It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Destept cu gura mare + diverse din trafic

Adăugat de MRS
Raportează ca șters! 55

Cam asa se face sensu la el in minte, ala care iese pe ambele benzi are prioritate, probabil daca mai stateam de vorba cu el imi zicea si ca are vreo 40 ani de permis si ca el n-a facut accident niciodata.

Urme de limbaj licentios intr-o secventa.

26 comentarii

 1. Nu intelege politia mersul in giratoriu. Ce pretentii sa ai de la un biet sofer?

  https://www.trafictube.ro/politistii-spun-lucruri-trasnite/

 2. Mda, sunt curios ce scria mai sus menționatul în PV în caz de accident. Neasigurare la schimbarea direcției de mers. Dar stai că ăla a mers drept, n-a schimbat nimic, că benzi nu există în sensul giratoriu.

 3. Nenea Tavi calcula el cumva ca a intrat golful inaintea mea si ma scotea vinovat ca nu i-am dat prioritate, garantat, si probabil cand ii explicai ca-i tembel zicea „n-ai studii juridice”.

 4. Dacă ai dreptate cu sensul giratoriu, poți să-mi explici cum face cineva care venea din stânga ta acolo să se încadreze pe banda 1 pe strada aia pe care ați ieșit amândoi?

  • Simplu, dacă ai mașina in dreapta (b1) ieși în b2 te asiguri și te muti pe b1, asta în cazul din clip, iar dacă nu ai mașina în dreapta poți sa ieși și cum a ieșit el.

   Mai exista oricând posibilitatea sa schimbi banda în sens, bineînțeles cu asigurarea aferentă.

  • Simplu! Cel ce iese din giratoriu de pe b2, cazul Golfului, se asigura, da prioritate apoi intra pe ce banda vrea muschii lui. Pana una-alta s-a simtit lezat absolut degeaba.

  • Deci amândoi spuneți că semnul ăla de cedează trecerea de la intrarea în sensul giratoriu se aplică numai pentru B1 și nu pentru tot drumul.
   Mai sunt și alte cazuri în care cedează trecerea se interpretează așa, fără marcaje adiționale?

  • Trecerea se cedează la intrarea în sens.

  • Da, la intrarea în sens, dar și pentru toate benzile, nu?
   Sau tu zici că i-ai dat prioritate pentru că nu te-ai băgat pe banda lui?

  • Eu cu el m-am intersectat la iesirea din sens, nu la intrare, prioritatea se da la intrarea in sens. Ce e asa greu?

  • @alexd
   ce legătură are intrarea în giratoriu cu ce se întâmplă la ieșire? În discuție este ceea ce se întâmplă la min 0.11

  • MRS
   Da, prioritatea se dă la intrarea în sens ȘI pentru TOATE BENZILE.
   Tu te-ai băgat pe B1 înainte să treacă de tine, deci nu i-ai dat prioritate.
   Ăla e un fraier pentru cum a reaționat și nu mă interesează cazul lui în particular, dar pentru că sunt unii ca tine care nu țin cont de aspectul ăsta (prioritate pentru toate benzile) sunt mulți care aleg să meargă doar pe B1 în giratoriu.
   Până să se comporte ca un dobitoc, ăla era încadrat corect pentru direcția în care vroia să meargă și tot ce poți să-i reproșezi este că nu a trecut pe B1 suficient de repede, dar nici tu nu i-ai lăsat loc să o facă. La cum s-a comportat pe urmă probabil că nici nu ar fi făcut-o. Asta nu înseamnă că tu nu ai greșit. Dacă îi mai dădeai 2-3 secunde, să treacă complet de tine, te-ai fi prins și tu ce vrea să facă și situația ar fi fost evitată.

   pug
   Chiar vezi acolo două faze diferite?
   Pot și eu să îți sar în față într-o intersecție unde am cedează și apoi să mă plâng că faza în care m-ai lovit în spate este o situație complet diferită de aia în care am ignorat regulile pentru că suntem la 10 metrii de locul unde ți-am tăiat calea (chiar dacă tu erai pe B2 și eu am intrat pe B1)?

