca tu te miscai cu 5kmph si pina ai degajat trecerea a ajuns si ea pe trecere e altceva, dar nu poti astepta sa vina toti pietonii din capatul celalalt al orasului.
  2. neacordarea de prioritate este definita ca manevra unui participant la trafic venind de pe un drum fara prioritate (in cazul asta tu) prin care fortezi participantii la trafic aflati pe drumul cu prioritate sa incetineasca/opreasca sau sa faca manevre de evitare (pietoana). Ori pietoana nu a fost stinjenita sau pusa in pericol cu nimic pentru ca era la 2 benzi distanta, totul era 100% previzibil la viteza aia mai mult stationara, etc.

  Depune contestatie si mergi in instanta.

 27. Militianul asta face de ras bruma de colegi care inca mai au bun simt si isi fac treaba.

  • Si cati colegi mai sunt cu bun simt? Dupa vuietul cu pedofilul te astepti ca ei sa fie integri? Si apoi ceapa lor ca nici nu au venituri de 1200 de lei sa le zici saracii, pensionare anticipata, pensie mare spre foarte mare, bani de toale, bani de mancare… ar trebui facut o selectie printre acestia…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!