Camera auto Xiaomi Dash Cam 1S

Produs din oferta Xiaomag.ro

Prețul inițial a fost: 349,00 lei.Prețul curent este: 319,00 lei.

Prețul inițial a fost: 349,00 lei.Prețul curent este: 319,00 lei.

Vezi detailii

Ridicarea gunoiului in Italia

Adăugat de Cristian Iosub
Raportează ca șters! 159

Acest clip nu contine imagini ale accidentelor rutiere, neregulilor sau traficul auto. Acest clip este uploadat doar ca sursa educationala privind modalitatea de economisiere a spatiului in strainatate si administrarea eficienta a utilajelor de ridicat gunoiul. Calitatea imaginilor este scazuta datorita filmarii cu un sonyericsson, model vechi.

Blocurile nu au ghena de gunoi, cel putin nu in Toscana. Toate containerele sunt afara si sunt diferentiate (sticle, plastice, cartoane). In zonele turistice, pentru a infrumuseta peisajul dar si pentru a economisi spatiu, gunoiul se afla in tomberoane subterane care sunt golite periodic. Se numesc Eco. Nu stiu cat de eco sunt dar ideea dupa parerea mea ar trebui sa se aplice everywhere in Europa.

Ce mai caută lumea:
  • https://www trafictube ro/ridicarea-gunoiului-italia/
  • ziua gunoiului diferentiat
  • cum se ridica gunoiu in italia

27 comentarii

  1. Sunt si in romania instalate astfel de containere. economie de spatiu nu se face, dar macar nu mai miroase si nu mai sunt rascolite si imprastiate gunoaiele.

  2. Evil Yuri

    Il ridica ziua, in amiaza mare ? ma asteptam sa fie mai „rasariti”

  3. Si la ce mai fac colectarea selectiv daca-l transporta si depoziteaza la gramada?
    Daca pica vreunul neatent in groapa aia cat astia salta gunoiul?

  4. Poate ca pentru fiecare tip de deseuri vine o alta masina … cat despre groapa… presupun ca trebuia sa stea cineva acolo, dar s-au specializat in manuirea matahalei si stau boiereste la AC!

  5. ics, sunt masini de gunoi separate. Pentru cartoane de exemplu, se colecteaza pe strada unde stau numai miercurea. Pentru sticle joia si tot atunci alta masina pt crengi de copac, frunze si deseuri ramase de la gradinarit iar pentru resturile de mancare etc se colecteaza vinerea. Strada se spala sambata noaptea cand dispar toate masinile de pe strada. Altfel iei 150e amenda.

    LE: Nu am inteles de ce a dat @EscFreak vot negativ dar o sugestie (nu la clipul de fata ci in general) ar fi sa se faca votul doar pt userii logati si sa il justifice. Adica serios, e vot negativ la subiect, la calitatea filmarii, la descriere…la ce e?

  6. @ics Totusi, e doar Italia 😛 Dar ideea asta cu tomberoanele ingropate e foarte buna, se face economie de spatiu, probabil nici nu mai miros asa tare, chiar ca ar merita.

  7. Le ia 3 ore sa ridice cateva tomberoane asa. Dorel si Radel sunt mult mai eficienti.

  8. Anul trecut am avut discutii cu o firma din Vest pentru aducerea in tara a acestui tip de containere. Am detalii complete despre intreaga tehnologie. Este o chestiune foarte buna, dar in incercarea de a o implementa la noi, am intampinat doar probleme. Din cate stiu, doar in Sibiu s-a reusit montarea unor astfel de containere, insa colectarea se face cu aceeasi masina. Am avut intrevederi cu oameni ce conduc companii foarte mari de la noi de gestiune deseuri (nu dau nume) si toti au fost reticenti. Va pot spune doar ca cea mai mare problema la noi in implementarea acestui sistem o reprezinta foarte proasta evidenta a infrastructurii subterane. Adica, nu exista o evidenta cu toate retelele existente intr-o zona unde s-ar putea monta astfel de containere. De ce? Din comoditate si proasta mentinere a arhivelor pe de o parte, iar pe de alta, deoarece la noi cand spunem „modernizare”, inseamna ca pe langa reteaua veche de alimentare cu apa, montam una noua, pe un traseu convenabil. Astfel, pleci de la premiza ca intr-un loc ai o retea si descoperi 3. Si tot asa discutam de apa, canal, gaze, curent electric etc. Astfel ca daca o companie de gestiune deseuri sau o Primarie doreste sa investeasca in acest sistem, costurile sunt mult mai mari, datorita nevoii de a identifica retelele si indepartarea celor dezafectate pe zonele respective. Iar pentru aceasta indepartare, Doamne Fereste sa va apucati sa obtineti autorizatii. Din birocratia aia nu se mai iese. Si uite asa ajungem ca un cost de cca. 3800 de euro pe un ansamblu de containere, sa ne duca la peste 6000. Extrapoland la o zona mai mare, adunand costurile de cca. 1500-2000 de euro de modificare a fiecarui utilaj, asta coroborat cu ideea ca oricum la noi gunoiul se colecteaza la gramada, intrucat nu avem zone de depozitare selectiva, nu justifica necesitatea acestei investitii. Credeti-ma ca am incercat si „SUS”, la oameni importanti, si nimeni nu a considerat oportuna aceasta investitie la noi. Probabil pana va veni unul cu curaj, bani si chef de munca, sa ne arate ca se poate. Pacat, pentru ca sistemul este absolut genial.

  9. Marius Buz

    La asta ma gindeam si eu, ca sint masini diferite, altfel separarea era inutila.
    In olanda parca, intr-un parc, au pus si sunete la tomberoane, sa imite caderea de la inaltime foarte mare. Sa fi vazut ce scotoceau copii prin parc dupa orice gunoi ca sa mai auda sunetul. Si uite asa se pastreaza curatenia.