  • @alexd. Dai o interpretare proprie definiției de acordare a priorității.
   Art. 6. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
   1. acordare a priorităţii – obligaţia oricărui participant la trafic de a nu-şi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să-şi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;

   Legea permite să fac ceea ce literatura de specialitate numenște „traffic merge”. Nu ți se pare că un sens giratoriu cu +2 benzi devine inutil dacă se interzice „merge” ul – adică așa cum spui tu.
   Ăla e pe o bandă superioară cu intenția de a continua pe acea bandă este absolut legal să intri în paralel cu el.

   Nu spun eu, o spune legea. Uite exemplu din instanță care aplică legea exact așa:
   http://www.rolii.ro/hotarari/5f43191ee49009d40a000030

   Vorba lui Perțea … oameni cu studii juridice.

   În vestul Europei chiar se aplică traffic merge-ul: .

   Îți dai seama câte amenzi ar da poliția la fiecare intrare pe autotradă efectuată în paralel cu unul de pe b2?

  • T.C.
   Nu dau nicio intrepretare proprie și chiar tu zici același lucru aici:
   https://www.trafictube.ro/giratoriu-7/#comment-457153
   Cu tot cu desen. 🙂

   Este un pic exgerat că MRS a greșit acolo. Este de fapt un compromis acceptat să intri așa pe bandă, dar tot așa trebuie să fie un compromis că ăia care sunt în giratoriu au nevoie să iasă.
   Deci, pentru a fi consecvent, ori trebuie acceptat compromisul în ambele situații ori mergi strict după litera legii în ambele situații.

  • @alexd, citește ce am scris după poză .

   dacă mașina roșie schimbă banda (continuă pe traseul verde) atunci albastru plătește pentru neacordare de prioritate.

   .
   Deci dacă … abia atunci.
   Altfel NU.
   Ori nu este cazul aici și am și menționat în comentariul meu:

   Ăla e pe o bandă superioară cu intenția de a continua pe acea bandă este absolut legal să intri în paralel cu el..

  • @alexd, eu nu vad ca Golful sa fie deranjat vreo clipa de intrarea in sens a autorului. In schimb vad ca la iesire autorul este obligta sa franeze din cauza istetimii celui cu golful.
   Si da, T.C. ti-a ilustrat foarte bine ce inseamna neacordarea prioritatii in sensul legal. Adica in sensul in care iti poate fi retinut permisul.

  • T.C. atunci te-ai contrazis singur. Prioritatea este pentru tot drumul și nu are nicio relevanță pe ce bandă circulă ăla care vine pe drumul cu prioritate. Ăla albastru nu are ce să caute în sensul giratoriu până nu-i acordă prioritate ăluia roșu.
   Foarte interesant cazul pe care l-ai prezentat. Este un pic diferit de situația de aici pentru că aia care circulă pe B2 folosește a doua ieșire și admite că au circulat o perioadă în paralel. Eu aș fi declarat acolo că nu m-a lăsat să trec pe B1 (dacă așa s-a întâmplat) și cred că decizia ar fi fost opusă.

   pug eu văd că nu are loc să treacă pe B1 (nici nu are intenția, dar este irelevant aici) pentru că MRS o ocupă înainte să-i acorde prioritate.

   Mă întâlnesc aproape zilnic cu situația asta. Trebuie să fiu pe B3 înainte giratoriu, pentru că e singura bandă cu marcaj pentru stânga (celelate sunt pentru înainte și/sau la dreapta), am nevoie să ajung pe B1 pe strada pe care ies pentru că o iau imediat la dreapta după sensul giratoriu. Se găsesc mereu unii care să intre în sens de pe prima sau a doua ieșire (numărând după ce intru eu). Ei cred că nu am voie să ies până nu le acord prioritate, când ei nu ar trebui să intre până nu trec eu.

