Zile de iarna la Cluj #7

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 31

Secvente filmate atunci cand a nins putin si la Cluj.
P.S. Clip cu o durata destul de mare (7:49).

Fundal sonor: Arc North – Polar Expedition Episode 1.
https://www.youtube.com/watch?v=k4ei03A-Wjg

7 comentarii

 1. @GeluCj: La 4:08, din cate stiu, respectivul sens giratoriu, este cu o singura banda, iar tu venind din sens, puteai alege sa intri pe B1 dupa sens. Deci golful negru nu iti acorda prioritate. Nu-i asa? Imi scapa ceva? :))

  • Multe sensuri in cluj nu sunt marcate ca avand 2 benzi, insa si intrarea si iesirea se face pe 2 benzi, deci e de bun simt sa aplicam ideea de randuri, ca doar nu suntem la trasa ideala.

   Neacordarea de prioritate e data de lege unde spune cum e prioritatea in giratorii.

  • Scuze pentru raspunsul intarziat.

   @Dr Radu Sensul giratoriu intr-adevar are marcata o singura banda de circulatie mai lata, insa iesirea spre Calea Turzii are doua benzi pe sens. Puteam alege B1 la iesire, dar am preferat B2 (B2 lover! :lol:)
   Asa a putut sa intre si el in sens fara probleme. Deoarece manevra lui nu a condus la nicio reducere brusca a vitezei, modificare a directiei de mers si nici oprire … nici nu se poate vorbi acolo de vreo neacordare de prioritate 🙂

   @Ducu TT Corect, in acel sens giratoriu cu atentie pot circula doua turisme in paralel pe doua randuri si traficul se desfasoara mai fluid. Conditia de siguranta e sa nu-si intersecteze traiectoriile 🙂

 2. @Gelu, ceva interesant, pentru toereticieni. Practic vorbind , =))) e haos (la propriu din toate punctele de vedere).

  Apropo de semnalizarea mașinilor frumoase. Acolo ai o singură posibilă direcție de mers (legal vorbind).
  Motivul pentru care trebuie semnalizare acolo este indicatorul de „La dreapta” care te obligă să efectuezi viraj la dreapta => (Art. 54) semnalizare.
  Mi-am amintit ceva interesant de la vecini:

  Când l-am văzut, în vară, am zis, uite oameni deștepți, folosesc indicatoare de obligatoriu la dreapta v.s. acesta cu viraj.
  Acum, m-am documentat puțin și nu mică mi-a fost surpriza, când am citit definiția acestuia la noi aici. Se instaleaza pe partea opusa intrarii intr-o intersectie sau suspendat in mijlocul intersectiei, obligand conducatorul auto sa vireze in directia indicata de sageata, dar fara a ocoli indicatorul.
  Asta contrazice ceea ce am văzut la unguri.
  La prima vedere aș zice că la noi e o problemă. Vezi lipsa de consecvență în definiția indicatoarelor (aici). Mai toate celălalte se instalează ÎNAINTE. Cel mai interesant, în josul paginii, la transport periculos -să urmeze direcția, nu să vireze.
  Prin alte părți (UK) acesta se numește Proceed-right și e diferit de Turn right ahead.
  Aici în UK mi se pare cel mai clar. Virează la dreapta în următoarea, v.s. Mergi spre dreapta. (care cotrazice ce există la unguri). La noi au același nume oricum.
  Uite ce zice și pe Wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_European_road_signs.
  Exact ca la noi, cu aceeași inconsecvență pentru transport periculos.

  Se pare totuși că nu sunt singurul care a observat asta. Vezi tot acolo că Olanda și Rusia au preferat să nu folosească acele indicatoare (inclusiv pe cele de transport periculos).

  Ofricum Maneta aia ar trebui REGÂNDITĂ. Mai bine de 50% din conducătorii auto habar nu au să o folosească și mă refer acum la aceeia care o folosesc. Ceilalți o folosesc doar pentru prioritate.

  • @T.C. Interesanta observatie 🙂 Unele reguli sunt putin diferite de la tara la tara. La fel e si cu designul indicatoarelor (care totusi trebuie recunoscute de toti care circula pe drum) sau cu utilizarea acestora (unele da, altele nu).
   La noi nu exista de exemplu pe autostrada un indicator cu sfarsitul limitarii de viteza la 130 km/h pe ora cum este in Germania 🙂
   Alt exemplu: la unguri indicatoarele de prioritate sunt amplasate de regula dupa intersectie:

   la noi inainte de ea.
   P.S. „Prioritatea de semnal” e poate o buna motivatie sa-si aduca aminte de manetuta din stanga 🙂

 3. … din clipurile tale am cam „invatat” Clujul 🙂
  Cred ca avem un stil asemanator de sofat, curat, energic… imi place.
  +

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.