  10. Nu se compara cu ce avem noi in Romania :))
    La noi „selectarea” se face la gramada …

    Intrebare: Acolo vine cate o masina pentru fiecare container ?
    Sau „selectarea” se face ca la noi ?

  11. marius_slatina

    la fel avem si noi in Slatina, identic

  12. Bun bun, atunci imi cer scuze ca m-am pronuntat* pentru Romania …
    In Bucuresti avem asa http://prjctromania.files.wordpress.com/2010/05/containere_reciclare_bucuresti_sector_6.jpg :-q …

  13. Dar nu trebuie sa fie o masina pentru fiecare tip de gunoi. A zis ca ridicarile se fac in zile diferite, asta inseamna ca luni ridica doar hartie din tot orasul, miercuri doar pet-uri iar vineri resturi menajere.

  14. Sunt masini diferite pentru fiecare deseu in parte ca desi se spala masinile, probabil fac parte din parcuri auto separate sau raman deseuri in ele. Astfel o masina pentru frunze, pamant si crengi nu ridica sticle de plastic, chiar daca a fost spalata. Politica/procedurile lor. Nu sunt regii pe pamant dar e un exemplu ca se poate si altfel decat cu Dorel si Radel 🙂

    (fac paranteza sa spun ca modelul prezentat de @Yo208 este similar si in IT fiind spalat de masina 1 data pe luna, nu doar golit!)

  15. Pai cam de ce sa se ridice diferentiat daca la centrele de reciclare a hartiei de exemplu, se plateste cu 2 bani/kg ? ii convine cuiva sa se oboseasca pt suma asta??? Concluzia: daca avem paduri, de ce sa ne obosim sa reciclam?

  16. EXACT ASA ESTE IN SLATINA.

  17. Niste desculti…
    +

  18. AlessandroBo

    Daaca in romania este asa, atunci de ce in bucuresti rahova ferentari sebastian pana la unirii sau in alte cartiere, miroase fff urat a gunoiu’ in fiecare dimineata de ce dimineata? Putea sa faca seara in care lumea dorm, care l-am surprins in fiecare dimineata ca este un gunoier cu 6 rotii acele din spate imprastie mirosul urat! De ce?

  19. Interesant, dar ma gandesc ca poate fi imbunatatit sistemul. De exemplu, sa nu vina in zile fixe, ci sa aiba un sistem de alertare. In plus, ma asteptam sa ridice cu totul containerul si sa puna altul gol in loc, igienizat. Sau pate au si pentru asta un program.

  20. De comentarii suntem buni…

    Eu zic că ar trebui să apreciem faptul că Italia este unde este şi punct.

    S-o fura şi la ei dar mai lasă şi ceva benefic în urma lor.
    Frumos modul de a ridica gunoiul!

    Mulţumim pentru filmare!

  21. @ghitaCJ: Intradevar, sistemul poate fi dotat cu un accesoriu care te alerteaza cand se umple containerul. In plus, acele guri de alimentare cu deseuri au un sistem de capace cu „valva”, ce impiedica mirosul sa iasa din container si o data ce s-a umplut, nu se mai deschide trapa de alimentare, astfel ca el nu o sa ajunga sa „dea pe-afara”. Nu stiam ca sunt si in Slatina, ma bucura faptul ca s-a implementat inca intr-un oras.
    @ics: sunt diverse modele de „gauri” in pamant, unele dotate cu niste grilaje laterale ce se ridica atunci cand se extrage containerul, tocmai pentru a nu cadea persoane in groapa. Din cate vad in clip, se pare ca in sistemul asta, se ridica podeaua gropii odata cu containerul, pana la cca. 40 de cm. adancime.

  22. Bucuresti

    Inutil!!!
    Pai cum mai rezulta zeama aceea de gunoi care imi incanta fiecare dimineata, seara si orice tentativa de plimbare romantica?
    Aseara a ajuns chiar si in casa desi stau la et 4 si relativ departe de tomberoane si pot sa spun ca mi-a luminat seara, mi-a imbunatatit dispozitia mai mult chiar si decat victoria CFR-ului.

  23. porcariile alea din romania sunt rascolite de tigani. le ridica si imprastie toate aruncatele de acolo…
    sa-i mai vad la astea scufundate cum mai cotrobaie in ele. sau cainii cum mai imprastie …dar stai, ei nu au caini vagabonzi

  24. verdenpom

    @alex b eu ma ocup de arhivarea diverselor institutii ale statului si private, si credema ca am vazut niste lucruri absolut horibile, de la foi volante cusute in dosar cu cota si an :O pana la potoci morti si dosare ude irecuperabile… deci va mai dura pana se va educa lumea, am intalnit oameni care habar nu aveau sa deschida o cutie de arhiva, ceea ce este foarte simplu, tragi limba cutiei cu degetul dupa ce il bagi pe acesta intr-o gaura, dupa aceea ridici capacul si asta basta… nu e mare filozofie dar la unii e, desi nu vreau sa sune misogin sau ceva dar de cele mai multe ori sunt persoanele de genul feminin

  25. verdenpom

    p.s: @yo acele tomberoane am vazut si la bunica in sat, dar nu e o idee foarte proasta sa le plasezi doar ca: 1. strica mediul ambiant prin uratenie
    2. nu sunt comode
    3. aproape impracticabile pentru persoane in varsta

  26. Foarte tare 🙂

  27. @t Stai linistit ca am vazut cum il tineau pe puradel de picioare si il indesau in container . Sunt inventivi (tot in Slatina).

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.