It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

19 comentarii

 1. Clujul… frumos oraş! Deşi am fost o singură dată, doar până la aeroport, din filmările postate de tine se vede asta. Conducători auto care nu au nicio treabă cu şoferia, se găsesc peste tot prin lume, din păcate.
  +

  • LRD Te invit cand ai timp sa-l vizitezi mai pe indelete. Te vei convinge ca ai dreptate … la fata locului 🙂

 2. prea multe clipuri pe care le-am vazut de la rusi sustin ideea de a nu opri pentru un pieton „ratacit ” printre benzi, poate provoca o tragedie, eu nu opresc sa-l las sa treaca daca trece neregulamentar si SE UITA LA MINE, in cazul in care nu-i atent , franez. + clip

  • @ungadrian De acord, e posibil sa se intample si unele lucruri foarte neplacute in acest caz. Poti fi lovit din spate, impins spre/peste pieton sau pe sensul opus de mers etc. In acel moment mi s-a parut cea mai buna solutie: sensul opus era liber, cel din spate pastra cat de cat distanta si pietonul a ajuns fericit pe cealalta parte a strazii.

 3. La prima faza de ce nu ar fi corect sa semnalizezi? Drumul cu prioritate isi schimba directia, deci implicit se schimba directia de mers. Dar, indiferent de interpretare, cei care vin din fata afla mai usor intentia celor care circula pe drumul cu prioritate, si pot decide daca se pot baga sau nu. In astfel de cazuri prefer sa semnalizez intentia, astfel incat sa nu ma trezesc cu unul care crede ca merg inainte ca se bage si se creaza situatii neplacute.
  Cu alte cuvinte, prefer semnalizare excesiva decat lipsa semnalizarii 🙂

  • Art. 116

   (1) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa semnalizeze schimbarea directiei de deplasare, depasirea, oprirea si punerea in miscare.
   (2) Intentia conducatorilor de autovehicule, tramvaie sau mopede de a schimba directia de mers, de a iesi dintr-un rand de vehicule stationate sau de a intra intr-un asemenea rand, de a trece pe o alta banda de circulatie sau de a vira spre dreapta ori spre stanga ori care urmeaza sa efectueze intoarcere, depasire sau oprire se semnalizeaza prin punerea in functiune a luminilor indicatoare de directie cu cel putin 50 m in localitati si 100 m in afara localitatilor, inainte inceperea efectuarii manevrelor.

  • @rasta4ian:corect!
   Referitor la afirmatia ta din fraza:”…astfel incat sa nu ma trezesc cu unul care crede ca merg inainte ca se bage si se creaza situatii neplacute.”,urmeaza o provocare pentru tine din partea mea:Sa zicem ca tu esti autorul,NU semnalizezi la apropierea de intersectie(de fapt,nici nu atingi maneta de semnalizare),mergi exact pe aceeasi traiectorie ca si el,iar de pe celelalte strazi care converg in intersectia cu pricina,sunt masini care vor sa patrunda in ea.Intrebare:in aceste conditii,crezi ca s-ar baga totusi vreunul?Indiferent de unde vine si unde vrea sa se duca.Daca da-argumente.

  • Da, este probabilitatea mai mare sa se bage unul grabit care oricum nu prea are stres cu prioritatile si poate crede ca imi continui drumul drept inainte. Semnalizand, imi fac cunoscute intentiile, astfel ceilalti participanti la trafic pot decide mai usor daca pot profita de ocazie sa se bage sau trebuie sa mai astepte.
   Da, cel care ar merge drept inainte, parasind drumul cu prioritate, daca ar semnaliza aceasta manevra semnalizand dreapta, ar oferi posibilitatea celor care vin din fata sa se bage, contribuind astfel la fluidizarea traficului.
   Pentru multi sigur este un mister, dar semnalizarea intentiilor in trafic contribuie mult la fluidizarea traficului!

  • @rasta4ian chiar cred ca am vazut un clip cu tine, semnalizai toate curbele .

  • @rasta4ian
   Ref: https://www.trafictube.ro/zile-iarna-cluj-8/#comment-452481
   N-am zis ca in acest caz n-ar fi corect 🙂 In film am pus doar o intrebare avand in vedere o serie mai lunga de discutii legate de o astfel de situatie intalnita pe drumuri.
   Da, in secventa filmata se schimba directia de mers prin viraj spre stanga si nu numai ca e bine sa indici altora intentia, este chiar obligatorie semnalizarea cf. art. 116 postat mai sus de nickart.

   Ref: https://www.trafictube.ro/zile-iarna-cluj-8/#comment-452503
   cel care ar merge drept inainte, parasind drumul cu prioritate, daca ar semnaliza aceasta manevra semnalizand dreapta
   O mica corectie as face aici. Cel care ar merge inainte parasind drumul cu prioritate, chiar daca face o usoara volta spre dreapta (asa e strada) nu trebuie sa semnalizeze dreapta. Asta ar insemna ca ar dori sa intre pe strada din dreapta care se vede in filmare la 0:15 (acolo exista STOP) si ar da o indicatie falsa altora.

   @nickart Corect, cand schimbam directia de mers … semnalizam inainte intentia 🙂

   @7 Sins
   Ref: https://www.trafictube.ro/zile-iarna-cluj-8/#comment-452498
   Din pacate se poate intampla chiar si cu semnalizarea in functiune unul mai grabit sau neatent sa-ti sara in fata 🙁
   Exact in aceeasi intersectie si cu semnalizarea stanga in functiune am fost foarte aproape de-un poc:
   https://www.trafictube.ro/near-hits/ (2:52-3:08).

 4. 0:10 da semnalizezi chiar daca ramai pe drumul cu prioritate, ceilalti participanti la trafic de unde sa ghiceasca tu si altii de pe prioritar unde vreti si mergeti, da gelu cj trebe semnalizare

  • @skodars, semnalizezi doar daca parasesti drumul cu prioritate.

  • @skodars De acord, aici e necesara. Faptul ca ceilalti nu mai trebuie sa ghiceasca traiectoria masinii este doar efectul actiunii de a semnaliza. Cauza o reprezinta obligatia legala mentionata mai sus.

   @ungadrian Imi pare rau, aici insa lucrurile stau putin diferit si datorita schimbarii directiei de mers prin viraj la stanga este chiar obligatorie semnalizarea stanga. La fel, dar invers e atunci cand se vireaza la dreapta chiar daca se pastreza directia drumului cu prioritate 🙂
   De exemplu:
   https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-137/ (1:30-1:41)
   sau o alta intersectie aici:
   https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-130/ (3:05-3:17).

  • Semnalizarea este conditionata de schimbarea directiei de mers nu de pastrarea/parasirea drumului cu prioritate! In cazul de fata autorul a virat la stanga! Deci a schimbat sensul, deci ar fi trebiuit sa semnalzeze.
   Daca ai dat pe la scoala de soferi poate iti amintesti ca erau la chestionare diagrame cu situatii asemanatoare, caz in care masina autorului avea semnalizarea stanga pusa in functiune.
   De ce e atat de greu sa se treaca degetul peste acea maneta nenorocita din stanga volanului!?

 5. Sincer si eu as fi semnalizat stanga, exact pentru predictibilitate. Ce e asa gresit in a semnaliza?

  • @DarthMaul Apreciez sinceritatea si daca ai fi procedat asa, era in regula. Pe langa predictibilitate (ca efect) respectai si-o obligatie legala (cauza) 🙂

 6. ungadrian. da semnalizezi sa ajuti pe ceilalti sa stie tu pe unde circuli . punct!

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!