It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Aproape poc x2 – greu cu giratoriile..

Adăugat de IntamplariDinTrafic
Raportează ca șters! 42

1. Fiecare vrea in cealalta directie, unul are dreptate legal, celalalt nu. Macar cel „vinovat” schimba directia in ultima fractiune de secunda si evita accidentul, iar celalalt franeaza si il evita. S-au sincronizat perfect si au scapat neatinsi.

2. O pustoaica voia sa o pup putin 🙂 Am franat, de data asta..

3. Pieton, pieton! Ii dam prioritate?

4. Din seria: mergem cu cat apucam, dar daca e radar o lasam incet de tot, sa nu cumva sa se prinda ca mergeam tare..

8 comentarii

 1. Ultima faza- reactia tipica a zmeilor care rup asfaltul, iar cand dau de radar defileaza in pas de melc, sub limita de viteza. Dupa ce ies din zona de „risc” arunca din nou caramida pe pedala de acceleratie. Special pentru ei ar trebui puse radare in cascada, dar politia nu cunoaste psihologia vitezomanului roman.

 2. Prima faza – ne incadram pe B1 ca sa facem stanga. Cel de pe B2 pica vinovat pentru ca loganul habar n-are de preselectia benzilor sau nu-l intereseaza (genul care se invarte cat vrea pe B1, ca are voie). Macar daca avea semnalul stanga pus, cel de pe B2 ar fi fost avertizat; dar stai, daca e giratoriu, de ce sa semnalizam inainte de intrarea in intersectie directia pe care vrem sa o urmam? E clar pentru toata lumea unde mergem.
  In afara de nepastrarea benzii in giratoriu (nu e cazul aici), cealalta mare problema a romanilor e ca nu au habar sa se incadreze corect in functie de directia/iesirea dorita. Exact ca in cazul de fata, cei care intra aiurea pe B1 ca sa faca stanga ii blocheaza pe cei de pe B2 care ar dori sa mearga inainte. Nu asa fluidizeaza circulatia un giratoriu, in majoritatea cazurilor traiectoriile participantilor la trafic nu ar trebui sa se intersecteze.

  • Ai dreptate intr-o anumita masura doar. Asa cum cel care facea stanga era pe B1 si putea sa se incadreze inainte pe B2, asa si cel care facea dreapta putea sa se incadreze dinainte pe B1.
   Legal vorbind, stim deja cine are dreptate si cine nu..

  • Nu facea nimeni dreapta pentru ca din ce vad eu este doar inainte sau stanga (+intoarcere).
   Preselectia se face inainte de a intra in intersectie : B1 dreapta sau inainte, ultima banda inainte sau stanga, restul inainte. Asta in lipsa marcajelor. Daca intri in giratoriu de pe B1 ca sa faci stanga sau sa intorci, dai peste cap traficul.
   Sunt cateva clipuri cu (turbo)giratorii de la altii care au ales sa impuna prin constructie ceea ce spun eu. Probabil ca aveau si ei bizonii lor care intrau pe B1 ca sa iasa la ultima iesire.

  • Ce spui tu este de bun simt, dar nereglementat. Asa ca „B1 dreapta sau inainte, ultima banda inainte sau stanga, restul inainte” sunt doar niste idei gandite de tine (care de altfel, am mai spus, mi se par si mie logice si de bun simt), dar in niciun caz nu poti judeca dupa ideile astea. Eu intotdeauna incerc sa ma adaptez situatiei, sa evit pe cat posibil sa ma intalnesc la o iesire dintr-un giratoriu cu cineva de pe alta banda. Tocmai pentru a evita situatiile in care eu vreau intr-o directie si el in cealalta.
   Dar totodata mi s-a intamplat, chiar azi, sa dau de bizoni care veneau pe banda din stanga de tot si voiau sa iasa pe prima iesire (iar eu ieseam pe a doua si eram pe banda din mijloc – mai era si banda in dreapta mea) si care m-au claxonat si ma injurau de zori ca nu ieseam pe prima iesire. So, normalitatea cred ca o impune doar legea, daca bizonii de pe stanga considera ca e dreptul lor sa iasa pe oriunde si claxoneaza ca idiotii. Aia merita sa ii lovesti si apoi sa urle la cer ca ei au dreptate si tu esti un nebun.
   Amin.

  • @ aladdin
   din giratoriu nu se iese de pe bada 2, 3 sau care verei tu, se iese doar de pe banda 1.
   stiu ca drumul e mai scurt prin centul giratoriului dar cine taie benzile aiurea trebuie sa-si asume, sa se asigure temeinic si sa acorde prioritate celor care merg pe benzile lor.

 3. 2. Sa inteleg ca data viitoare n-o sa mai franezi?

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!