  • @alexd,

   Ăla albastru nu are ce să caute în sensul giratoriu până nu-i acordă prioritate ăluia roșu

   .
   Sunt curios ce înseamnă asta ptr. tine. Explică-ne ce înseamnă să-i acorde prioritate.

  • @alexd, fii bun si indica minutul si secunda in care golful este incurcat de autor.

  • Văd că n-are rost să mai continui.
   Unul îmi cere să definesc prioritatea deși a citat chiar el ce zice legea în privința asta și i-am răspuns la exemplul cu procesul prezentat exact pe tema asta, celălalt îmi cere minutul când e incomodat ăla cu golf-ul deși am explicat în repetate rânduri ce am vrut să spun.

   Mă îndoiesc că nu ați fost niciodată în situația pe care am descris-o mai devreme (sau apropiată) mirându-vă de ce nu pricep ăia din celelate mașini ce vreți să faceți. Poate acum o să puteți estima mai bine ce fac ei și de ce, sau deciziile unor polițiști sau judecători (și vă doresc să nu aveți niciodată nevoie de ultima parte 🙂 ).

  • Eu aș fi declarat acolo că nu m-a lăsat să trec pe B1

   Ah păi vezi diferența?
   Cum zicea instanța: au mers paralel (adică așa cum vedem și în clipul lui MRS) v.s. nu m-a lăsat să schimb banda.

   Primul caz e legal al doilea este neacordare de prioritate.
   DAR chiar și așa o neacordare de prioritate la intrarea în sens nu oferă ulterior prioritate celui de pe b2 la ieșirea din sens. Sunt două fapte distincte.

  • @alexd, în mod evident nu știi ce înseamnă neacordare de prioritate.

  • Am citit acum tot, nu are logica ce spui.

   Neacordare de prioritate este atunci cand obligi un conducator auto ce merge pe un drum prioritar, sa franeze ori sa schimbe brusc directia. Ai inteles? Bun.
   Legea spune si ca prioritatea se ofera la intrarea in sensul giratoriu, daca sunt deja in sens devenim egali, indiferent care a intrat primul.
   A franat, sau a schimbat brusc directia cand m-am incadrat/intrat in sens? Nu. L-am obligat sa faca vreo manevra ce se regaseste in definitia neacordarii de prioritate? Nu! Deci nu e neacordare de prioritate.
   A schimbat intentionat banda de circulatie la iesirea din sens? Da! Cine era vinovat in caz de accident? El, pentru ca nu s-a asigurat la schimbarea benzii.

   Sunt instante de judecata care anuleaza procese verbale facute de agenti cu logica ta, cauta prin comentarii la Tavi Pertea, marele agent de circulatie, la clipul cu sensul.

   Nu poti afirma ca un lucru a fost facut, daca nu s-a indeplinit cel putin o conditie aflata in lege care face referire la acel lucru. Pentru ca nu e depasire pe linie continua daca mergi pe contrasens si esti singur pe sosea, ca legea reglementeaza ce inseamna o depasire, cum reglementeaza si ce inseamna acordarea prioritatii.

  • alexd – ”Dacă ai dreptate cu sensul giratoriu, poți să-mi explici cum face cineva care venea din stânga ta acolo să se încadreze pe banda 1 pe strada aia pe care ați ieșit amândoi?”

   Oare se incadra pe banda 1 la intrare in sens si isi continua drumul DOAR pe banda 1 !?
   Hai ma e chiar asa greu sa gandesti logic un pic ?
   Desteptul ala cu golful putea bine mersi sa-si continuie drumul pe banda 2 , pe care a si intrat in sens dealtfel si sa se asigure doar ca autorul clipului nu o ia inainte in loc de dreapta.In felul asta nu se intersectau deloc……

 5. […] Destept cu gura mare + diverse din trafic […]

 6. MRS
  Am o colecție de deștepți din aceștia care taie benzile ca pe camp in giratoriu. Oricât ai încerca să le explici, nu ai cu cine sa te înțelegi. Sunt toti adepții lui Tavi inventatorul sensului giratoriu. 😉
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!